feb092009

Äventyret i Lettland och Estland

Skrivet av Mia klockan 21:40

Efter de två sista tävlingarna på SM, klassika sprinten & 10 km fristil, fick jag veta att jag skulle få åka den skandinaviska cupen i Lettland och Estland. Men innan jag börjar med det äventyret så tänkte jag berätta lite om SM tävlingarna. 

I sprinten slutade jag som 11.a. Hade väl hoppats på att vara i en A-final men jag sprintade på allt vad jag kunde och tyvärr så räckte jag inte till denna gången. Söndagens tävling var även den riktigt slitsam och backarna kändes som Mount Everest! Så tårtkalaset fick Charlotte stå för under SM som visade lite av en kommade VM form. Men efter tävlingen fick jag ett glädjande besked om att jag blivit utttagen till att vara reserv på hemmaplan till sprinten på VM.  

Men nu till äventyret i öst...vi åkte färja från stockholm till lettland på onsdag och var framme på torsdag morgon i Riga. Den beställda transporten kom inte på utsatt tid så lite oroliga hann vi bli eftersom första start på prologen var kl:16.00 och skidorna skulle hinna bli vallade, men 20 minuter senare kom bussen så paniken hann inte bryta ut!

Jag var kvalsnabbast i prologen och kände mig piggare i kroppen nu än på SM. Banan var ganska platt men hade många roliga kurvor! Kvartsfinalen gick bra och gick vidare till semifinal. I semifinalen kände jag mig också pigg och låg först in i sista kurvan men tyvärr tappade jag position i den och blev tillslut 4.a i mål så fick åka i B-finalen. Den gick bra och låg i rygg in till de sista två kurvorna där jag sedan kunde förbättra min position så att jag låg först. Kunde sedan hålla den positionen ända in i mål och sliutade totalt som 7.a i tävlingen. Men bäst av alla blev Magdalena Pajala som spurtade ner alla andra i finalen! I herrklassen blev det ännu en seger för Sverige och det blev Jesper Modin! Häftigt!

De två resterande tävlingarna skulle gå i Estland så på fredag morgon packade vi väskorna och hoppade in i bussen. Resan tog några timmar och när vi väl var framme och skulle hoppa ur för att cheka in på det nya hotellet visade det sig att vi inte var inbokade där. Vi fick istället åka till stadion och där fick vi hjälp att boka nytt boende. Ledarna åkte och kollade in boendet och det var väl kanske inte "top of the line". Mögel lukt och i princip bara sängar inslängda i några rum utan lås. Så ledarna fick boka om oss igen. Nu till ett hotell som låg 3 mil från tävlingsplatsen men det skulle i alla fall vara fri från mögel. 

Busschaufören hade lite svårt att hitta stället men efter några felkörningar så var vi framme. Tittade ut och såg hotellet. Kände igen mig! Det var samma hotell vi bodde på när vi tävlade på juniorlandskampen i Estland. Lite roligt att hamna på samma ställe igen. 

På lördagen tävlade vi 5 km fristil. Banan var ganska platt så det gällde att orka hålla fart hela vägen och jobba på de platta partierna. Jag hängde med ganska bra i början men tyvärr så orkade jag inte hålla farten och slutade på en 23.e plats. På söndag körde vi 15 km klassiskt och när jag väl startade så kändes det ganska bra. Första varvet låg jag 7:a och på andra varvet låg jag på en 15:e plats men tyvärr så tappade jag även mot slutet på denna tävling och slutade på en 17:e plats. 

Vi åkte båt även hem till Sverige så idag på morgonen steg vi ut på svensk fast mark efter en natts gungande och sjungade! Till helgen blir det Sverige cup och Scandinavisk cup i Ulricehamn där ännu en fristils sprint och 5 km fristil kommer att avgöras. Så i med kläderna i tvättmaskinen och packa om väskan för nya äventyr!  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

Kommentarer är stängt