jan262013

SM sprinten!

Skrivet av Mia klockan 22:52

Idag var det kul att få ta på sig nummerlappen igen och fightas om placeringarna. Det började bra för mig med en 7:r plats i prologen där jag kände mig ganska stark uppför men inte riktigt orkade hålla ihop det under sista delen av banan. Jag och Jennie hamnade i samma kvartfinal men från den lyckades vi båda ta oss vidare till en semifinal. I semifinalen stod vi återigen tillsammans och denna gång var det Jennie som klart kunde gå vidare till en final. Jag kämpade om 3:e och 4:e platsen i heatet och visste att det kunde räcka till en final eftersom det gått fort för oss. Det blev en tuff spurtuppgörelse mellan mig och Eva Svensson och jag kände att det kanske kunde gå om jag gjorde en bra fällning över mållinjen. I mål visade tiden att jag var vidare på tid tillsammans med Linn och även efter att andra seminfinalen kommit i mål stod sig tiderna till en finalplats. JA! Tänkte jag och laddade om, joggade ner till starten till A-finalen. Men där nere visade det sig att jag inte var vidare utan att de bedömt Eva före mig. Jag blev besviken eftersom jag var taggad och laddad för en final men det sämsta var ändå den dåliga informationen till oss åkare om vem som var vidare på tid och vilka som inte blev det. Information om lucky loser tider måste nå ut till ledare och främst åkare så att man vet vem som ska åka vidare!

Men min dag fick ändå ett bra slut eftersom Jennie visade storform i finalen och blev silvermedaljör! Stort grattis till henne! Och imorgon är det en ny dag med nya möjligheter i spåret![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan252013

Sol och kalla kinder!

Skrivet av Mia klockan 16:19

Det fina klara vädret fortsätter här i Falun och minusgraderna biter fint i kinderna samtidigt som SM-tävlingarna fortsätter. Igår stod stafett på schemat och vi hade en bra chans till att slåss om den ädlaste medaljen men med två i laget som på morgonen vaknade med sjukdom- och skadebekymmer så fick vi lämna in nummerlapparna och snällt stå vid sidan om spåret när starten gick. Tråkigt! Men så är det ibland...Vi kommer igen och med två fina tävlingar kvar av denna SM-vecka så kommer vi absolut att försöka slåss om fina placeringar! Och imorgon är det sprint som gäller så då hoppas jag att sprintfarten infinner sig!

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan232013

SM-veckan har startat!

Skrivet av Mia klockan 17:18

Med en skinande sol och riktigt vinterföre fick vi idag inleda SM-veckan här i Falun. Tävlingen idag var riktigt tuff och jag hade det lite kämpigt i början på den klassiska delen men efter det första 5 km varvet började det kännas bättre och jag kunde plocka in lite tid och placeringar. Men det var i skidbytet som jag tog de sista metrarna upp till Jennie och Britta. Det var skönt att få gå ut i rygg på någon och komma in i skejtdelen bra och när vi kom ut på det lite lättre partierna på 5 km slingan så kunde jag gå upp i tät och plocka in till bronsplats. Vi fyra i klungan höll ihop in mot slutet men med Jennies ryck i sista backen så blev vi tre upp mot upploppet, jag, Jennie och Britta, och vi tre fick fightas om pallplatsen. Tyvärr orkade vi inte ta upp Piteå Elit på pallen utan det var Britta som var starkast av oss tre. Men trots det är jag nöjd med min insats idag och ser fram mot fler roliga tävlingar här i Falun. Och imorgon är det stafett och vi är revanchsugna! :) [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan212013

Mot SM!

Skrivet av Mia klockan 11:05


I bilen på väg mot SM i Falun. Två veckor har jag hunnit vara hemma och försökt hämta igen mig efter alla tävlingar på touren. Tränat en del och vilat en del. Tiden har gått snabbt och det blir spännande att se hur formen kommer att vara under veckans tävlingar! Mina minnen från förra SM veckan i Falun är väldigt goda då det gick över all förväntan så förhoppningsvis kan jag locka fram lite positiv energi från den gången när jag är som tröttast. Kommer även bli roligt att få tävla på banorna så som de kommer att gå på VM 2015!

Milen i bilen rullar på och snart är det dags för lunchstopp i ö-vik!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan062013

Alpe Cermis!

Skrivet av Mia klockan 19:33

Tog mig i mål! Det var en skön känsla att korsa mållinjen och få lägga sig ner på marken och pusta ut! Backen var tuff men det var samtidigt en upplevelse att tävla på en bana där folket står centimeter ifrån en och hejar en uppför meter för meter. Min tour är jag inte speciellt nöjd över. Hade hoppats på något lopp bland de 30 bästa...men så blev det inte och med vetskapen om att jag haft några veckor med sjukdom som uppladdning så kanske det inte är så konstigt att formen inte finns där. Men denna gång fick jag iallafall genomföra hela touren och den erfarenheten packar jag med i väskan hem!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

jan052013

Sista backen kvar!

Skrivet av Mia klockan 16:14

Ännu en tuff dag till ända...gick lite bättre idag på första varvet men när jag väl börjar bli trött och få syra klarar jag inte av att hålla uppe farten utan måste sakta ner så jag inte går helt in i väggen. Annars var det en väldigt fin bana att åka och skidorna var bra! Kanon fäste uppför och inget sämre glid för det! Nu väntar lite behandling och massage av ben och armar så man orkar uppför sista etappen! Sen ska det bli skönt med vila!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan042013

Två etapper kvar

Skrivet av Mia klockan 14:00


Formen verkar inte infinna sig trots flera tuffa tävlingsdagar men kanske kan det bli ändring på det nu när vi drar vidare till Val di fiemme. Två tävlingar kvar och imorgon är det en masstart som gäller, det taggar vi för!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan012013

Gott Nytt År!

Skrivet av Mia klockan 10:57


Nytt land, nytt år och ny tävling! Snart dags att sprinta in det nya året här i bland alptopparna i Schweiz. Hög höjd och kärvare snö men banan är väldigt fin! Formen kanske inte är den bästa men jag ska åka allt vad jag orkar för att försöka ta mig in bland de 30 bästa. Sedan är allt möjligt!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer