mar262011

SM Staffetten avgjord!

Skrivet av Mia klockan 14:49

Med många starka lag på startlinjen och ett underbart fint soligt väder kunde SM staffetten för detta år avgöras på Lindbäcksstadion här i Piteå. Vårat lag bestående av jag, Karin och Charlotte gjorde vårt bästa och lyckades försvara 4:e platsen från ifjol. IFK Mora vann, tvåa kom Östersunds SK och trea blev Åsarna IK, ett stort grattis till er!

Att ta medalj för oss var ganska svårt med så många starka lag och namn men vi försökte kriga oss med så länge det gick. Jag gick första sträckan och hängde med tätlagen in till växling där jag sedan växlade över till Karin. Det var tufft för henne att orka gå med men hon krigade väl ute på spåret och med de förutsättningar hon hade så gjorde hon det bra. Charlotte som sedan växlades iväg av Karin gjorde allt hon kunde för att plocka placeringar och med en grym avslutning lyckades hon kämpa sig upp till 4:e platsen! Det är vi väldigt nöja över och det är kul att Karin ställer upp så vi får ett lag att åka med!

Imorgon är det sista tävlingsdagen och det ska bli kul! Vi kommer att köra en jaktstart i skejt och åka tre varv på en 3,3 km slinga. Det är tajt om placeringarna uppåt och neråt i listan efter prologen vi körde igår så det kommer bli en tuff dag med många åkare som vill ut och jaga! Jag tyckte att min åkning idag kändes bättre än igår så därför känner jag mig taggad inför imorgon och att det sedan är skejt vi ska åka imorgon känns heller inte helt fel eftersom jag denna säsong haft en bättre känsla i den tekniken och det har fungerat bättre för mig. Så imorgon drar vi på oss nummerlapparna igen och kämpar vidare!

Här kommer lite bilder från dagen!

 

Startleden börjar göra sig redo för start!

 

Karin kämpar sig ut på sitt andra varv!Eva Svensson ut på sitt andra varv och får coaching av IFK Moras ledare!

 

Sanna Hallberg in action!

 

Anna Haag går ut i ledning på sista sträckan

 

Sara Lindborg på sista sträckan

 

Ida Ingemarsdotter på jakt

 

Jennie Öberg ger sig ut i spåret och även hon på jakt efter medaljerna!Charlottes tur att åka ut i spåret och kriga!Charlotte på jakt ut på sista varvet!IFK Mora går i mål som SM Guld medaljörer! GRATTIS!Medaljlagen i mål och tar emot sina åkare som åkt sista sträckan!Charlotte och Jennie efter målgång!En nöjd Eva och kanske en lite mer nervös Sofia i bakrunden väntandes på att Anna Haag ska komma in i mål!Sanna Hallberg och Hanna Brodin ser också rätt nöjda ut efter deras sträckor i staffetten![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

Kommentarer är stängt