mar252012

Våffeldagen!

Skrivet av Mia klockan 18:53

Med mammas goda våfflor i magen kan jag nu summera min helg här i Gällivare. Det blev ett tufft lopp idag med små marginaler men med superskidor under fötterna kändes backarna roliga att åka i. Jag kunde åka avslappnat och skidorna satt fast i snön vilket gav en härlig känsla! Bara att trycka på! Vi var många som fick starta med få sekunders avstånd så första delen av loppet var vi många med och kämpade om tätplaceringarna. När det började dra ihop sig mot mål så var vi fyra stycken i tätklungan, jag, Sofia, Sara och Lisa. Sofia tryckte på över ett krön och ingen av oss andra orkade haka på så hon fick en lucka på ca 8-10 sek. Jag försökte jaga ikapp henne in mot mål men mina krafter räckte inte till. Istället blev det en fight mellan mig, Lisa och Sara om placeringarna 2-4. Jag låg 2:a in i sista backen, men där kom Lisa med en fartökning. Jag ville inte ge mig så jag tog ryggen på henne och fokuserade på spurten. In mot upploppet var vi alla tre med och vi alla fick egna spår in mot mål, sen var det bara att maxa och krama ur alla krafterna ur kroppen! Sara var starkast och spurtade hem 2:a platsen och jag lyckades med att vara någon fot före Lisa och knipa 3: platsen! Det var tufft men också roligt med ett så jämt lopp där man verkligen fick kriga sig in i mål! Med resultaten från igår och idag slutade jag även 3:a i den totala cupen för denna säsong, vilket gjorde denna helg ännu lite roligare! :)

Men ännu är det inte slut på denna säsong! På torsdag är det nya tävlingar och nya utmaningar som står på spel när sista SM delen ska avgöras. Jag hoppas känslan håller sig kvar och att jag får med mig bra känslor från de tävlingarna också! Ska bli kul med stafett och dessutom blir det min första 3 mil i klassiskt stil med individuell start!

Innan det blir avfärd till SM så kommer jag denna vecka även att börja plugga igen. Så på onsdag är det bara att plocka fram skirvhäftet, vässa pennan och spetsa öronen för att försöka lära sig lite nytt![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

mar222012

Sviten hemma hos Anna!

Skrivet av Mia klockan 17:24

Till helgen är det sista deltävlingen för teamsportia cup uppe i Gällivare så idag har jag anlänt till de nordligare trakterna. Känns bra att få andas lite norrländst igen! Resan hit gick ändå helt okej, vi blev bara 45 min sen med tåget så sj jobbade på bra..:) Jag hade egentligen tänkt att åka hem till byn en sväng innan klubben kommer upp och tävlingshelgen drar igång, men tyvärr härjar det lite baciller hemma så jag får hålla avstånd! Men jag har tur som har en så snäll kompis som lånar ut sin lägenhet åt mig i sista stund! Och fint har hon ordnat med handukar och sängkläder, ja, herregud det är ju som att bo på femstjärnigt! Det enda som saknas är hon själv, då hade det varit perfekt :) Men skoter körning i Ritsem är ju inte precis något man avstår från så här års och eftersom vi missar varann nu har jag en anledning att komma upp fler gånger i denna vår!

I morgon ska jag besöka Dundret och kika in vilka banor som vi kommer att tävla på. På lördag kör vi en prolog på 2,5 km i fristil och sedan på söndag är det 10 km klassiskt masstart som gäller. Kul! :) Ska även bli spännande att se om jag fått någon vårform eller om kroppen redan har gått i viloläge...men som alltid när nummerlappen åker på så ger man järnet sedan är det bara att se hur långt det räcker!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar182012

Tejmila!

Skrivet av Mia klockan 17:26

Dagens förutsättningar kunde inte bli bättre än vad de var idag för oss som tävlade tjejmila, strålande sol och stenhårda spår! Man susade fram från starten i Botsmark och fram till målet i Robertsfors! Loppet gick bra för mig, öppnade kanska hårt och drog upp farten i första stigningarna, fick en liten lucka till Linn som var närmast jagande men det tog hon ikapp i nedförskörningen efter backen. Därefter åkte vi ihop och stakade oss igenom kilometer efter kilometer och efter en drickalangning av Linns pappa strax innan Överklint och spurtpriset, drog jag upp tempot och försökte få en liten lucka från Linn, men stark som hon är är det lättare sagt än gjort...In mot spurtpriset hade vi varsitt spår och pressade varandra, men jag fick ge mig och Linn var starkast upp. På toppen blev det några lugna tag för att få bort lite syra men sen försökte jag trycka på i stakningen igen och kände att jag fick en liten lucka så då satsade jag och körde på. Det var tufft och armarna var trötta men det var riktigt roligt att jag orkade ända fram och fick ta emot segerkransen av kransmasen och korsa mållinjen!

