okt032010

Torsby och nu Italien!

Skrivet av Mia klockan 21:04

Första lägerdagarna i Torsby gick snabbt och vi hann snurra några varv i tunneln. Det var skönt att få lite riktig skidkänsla igen efter en sommar på rullskidorna. Träningen i Torsby gick bra och vi körde roliga impul- och sprintpass. Men nu är vi nere i Italien och Toblach och får njuta av fin alpmiljö och härliga stigningar på över 2000 meters höjd.

Vi har hunnit få riktigt fina pass här i Toblach. Åkning på en bred och nylagd rullskidbanan, intervaller uppför slingrande vägar som aldrig tycks ta slut och stavgångspass upp mot 2800 meters höjd, så vi ska inte klaga! Men vi tjejer har även fått uppleva ett helvetespass första dagen här. Det började bra när vi startade våran 6 mil långa cykletur från Toblach till Cortina och sedan hem igen, men när vi väl var framme i Cortina och hade tagit oss uppför alla de höjdmeter vi skulle ta började det regna lagom till nerförsbackarna. Regn och max 7 grader varmt är inte speciellt kul att cykla nerför i! Genomblöta och kalla försökte vi springa nerför backarna för att få tillbaka lite värme men tillslut hjälpte inte ens det! Mörkret kom och tiden på klockan tickade iväg och vi blev alltmer frustrerade! Mobilen hjälpte inte att ha med eftersom vi inte fick tag i någon. Men tillslut då vi hade 14 km kvar så kom räddaren i nöden, Marcus Ottosson, och jag har nog aldrig uppskattat en varm bil så mycket som då! Det tog ett tag innan man blev riktigt varm igen men med mat i magen och ett varmt täcke så slockande man direkt och kunde sova gott hela natten lång!

Nu är värmen tillbaka och idag har vi njutit av en härlig vilodag. Lite olika aktiviteter har vi haft för oss, en del har åkt till Milano för att kolla Inter-Juventus, andra åkte till Cortina och kollade vad som fanns där och vi tjejer åkte och försökte hitta någon affär men allt verkade stängt. Tillslut hittade vi en liten ostaffär där vi handlade lite smått och gott. Efter lunch fick vi massage på spa-avdelningen här på hotellet och innan middagen tillbrinagde vi även lite tid i relaxavdelningen med olika sorters bastu och ett dopp i bassängen. En fulländad vilodag! Så i morgon hoppas jag att kroppen är på G igen inför de fyra avslutande dagarna här i Italien! 

Ciao! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

Kommentarer (1) -


Ha ha haa...

Kommenterat av Ha ha haa... Sweden - 2010-10-04 09:34:53

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder SmileKommentarer är stängt