sep292012

Italy here we come!

Skrivet av Mia klockan 12:19

Idag flyger jag ner till Stockholm för ett nytt läger med laget. Blir en övernattning på Arlanda innan vi sätter oss på flyget ner mot de sydligare breddgraderna och de höga alptopparna. Vi kommer först att vara 4 dagar i Seiser Alm innan vi förflyttar  oss till Toblach och avlsutar våra sista träningsdagar där. Jag har aldrig varit i Seiser Alm så ska bli spännade att få träna på ett nytt ställe! Sägs vara fint där :) Förhoppningsvis kommer fler shorts att kunna användas där än vad vi använde på förra lägret i Vålådalen. Allt har sin charm men så här i hösttider är det ganska skönt att kunna få njuta lite extra av solen och bli preppad med D-vitamin inför det stundande vintermörkret.

Ciao![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep222012

Godmorgon!

Skrivet av Mia klockan 08:41


Laddar med morgonkaffe för snart ska jag ut och staka med Linn! Efter kaffet ska stavspetsarna slipas för nu börjar hösten leta sig in i asfalten och göra den hård så man slinter med stavarna. Vilket kan bli lite irriterande när man bara ska staka :) Ha en bra lördag!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep152012

Kroppen och knoppen är inte alltid överrens!

Skrivet av Mia klockan 15:15

Idag gjorde jag tävlingspremiär på löptävlandet igen. Men tyvärr gick det inte så bra eftersom jag efter ca 7 km fick ta mitt förnuft tillfånga och riva av mig nummerlappen. Mitt lår sa ifrån och trots att jag stannade och försökte stretcha och massera bort den enorma kramp som plötsligt uppstod och envis som man är försökte jag springa vidare men det blev det bara värre ju fler löpsteg jag tog. Så det var bara att kliva av och se målgången från sidan av spåret. Men lika besviken som jag var över det är jag nu lika glad över att jag kunde bestämma mig för att kliva av. Denna period vill man inte få någon långdragen skada att tampas med eftersom det snart är vinter och tävlingssäsongen ska dra igång. Känns bättre redan nu så jag hoppas att detta bara var en signal från kroppen och göra mig uppmärksam på att mina lår kanske är lite för slitna och behöver lite mer återhämtning efter en sommar med mycket träning.

Men det var en kul tävling så länge det varade och är jag fit for fight nästa är så kommer jag nog göra ett försök till! :) Nu väntar en kväll med kräftor och massa annat gott tillsammans med lite skidfolk här i stan!

Ha en bra helg![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep152012

Salomon Trail Tour!

Skrivet av Mia klockan 10:24


Snart är det dags för start! Ska vara med på salomon trail tour. Tävlingskänslan i kroppen börjar infinna sig!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep112012

Det gick fort!

Skrivet av Mia klockan 21:51

Dagarna här i Vålådalen har gått i ett och imorgon är det redan dags för oss att åka hem igen. Vi har ett pass kvar och sedan blir det lunch och bilfärd hem. Lägret har bjudit på flera bra pass där vi fått träna på vår snabbhet, styrka, teknik och uthållighet med muskler fyllda med syra och där hjärtat fått pumpa till max. Grym sparring och härligt go har gjort att vi trotsat både väder och vind som försökt stoppa oss. Ena stunden har solen lyst på oss medan det en minut senare har blåst upp till regn och snö som piskat oss i ansiktet.

På detta läger har vi även fått tillfälle att lyssna på Mathias Fredriksson och hans erfarenheter från hans karriär som skidåkare. Det var intressant och med hjälp av ice age ekorren gav han oss flera bra tips och tankar som kan vara bra att ta med sig inför framtiden!

Efter halva lägret hade vi även lyxen att få en em utan träning och då passade vi på att åka in till Åre för att se lite annat. Vi stannade till på Åre Bageri och fikade gofika och sedan blev det lite shopping på Konsum innan vi fick en banbesiktining på backen som vi idag körde intervaller i. Upp, upp och upp slingrade sig vägen och efter 2 vändor i den så var både ben och armar ganska så trötta. Det blev lägrets sista tuffa pass och nu när vi klarat av det kan vi klappa oss på axeln och njuta av ett fint löppass uppe på fjället imorgon, om nu vädret är med oss!

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep062012

Pass 1!

Skrivet av Mia klockan 13:29


Det är snart dags för pass 1 på detta läger och med snötäckta toppar ger vi oss ut på ett 2 timmars löppass. Jag hoppas mina nya våtsockar levererar!

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep062012

Lägerdax!

Skrivet av Mia klockan 09:16

Vålådalen nästa! Imorgon åker jag på läger med team 2015. Ska bli roligt att få träffa alla igen och dessutom få superbra träning!

Som ni ser är väskan full och denna gång har skolböckerna också fått sig en plats där. Termin 3 på sjukgymnastprogrammet är påbörjat och nu är det dags att väcka lite hjärnceller igen! Förhoppningsvis hittar jag lite energi till att öppna böckerna mellan passen så de inte släpats med helt i onödan :)

[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer