aug102009

Hemma i Sverige igen!

Skrivet av Mia klockan 08:54

Sista dagarna på lägret gick snabbt och igår eftermiddag stannade bussarna i Östersund. Fredagens tävlingar, MTB-cykling 35 km och en Sprint K, var jobbiga. Cyklingen var svår och det blev mycket löpning bitvis men jag klarade mig med bara en vurpa. Halkade på några rötter och tippade åt sidan och när jag tippade så råkade jag tippa mot Charlotte så hon ramalde också, så där låg vi i myren  Efter fallet tappade jag ryggen på Charlotte och Anna H, men Britta kom ikapp och vi följdes åt ända in till målrakan där vi spurtade och hon korsade mållinjen någon meter före mig. Äntligen i mål efter 1 timme och 50 minuter. Benen var trötta! I mål fick vi veta att Ida I ramlat och brutit armen  Tråkigt att det händer men Ida är stark och kommer inte att vika ner sig bara för det! Vi fick ungefär 1,5 timmar att hämta andan innan prologen för den klassiska sprinten drog igång. Vi var bara 17 tjejer med så 12 skulle få gå vidare direkt till semifinal. Starten och fram till en 180 graders kurva gick bra, men sen orkade jag inte driva farten på den sista rakan in mot upploppet och slutade sist i prologen. Så är det men får försöka ta revanch till vintern istället! Med detta var mina tävlingsdagar i Aure och Toppidrettsveckan avslutade. Grymt bra träning och kul var det att testa sig mot några av världens bästa skidlöperskor.

På lördagen åkte jag med de andra som skulle åka med färjan till Kristianssund och springa 3000 meter. Hoppade av innan de åkte in till färjan och fick ett jättefint långpass tillbaka till Aure. Alla andra kom tillbaka först till middagen så korridorerna kändes ganska tomma under eftermiddagen på rehab centret där vi bodde. På kvällen bjöds det på räkbuffé nere på en restaurang vid hamnen. Mycket gott var det och sista kvällen bland Norges mäktiga berg och fina natur blev en trevlig avslutning på en hård och rolig vecka.

Innan bussarna packades och resan hem mot Sverige påbörjades gjorde vi ett sista långpass och efter att klockan stannat på 3 timmar kände i alla fall jag att kroppen behöver vila och samla på sig lite energi! Så idag ska jag vila, vila, vila![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

Kommentarer är stängt