feb222013

Inari och skandinaviska cupen

Skrivet av Mia klockan 19:46

Första tävlingen hade vi idag, två varv på en 5 km bana. Banan var tuff med två tuffa stigningar och flera slakmoter där jag fick kämpa hårt i på andra varvet. Mina skidor var bra, hade både fäste och glid! Jag slutade på en 5:e plats och det är jag väldigt nöjd med!

Imorgon laddar vi om för sprinten och jag hoppas kroppen känns lika pigg då! :)

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb202013

Finland!

Skrivet av Mia klockan 15:12


Efter en helg i Ulricehamn har jag nu packat om och är på väg till Finland för skandinavisk cup. Kommer tävla tre tävlingar, 10 km K, sprint F och 15 km F masstart. Det blir kul!

Min helg i Ulricehamn gick okej, hade en bra känsla in mot helgen men tyvärr kändes det inte lika bra under tävlingarna. Men fick med mig en 4:e plats från sprinten och en 5:e plats från distansen. En jämn helg med andra ord :) Vi får se om helgens tävlingar blir lika jämna!


[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb142013

Glad Alla Hjärtans Dag!

Skrivet av Mia klockan 09:49

Glad Alla Hjärtans Dag! Idag flyger jag ner till södra sverige för att tävla i Ulricehamn. På lördag är det fristilssprint och på söndag 10 km fristil. Det ska bli skoj! Gillar att tävla där och har fina minnen därifrån med bra resultat. Banorna är snabba och även om backarna är något kortare än mördarbacken i Falun så blir det ingen vila eftersom man måste orka hålla uppe farten på alla partierna på banan för att åka fort. Snart dax för avfärd så ska göra mig klar innnan jag och Emma ska flyga iväg, taggade för en kul tävlingshelg med klubben!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb092013

Vilar!

Skrivet av Mia klockan 16:31


Chillar framför datorn med en kopp te och väntar på att få åka iväg till syrran för att laga lite go middag så här en lördagskväll. Har haft vilodag idag men så klart vaknade jag tidigt när man har tillfälle att sova ut...försökte somna om men efter jag snurrat några varv så klev jag upp och fixade till en lite lyxigare frukost med äggröra och skummjölk till kaffet. När koffeinet började verka fick jag energi till att ta tag i tvätt, städ och sortering av kvitton. Skönt att ha det gjort efter att jag skjutit upp det alldeles för länge :) Men nu åter till viloläge resten av kvällen!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb032013

Soligt!

Skrivet av Mia klockan 14:33


Sista dagen här i Sochi har bjudit på sol och blå himmel! Solen gjorde susen på träningen denna fm. Kroppen var trött och sliten efter igår men det var ändå skönt att få röra på sig och åka ur sig lite syra från tävlingen. Efter träningen kunde vi sedan njuta av solen lite till när vi ställde oss ute på banan för att heja fram våra svenska lag i teamsprinten! Bra kämpat av dem!

Snart är det dags för oss att åka vidare mot Sverige! Resan hem kommer bli tuff eftersom vi åker redan i natt till flygplatsen för att hinna med planet som avgår kl:06.00. Ska bli skönt att komma hem igen men det har varit häftigt att se hur allting fungerar här och hur det ser ut i denna kommande OS stad!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb022013

Vilken pärs...

Skrivet av Mia klockan 14:05

Det var ett jobbigt lopp idag. Tuffa banor som verkligen tog hårt på krafterna och den avslutande skejtdelen var inte att leka med. Syra i hela kroppen och backarna bara fortsatte uppför. Dessutom gjorde det stora snöfallet att man inte fick någonting gratis utan man fick kämpa för varenda meter. Men jag ahde bra grejer under fötterna vilket jag är riktigt glad över...annars hade det kunnat slutat ännu sämre...Mitt mål inför tävlingen var att vara bland de 30 bästa men det gick inte så bra...slutade 42:a. Men erfarenheten av att tävla på höjd och att få känna på hur banorna är tar jag med mig och dessutom fick jag ju ett riktigt bra träningspass![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

feb022013

Snöigt

Skrivet av Mia klockan 08:32


Snart är det dags att åka upp med skotershutteln upp till stadion och börja förbereda sig för starten. Som ni ser är det dimmigt och snöigt här men när vi gick upp till frukost visade sig faktiskt himlen lite grann och vi fick se en skymt av bergstopparna runt om oss. Väldigt fint![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb012013

SOCHI

Skrivet av Mia klockan 11:10

Sochi bjuder på snöfall och några minusgrader och idag var det full rulle ute på skidspåren. Skidor testades, banbesiktning gjordes och sprintåkarna förberedde sig inför deras start. Jag åkte banorna och körde några fartdrag i backarna för att känna på hur kroppen svarar här på höjden. Tyckte det gick ganska bra så det är bara att hoppas att det går bra imorgon också. Banorna här tycker jag är väldigt fina. De är fin skidåkning där det går att sträcka ut och åka skidor, men samtidigt är de också väldigt tuffa. Avslutningen på skejtbanan går upp. upp, upp och upp...så det gäller att ha klättrar ben imorgon när loppet börjar dra ihop sig.

Tävlingarna här är för-OS och därför är hela stället en stor byggarbetsplats. Det byggs hus efter hus och massor andra grejer för att det nästa år ska kunna hållas ett OS här. en de tär kul att se hur allt byggs upp och hur det ser ut här ifall det nästa år går så bra att man får chansen att komma tillbaka.

Just nu sitter jag med tv:n på och tittar på heaten som dragot igång. Det kommer bli perfekt underhållning medans jag vilar efter morgonens skidåkning!

Här kommer lite bilder från stadion och på stugorna vi bor i[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer