feb012011

På plats i Sundsvall för SM!

Skrivet av Mia klockan 13:11

Igår spenderades många mil och timmar utefter sveriges vägar i en blå minibus tillsammas med IFK Tärensös team, med målet Sundsvall och denna säsongss SM tävlingar! Var skönt att äntligen komma fram till hotellet och instalera sig på rummet som kommer att vara ens hem i några dagar här när tävlingarna avgörs!

Idag har jag vart ute och åkt lite skidor och studerat banorna som vi kommer att åka. Det är mycket krävande banor både uppför och nerför! I de lite knixiga utförskörningarna gäller att vara snabb i tanken och benen så man inte druttar på ändan och flyger in i skogen. Men nu ska vi inte tala mer om det utan fokusera på att allt kommer gå fint och att det kommer att bli fina och rättvisa tävlingar! I morgon är första tävlingsdagen med en klassisk teamsprint på shemat och där har jag och Charlotte ett guld från förra årets teamsprint att försvara vilket kommer att vara inspirerande men det kommer att vara många, många bra lag med och med en annan teknik i år så blir det kanske ännu tuffare eftersom vi båda kanske har lite bättre känsla i skejtåkningen. Men som vanligt gör vi alltid vårt bästa och hur långt det räcker återstår att se :) På torsdagen fortsätter det med en pursuittävling, på fredag är det en vilodag och sedan på lördag är det fristils sprint innan SM avslutas med 10 km Klassiskt. Så 4 tuffa lopp står på shemat och det är bara att hoppas på att kroppen och knoppen är på G!

De senaste dagarna sedan Otepää har gått bra. Jag har fått träna på lite mera under några dagar innan jag nu försökt få lite mera överskott med mindre mängd och mer tävlingslik träning. Passade även på att åka ner till Haparanda förra helgen för att få en bra genomkörare inför SM och det var roligt att få åka dit och tävla precis som när man var liten! Tidig uppstigning, matsäcken med mackor, kaffe och lite annat smått och gott packad i bilen för att sedan med mamma och pappa åka några mil i bil innan tävlingstart och väl på plats så känner man igen sig och kan tänka tillbaka på när tuffa strider avgjordes på dessa banor! Tyvärr var det inte lika stora startfält som när jag var liten och tävlade där, men vi var två stycken i min klass och när väl nummerlappen sitter på så ger man allt och försöker åka så fort som möjligt. Jag fick en vinst med mig och även om det inte var en världscupstävling så är det alltid roligt att få med sig en vinst! Så nu är det bara att hoppas på att jag har lite form för denna veckas SM tävlingar! Nu kör vi![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

Kommentarer (2) -


lisbet

Kommenterat av lisbet Sweden - 2011-02-02 18:31:32

Lycka till.  Vi håller tummarna.
Nina

Kommenterat av Nina Sweden - 2011-02-02 20:06:44

Hejade på för fullt, men det hördes kanske inte!Kommentarer är stängt