okt312012

Tävlingspremiär!

Skrivet av Mia klockan 12:26

Idag är det dags för säsongens första sprint! BDX-sprinten i Piteå. Spännande och lite pirrigt, precis så där som det det ska kännas! Jag håller på att packa ner det sista i väskan innan det blir avfärd från IKSU med Elitskidcentrum. Några av oss kommer även att stanna kvar i Piteå och träna ett pass imorgon innan vi åker tillbaka till Umeå. Det blir kul att få komma på snö och känna känslan i åkningen. Brukar vara lite ringrostigt och vingligt de första passen, så det är väl bara att hoppas på att man lyckas hålla sig på benen när starten går.

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

okt272012

Minusgraderna är här!

Skrivet av Mia klockan 13:00

Klarblå himmel och tre minus, nu saknas bara snön och nypistade spår! Men snart är det dags för snöläger med team 2015 så några dagar till klarar man av att hålla ut barmarksträningen. Har kommit igång bra efter min lilla 2-dagars snuva. Känns bra! För snart är det ju tävlingspremiär och då vill man vara fräsch och kunna åka så fort som det bara går. Redan på onsdag kommer jag tjuvstarta tävlingspremiären lite grann med BDX-sprinten i Piteå, det blir kul! Men också lite nervöst eftersom det var ett tag sedan tävlingsdräckten användes.

Dags för en powernap till damernas VC-premiär i slalom, sen blir det ett till pass ute i kylan! :)

Trevlig helg!

 

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt182012

New girl!

Skrivet av Mia klockan 21:16

Kvällens nöje; new girl! Har ni inte sett den så gör det! Det blir kul :)

Idag har jag fått ta mig en ofrivillig vilodag eftersom jag vakande med en täppt näsa....Förhoppningsvis försvinner det snabbt efter all vitlök och sömn som jag försökt kurrera mig med idag. Nu är reklampausen över så ska fortsätta tittandet!

 

 

  

 

 

 

 

 

Bild från: (http://www.imdb.com/title/tt1826940/)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt162012

Vattenskidor och jag ser det snöar!

Skrivet av Mia klockan 21:44

 

Så kan man sammanfatta min dag. Träningen på förmiddagen blev mer likt vattenskidor än rullskidor och regnkläderna var inte till så jättestor hjälp. Jag blev rejält blöt! Men desto skönare kändes det efteråt när jag fick kliva in i en varm dusch!

Pass två gjordes även det i regnkläderna men denna gång klarade de sin uppgift! Var inte riktigt lika blött ute så man kunde nästan njuta av det "fina" vädret :) Men nu har regnet övergått i snö! Kul med första snön men desto svårare att kunna åka rullskidor...svår period för träningen när det är för lite snö för att kunna åka skidor och för mycket snö för att åka rullskidor. Kommer nog bli några pass som får bytas ut till löpning fram tills vintern är här på riktigt. Så det är bara att hålla tummarna på att snön vräker ner och sedan stannar kvar där den landar!

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt152012

Morgonkaffe och nyhetsmorgon!

Skrivet av Mia klockan 09:19

Nyhetsmorgon är på och jag sitter med en kopp kaffe och njuter av en skön måndagsmorgon. Har vilodag och känner lugnet inför dagen! En bra start på veckan tycker jag! På nyhetsmorgon har de gett tips på både träningskläder och prylar så trots vilodag har jag fått en lite träningsinspiration. Och snart kommer det fortsätta i idrottens tecken i Efter Tio med Malou där de kommer prata om värktabletter och dess inverkan på kroppen när man tränar. Mycket intressant! Så låter nog tv:n stå på ett tag till :)

Med ett ganska tråkigt höstväder ute just nu så känns det ganska optimalt att plocka fram städgrejerna och göra en lite rajd i läggan. Är inte så lätt att börja men när man väl är igång så går det av bara farten och jag tror alla håller med om att det är grymt skönt när det är gjort![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt132012

Härligt med höst..!

Skrivet av Mia klockan 15:12

Hemkommen från ett ännu ett grymt bra läger med Team 2015! Liksom Seiser Alm bjöd Toblach på fina och bra pass, många höjdmeters klättring och fina toppar att blicka ut på. Energiboost över det vanliga och känns extra bra att kunna plocka fram de bilderna i huvudet när det som idag var 3 grader kallt och småregnade.

Här hemma i Umeå har jag inte hunnit med så mycket mer än att tentapluggat, tentat och tränat lite lätt. Så efter dessa dagar ska det bli skönt med en helg där jag får koppla av och njuta av att tentorna är gjorda!

Ha en superlördag!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt042012

Seiser Alm & Toblach

Skrivet av Mia klockan 11:22

Seiser Alm var fint! Mycket fint! Alptoppar med ängar runt om där kossor, får och en och annan get strosade runt och nyfiket tittade upp när man passerade förbi. Dagarna där gick snabbt och vi hann med att träna en hel del, mest löpning och stavgång men även några rullskidspass uppför serpentinvägen upp mot hotellet och den lite tunnare luften. Förrutom den fina träningsmiljön så var både lunch och middag något utöver det vanliga, 3 rätters till lunch och 5 rätters till middag. Så mycket mer än träna/äta och sova hann vi inte med. Men ska INTE klaga för det är inte ofta man får njuta av så god och fin mat!

Igår reste vi vidare mot Toblach och efter många och långa svängar upp och ner kom vi äntligen fram. Det blev några stopp efter vägen för sidbyte i bussen eftersom det inte var kul att sitta längst bak och inte se vart vägen svängde. Åksjuketabletter hade kunnat säljas dyrt :) Idag har vi vilodag och efter en skön sovmorgon så är det skönt att bara ta det lungt och försöka vila upp sig inför de sista tuffa träningsdagarna här i Toblach.

Dåligt med bilder från mig, men gå in och kika på Team 2015 facebook sida så får ni se lite bilder från Seiser Alm!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer