jan192011

Mot Ottepä och nya WC-tävlingar!

Skrivet av Mia klockan 21:47

Just nu befinner jag mig på scandic i ett hotellrum i STockholm och väntar på att få flyga till Estland och Ottepä imorgon. Det ska bli kul att få tävla igen och förhoppningsvis har formen blivit lite bättre sedan förra helgens sprinttävlongar i Tjeckiska Liberec!

Jag fick frågan om jag var redo att åka och tävla till Liberec på onsdag eftermiddag och givetvis svarade jag, Ja! Eftersom Ida Ingemarsdotter inte var helt frisk för tävling så fick jag bli hennes stand in. Så det blev en tidig morgon för mig på torsdag, väckarklockan ringde kl:03.45 och det var inte så trevligt att masa sig upp ur sängen. Men väl uppe och på väg mot Gällivare och flyget så gick det bra och flyget gick på avsatt tid kl.06.05.

Framme i Liberec var vädret inte det mest inspirerande, 7 grader varmt och regn! Kanske inte det bästa skidvädret men efter fredagens banbesiktning och skidtest som gick bra var jag redo för tävling! Eftersom jag inte tävlat sedan Åsarna före jul kände jag mig lite osäker på formen men jag lyckades ta mig vidare från prologen på en 27:e plats. I kvartsfinalen gick det bra i början men sedan så tappade jag position utför och i sista backarn upp mot mål var mina ben trötta och stumma så orkade inte ta mig vidare i tävlingen. Teamsprinten på söndagen var kul att åka och vädret var fint med sol och plusgrader,Ddessvärre var det lite svåråkt på banan eftersom det var löst och måddigt och på vissa ställen isigt efter att de saltat banan. Jag och Jennie Öberg åkte i samma lag och vi hade som taktik att ge järnet och försöka hänga med och ta position. Vi var rankade som lag nummer 13, sist av alla lagen som var med, och med facit i hand gjorde vi det bästa vi kunde för dagen och slustade på en 8:e plats. Så vi förbättrade vår placering! Det var en tuff helg men även en rolig helg och det var härligt att få ta på sig tävlingsdräckten igen och fightas i spåren med de andra skidstjärnorna!

På lördag i Ottepä är det 10 km K och på söndag en sprint, även den i klassisk stil. Jag hoppas på att kroppen ska svara lite bättre denna helg och förhoppningsvis kan jag ta några till världscupspoäng. Men det äterstår att se och förhoppningsvis finns det internet vart vi bor så jag kan uppdatera hur det går!

Dags för sängen så man orkar upp till flyget imorgon![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

Kommentarer är stängt