Här kommer lite bilder från dagen som Magdalena Eklund bjuder på!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

mar172012

Banbesiktning!

Skrivet av Mia klockan 08:29

Frukosten ligger i magen och jag ska byta om och sedan dra på lite extra klister på skidorna innan färden mot Botsmark går. Jag, Linda, Markus och Klas ska åka och träna ett pass på spåren som vi kommer att tävla på imorgon. Solen skiner för fullt så uppladdningen inför tjejmila kan ju inte bli bättre!

Dags att hoppa i kläderna och kleta på lite kladdigt klister...den enda nackdelen med våren...Men som tur är går det ju att få bort! Smile Ha en superbra lördag!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar152012

Slutspurten..!

Skrivet av Mia klockan 12:35

Nu är det inte många tävlingar kvar av denna säsong och som vanligt så känns det som att det var nyss vi var i Bruksvallarna och hade säsongspremiär. Till helgen kommer jag att tävla i tjejmila, 40 km klassiskt masstart mellan Botsmark och Robertsfors. Ett lite längre lopp än vad jag är van vid, men ska bli spännande att se hur det går och dessutom så känns det bra att få ett långt lopp inför SM 3-milen. Efter denna helg så blir det sista sverigecupen uppe i Gällivare och sedan avslutas allt med SM stafett och 3-milen helgen efter det. Så nu är det bara att försöka tagga till och hoppas på att få en bra avslutning på dessa roliga tävlingar som är kvar!

Veckorna som varit har ju varit fantastiskt fina med sol och vårföre ute i skidspåren, så träningen har gått lätt och man har fått slita sig för att avsluta passen. Förra helgen var jag i Byske och tävlade Frankeloppet, var en riktigt rolig tävling med skogsbana med ett spår och dessutom så var det roligt med lite miljöombyte. Jag åkte dit med Markus och Linda som båda tävlar för Ifk Umeå och efter tävlingen stannade vi till i Skellefteå hos Markus familj och körde ett andra pass på skidspåren där. En lyckad dag! I tisdagskväll körde vi även ett träningsrace med skiduniversitetet, 3 km F. Blev ett bra pass och dessutom en bra genomkörare inför Gällivare då denna distans ska köras. Så även om det varit lite tomt med större tävlingar dessa helger så har vi fått några bra race i kroppen så att tävlingslågan i kroppen inte slocknat![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar032012

Puh...!

Skrivet av Mia klockan 16:33

Fint väder hade vi!

Det var en riktigt jobbig tävling idag, full fart från start så det var bara att försöka hänga med så gott det gick. Jag kände mig ganska pigg på kalssiska delen och tyckte att jag hade kontroll och kunde åka avslappnat, men det är en tuff bana så på andra klassiska varvet blev jag lite för stum och hann aldrig återhämta mig in mot skidbytet. Skejtdelen blev därför väldigt jobbig och jag hade svårt att orka kliva på och hålla fart. Blev omåkt och ännu mera omåkt och slutade 51:a i mål. Inte direkt ett bra resultat, men känns ändå bra att jag hade lite fart i kroppen under den klassiska delen av loppet. Så nu är denna dag glömd och laddningen inför i morgon har börjat! Då ska det sprintas!

Tillbaka i vallaboden för lite ombyte och andhämtning...![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar022012

Lahti!

Skrivet av Mia klockan 13:48

Då är det dags för lite mera tävlingar igen, denna gång i Finland och Lahti! Morgonen har därför gått åt till att besöka skidspåren och letat reda på vallbodar, toaletter och annat nödvändigt inför i morgon. Sedan har vi såklart åkt några varv på de tävlingsbanorna som vi ska åka i morgon på skialontävlingen. Klassiska delen börjar med uppför, uppför och åter uppför så jag tror att en ordentlig uppvärmning är på sin plats för att inte få en total chock ut från start! Men trött kommer man nog bli i vilket fall så det är bara att fösöka kämpa sig med så länge det går. Den delen som vi sedan kommer att skejta på känns en aningen "lättare" eftersom det mot slutet är lite mera nerför, men trots det är stigningarna rejäla så jag säger bara, hej mjölksyra!

Nu ska jag hänga lite med Eva som är min roomie denna helg! Det blir kul! :)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer