mar202011

Tjejmila!

Skrivet av Mia klockan 16:08

Trött, trött, trött...men glad för vinsten på tjejmila idag! Det var riktigt fint väder med klarblå himmel och sol, hårda spår och några minus grader vid start. Helt klart superförutsättningar för oss som stod på startlinjen för premiären av tjejmila tävlingen. Hade ingen speciell taktik inför loppet utan ville hänga med så länge som möjligt och sedan kanske kunna bjuda upp till match i en eventuell spurt. Men jag kände mig pigg från start och redan efter att första stigningen avverkats så hade jag fått en lucka och då var det bara att fortsätta köra och se hur långt det skulle hålla. 40 km är en lång väg att åka och rätt som det är kan man få en dipp och klungan kan komma ikapp. Men jag lyckades hålla undan ända in i mål och det var en härlig känsla att få korsa mållinjen med en krans runt halsen och kransmasen springandes brevid! :) Kände mig relativt pigg hela vägen och det var under den sista milen som armarna och ryggen började bli riktigt trötta och energin började ta slut, men efter att jag fått hjälp med drickalangning av IFK Umeå, Linns pappa, så fick jag i mig tillräckligt för att orka in i mål. Linn slutade på en tredjeplats och även hon var glad över att komma in i mål och få vila armarna efter den långa vägen från Botsmark in till Robertsfors.Tvåa blev vinnaren från ifjol, Mari Guin, men då åkte även tjejerna lika långt som herrklassen, 7 mil!

Ikväll ska jag bara njuta av att få vila och låta musklerna återhämta sig! För nästa vecka kommer det bli de sista förberedelserna inför avslutningen i Piteå med SM staffett och de sista tävlingarna i team sportia cupen! Skarpt läge nästa helg och jag hoppas att jag är på tårna!

 

Skönt att vara i mål! Trött men nöjd :)

 

En nöjd Magda och tävlingsledare som gjorde fina insatser för att få detta års tjejmila att fungera perfekt![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

Kommentarer är stängt