aug272011

Mot nästa läger!

Skrivet av Mia klockan 13:50

Nu har det gått några dagar sedan jag kom hem från lägret i Vålådalen och snart reser jag vidare mot Orsa och ett nytt läger tillsammans med Team 2015, men först en lite uppdatering från Vålådalen...

Lägret började med leriga och blöta kläder och vädret var inte direkt inspirerande men vi kunde genomföra riktigt bra pass trots dessa två inledande blöta dagar. Första passet körde vi ett löprace på 7,5 km i terräng, eller egentligen kanske jag skulle säga att det var mer vatten än stig och mark. Men jobbigt blev det och efter att ha skuttat och hoppat och plaskat i vatten upp till knäna så var det skönt att få springa över mållinjen! Torkskåp hade vi på rummen och efter en sådan inledande dag kom dessa skåp väl till pass! Dag två var även den blöt och någon lång löptur upp på fjället kunde vi inte genomföra eftersom vädret inte var med oss. Vi sprang istället en runda nere i skogen där vi korsade bäckar, myrar och spångar som gav oss lite trixiga passager att träna balansen på! Men med denna inledning på lägret kunde vi senare uppskatta det fina vädret som senare kom till oss! 


Dickapaus under ett långt crosspass bestående av cykel, löpning, paddling och rullskidor. Där sluttiden blev lite längre än planerat pga lite fel på kartan ;) Så efter 5 timmar och 45 minuter var det skönt att vara framme!


Jag uppe på Skutan efter skidgångsintervaller upp mot toppen!

Eftersom detta var ett lite längre läger så hade vi en vilodag inplanerat efter 4 tuffa träningsdagar och under denna dag hann vi med att spendera lite tid utanför Vålådalen. Men dagen började med en ny utmaning och nya takter eftersom vi fick vara med på ett danspass som en kvinna ordnade för oss (hon hade visst arbetat som intruktör under många år och befann sig i vålådalen samtidigt som oss och när våra ledare ville ordna en aktivitet till oss så ställde hon upp!) Det var inte lätt och när stegen, rörelserna och takten ökade och byttes omvartannat! Men roligt var det och det är ju huvudsaken för någon dansare kommer jag aldrig att bli! :) Fulla av ny energi fortsatte vi dagen med lite shopping i Åre och ett besök på Åre Bageri och till kvällen hade vi lite olika tävlingar, tjejlaget mot killaget, som sedan till middagen avslutades med en musiktävling, men tyvärr förlorade vi mot killarna...inte bra! Förrutom tävlingarna, den goda middagen (helgrillad ren!) så hade vi avtackning av Lina Andersson, som kommit för att vara med oss några dagar. Det blev minst sagt en heldag/-kväll med skratt och fina tal, som hjälpte oss att ladda upp för att orka med de 4 återstående dagarna av lägret! Min kropp började under de sista dagarna att känna av alla träningstimmar och lite småskavanker började ge sig tillkänna och inför ett pass som vi hade med Markus Torgeby (www.youtube.com/watch?v=BTy2NpEpNNk) så var jag lite för stel i baksidan av låret och efter den lektionen av löpskolning så fick jag ganska ont, vilket gjorde att jag fick en liten sträckning/bristning i musklen. Så istället för löpning de sista dagarna på lägret fick jag istället fokusera på bålstyrka och rullisar. Men med en fysio som tränare på bålstyrkepasset så fick jag verkligen jobba hårt! Magintervaller alá Maggie gav verkligen nya perspektiv på bålstyrka! Svettigt värre ;)  


Den helgrillade renen som han i vit toppluva gett till Ida Ingemarsdotter och som hon ville dela med sig av! Riktigt gott! Det var lite av det som hände under våra dagar i den klassiska träningsmiljön Vålådalen, där tavlor på Gunder Hägg och andra stora idrottspersonligheter prydde väggarna runt om i byggnaderna och gav inspiration! Men nu har jag fått några sköna dagar här hemma i P-vaara och småskavankerna har fått läka så imorgon packar jag bilen och åker mot Umeå för att sedan på måndag ansluta till Orsa och Team 2015 gänget! Ska bli kul![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

Kommentarer är stängt