jun022009

Testvecka

Skrivet av Mia klockan 08:18

Denna vecka är det testvecka och då kommer vi att köra DXA (kroppssammansätning),  styrketest, screening, Vmax-test (hastighetstest på stakning och diagonal) och V02Max (syreupptagningstest). Jag har test tider idag och i morgon och har redan varit iväg och gjort det första testet, DXA. Det testet är som tur är inte så ansträngande utan det man ska göra är att ligga ner på en bänk som scannar dig från topp till tå för att man sedan ska kunna se hur mycket muskler och fett man har på kroppen och om bentätheten är bra.

Kl:10.00 fortsätter det med styrketest och det testet vet jag inte hur det kommer gå till eftersom det är första gången jag ska göra det. Men det blir spännade att se vad som väntar! Efter det blir det lunch och sedan kl:14.00 fortsätter testdagen med Vmax testet där vi kommer att börja med stakning och se hur fort vi kan staka. Var 10:e sekund kommer hastigheten att ökas och det gäller att hålla sig kvar på bandet så länge man kan. Efter stakningen blir det samma procedur med diagonalåkningen. 

I morgon fortsätter det med V02Max testet och screening av kroppen. Så i morgon på V02max testet gäller det att vara mentalt förberedd på att det kommer vara grymt jobbigt! Det var ett tag sen jag kunde köra maxtestet p.g.a att jag lyckats pricka in skador och sjukdomar så det jag har att jämföra med är det testet jag körde för två år sedan och det hoppas jag på att jag kan förbättra. Det sista vi gör på testdagarna är en screening på kroppen där vi kollar upp rörlighet, jämnhet i styrka och lite sådant som vi kan jobba med för att förebygga skador.

Nu ska jag ladda inför styrketestet och intala mig själv att jag är Pippi Långstrump!  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

Kommentarer är stängt