maj242013

Long time no seen...

Skrivet av Mia klockan 11:18


Våren är förbi och snart är sommaren här på riktigt med sol och varma vindar. Efter SM i Boden blev jag förkyld så fick ställa in DM i Kiruna som skulle vara den sista tävlingen för säsongen. Men istället för tävling fick jag tid till att njuta av vårsolen tillsammans med familjen i en solgrop där pimpelfiske och korvgrillning avlöste varandra. Tyvärr nåddes vi även av en tråkig händelse under våren då vi fick veta att Jim Åhl hastigt gått bort...Så orättvist att en ung och stark person bara kan försvinna så hastigt utan förvarning. Varma tankar till familjen och till de som stod Jim nära!

Till denna träningssommar hade jag tyvärr inte de internationella resultaten som krävdes för att fortsätta vara en del av Team 2015. Tråkigt! Men samtidigt kommer jag att få bra stöd från klubben och säkert även kunna vara med i större utsträckning på skiduniversitetets läger och pass vilket kommer ge mig bra träning och sparring för att fortsätta utvecklas.

Nu befinner jag mig i Umeå där jag försöker komma igång med barmarksträningen. Har haft några veckor med bra träning där rullskidorna och löparskorna blivit uppvärmda inför det nya träningsåret. Fick ett litet avbrott med en weekend i Barcelona med långa promenader runt om i staden där ögonen alltid hade något fint att titta på! Men nu när jag är taggad för att dra igång med träningen så får jag hålla i handbromsen och vila några dagar extra eftersom jag blivit förkyld. Men en förkylning går alltid över så det är bara att ha tålamod och göra det bästa av dagarna trots en ond hals och snorig näsa.[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar282013

Glad påsk!

Skrivet av Mia klockan 10:30


Påsken är här och idag åker jag hem till byn för lite påskledighet. Jag hoppas på sol och varma dagar så att man kan vara ute och grilla, åka skidor och njuta av våren. Detta blir också min uppladdning inför sista SM delen som går i Boden nästa helg. Teamsprint och 3-milen har vi kvar innan det är dags att börja utvärdera, analysera och vila upp sig inför det kommande träningsåret!

Glad påsk!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

mar162013

Prolog, sol och stum kropp!

Skrivet av Mia klockan 13:58


Då är vi tillbaka på boendet hör i Kalix efter helgens första etapp. Var lite kallt på morgonen när vi anlände till stadion men när starten gick så värmde solen skönt i ansiktet. Mitt lopp var jobbigt redan från start och jag fick kämpa mig igenom loppet. Försökte ändå åka taktiskt och öppna i en fart så att jag skulle klara av att öka sista kilometern in mot mål och med de tider jag fick efter banan så lyckades jag ganska bra med det. Låg 8:a med kilometern kvar och i mål blev jag 5:a med 15 sekunder upp till Britta som vann. Så även om kroppen inte känns i superform så känns det bra att jag höll ihop loppet bra ändå. Imorgon är det jaktstart och då är siktet inställt på att jaga!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar152013

Kalix!

Skrivet av Mia klockan 17:00


Framme i Kalix och här är det fint! Sol och fina spår så imorgon hoppas vi på pigga ben! 2,5 km prolog = syra, stumt och pannben!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar132013

Sol och skidor!

Skrivet av Mia klockan 12:59

Tävlingarna i Lahti är nu historia och för min del också glömda. Fick till årets två sämsta lopp och det enda jag kan säga är att det gick för sakta...Hade inte något krut i kroppen och fick jobba från första stavtaget...så raderar gärna bort den helgen!

Snart är det team sportia cup i Kalix så denna vecka ska jag försöka ladda om och hitta en bättre form och känsla i min kropp. Idag fick jag njuta av strålande sol och fina spår på mitt träningspass och då är det lätt att vara ute och träna! Energiboost![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar082013

Chill i Finland

Skrivet av Mia klockan 16:15


Skidorna är testade och banorna är besiktigade så nu är det bara att vänta och se hur fort det kommer att gå imorgon på sprinten. Jag hoppas att jag går vidare från prologen så att man får vara med när det roliga börjar! Är en bana där det är viktigt att vara på tårna och ha bra positioner så man hänger med i svängarna och duellerna efter banan. Men som sagt fokus nummer ett är att åka fort i prologen!

Annars händer det inte alltför mycket här i Finland. Surfar på internet och hänger på hotellrummen. Vanliga tidsfördriv så här dagen innan tävling :)

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

mar032013

Vila men massor av skidor ändå!

Skrivet av Mia klockan 10:57


Har en skön vilodag som kommer att spenderas mestadels framför tv:n med massor utav skidor. Just nu är det tre mil kvar av Vasaloppet och det börjar hända grejer, spännande! Och efter det börjar ju sista VM-loppet, herrarnas 5-mil!

Hade en bra helg i finska Inari förra helgen. Fick med mig jämna och stabila lopp där jag kom 5:a som bäst. 6:a i sprinten och 8:a på masstarten. Veckan som gått har jag tränat en hel del distans för att få lite genomsköljning av musklerna efter alla tävlingar men igår blev det lite hårdkörning igen med ett intervallpass i snöstormen. Blev ett slitpass och jag fick jobba hårt för att ta mig fram i nysnön! Men fick njuta av slitet framför damernas 3-mil på VM och det är bara att inse att det gäller att träna om man ska kunna få den speeden i kroppen som de bästa har.

Till helgen blir det världscupstävling i Lahti. Jag är uttagen i den nationella gruppen som vi i Sverige har pga att det är en tour under avslutningen i Sthlm och Falun där de 50 bästa i världscupen bara får starta. Kommer åka både sprinten och distansen så det ska bli kul! Hoppas på fin form även då och kanske kan jag då ta mig in bland de 30 bästa och plocka någon världscupspoäng![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb222013

Inari och skandinaviska cupen

Skrivet av Mia klockan 19:46

Första tävlingen hade vi idag, två varv på en 5 km bana. Banan var tuff med två tuffa stigningar och flera slakmoter där jag fick kämpa hårt i på andra varvet. Mina skidor var bra, hade både fäste och glid! Jag slutade på en 5:e plats och det är jag väldigt nöjd med!

Imorgon laddar vi om för sprinten och jag hoppas kroppen känns lika pigg då! :)

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb202013

Finland!

Skrivet av Mia klockan 15:12


Efter en helg i Ulricehamn har jag nu packat om och är på väg till Finland för skandinavisk cup. Kommer tävla tre tävlingar, 10 km K, sprint F och 15 km F masstart. Det blir kul!

Min helg i Ulricehamn gick okej, hade en bra känsla in mot helgen men tyvärr kändes det inte lika bra under tävlingarna. Men fick med mig en 4:e plats från sprinten och en 5:e plats från distansen. En jämn helg med andra ord :) Vi får se om helgens tävlingar blir lika jämna!


[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb142013

Glad Alla Hjärtans Dag!

Skrivet av Mia klockan 09:49

Glad Alla Hjärtans Dag! Idag flyger jag ner till södra sverige för att tävla i Ulricehamn. På lördag är det fristilssprint och på söndag 10 km fristil. Det ska bli skoj! Gillar att tävla där och har fina minnen därifrån med bra resultat. Banorna är snabba och även om backarna är något kortare än mördarbacken i Falun så blir det ingen vila eftersom man måste orka hålla uppe farten på alla partierna på banan för att åka fort. Snart dax för avfärd så ska göra mig klar innnan jag och Emma ska flyga iväg, taggade för en kul tävlingshelg med klubben!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer