feb272012

Underbart!

Skrivet av Mia klockan 12:31

Det behövs inte så många ord till denna bild! Att vara skidåkare dagar som denna är underbara![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

feb262012

Masstart!

Skrivet av Mia klockan 14:29

Startfältet var aningen tunnt idag på träningstävlingen vi körde idag, men vad gör väl det när jag och Linda satte full speed från start och fick ett riktigt bra race i kroppen! Att solen gassade och himlen var båare än blåast gjorde saken inte sämre :)

Solen lyser fortfarande så längtar tills jag får åka ut på andra passet för idag. Det blir ett lungt skejtpass för att få mjölksyran ur benen! Hoppas ni också njuter av vår och sol! Nu ska jag byta om och boosta mig med lite D-vitamin!

 

 

 

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb252012

Vilodag framför tjejvasan!

Skrivet av Mia klockan 09:47

 

Efter en veckas träning har jag idag en lyxdag med vila och vad passar inte bättre än en sovmorgon och tjejvasan på tv! Tummen upp för den tycker jag! Tjejerna har precis startat och det ser ut att gå fort redan från start, och dessutom är det extra roligt med ett stort startfält av världsklass! Kommer bli ett spännade lopp!

Varför är inte jag med och tävlar då kan man kanske undra, men jag känner att jag inte är förberedd för 3 mils stakning eftersom jag under sommaren inte kunnat stakträna eller använda armarna så mycket pga en ond armbåge, så därför stannar jag hemma denna helg och hejar framför tv:n. Men imorgon är det dags att dra på sig tävlingsdräckten igen eftersom vi som är kvar här i Umeå kommer att köra en tävlingstävling tillsammans. Det blir kul! Så idag ska jag samla energi så det kan gå fort i spåret!

Nu ska jag fortsätta heja på tjejerna! Hoppas ni också gör det!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb202012

Sol!

Skrivet av Mia klockan 13:23

Idag har jag varit ute i solen och njutit av lite lugn skidåkning. Det var skönt att få röra på sig efter helgens tuffa tävlingar och nu när himlen var blå och solstrålarna träffade ansiktet blev träningspasset verkligen en energiboost för knoppen och kroppen!

Igår blev det återigen ett tufft lopp med små marginaler mellan placeringarna och låren blev sprängfyllda med syra. Det var tufft men det var det värt eftersom jag fick ställa mig högst upp på pallen igen! Helgen slutade bättre än vad jag hade kunnat hoppats på och det känns skönt att formen börjar hitta tillbaka! Så nu ska jag njuta av ännu en träningsvecka och förhoppningsvis med fler solstrålar som träffar ansiktet!

Hoppas vårkänslorna börjar sippra fram för er med![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb182012

Tuff fight ända in på mållinjen!

Skrivet av Mia klockan 17:23

Tävlingen idag blev en tuff fight ända in på mållinjen och det känns väldigt roligt att jag hade marginalerna på min sida! Emma Eriksson var bara 0.04 sek efter mig, så det blev verkligen ett spännade lopp! Är vädigt glad över att jag fick med mig vinsten och att jag lyckades bita ihop på sista varvet och plocka in sekunderna som jag låg efter när sista varvet skulle åkas. Vanligtvis brukar jag vara en som öppnar väldigt hårt och sedan tappar på slutet men idag blev det en annorlunda avslutning! Känns bra att veta att jag också kan avsluta bra, även om det nu bara har fungerat på ett lopp så kan jag iallafall ha med det i bakhuvudet!  

Just nu händer det inte alltför mycket, har vaknat upp från en liten tupplur efter att ha sett damernas VC-lopp från Polen. Var spännade att se hur duellen Marit/ Justina skulle sluta, och som den sluta..vilket lopp av hemmafavoriten. Så nu blir det lite surf på internet innan det är dags att åka iväg och äta lite middag och efter det kanske jag tar en liten joggingtur så att benen blir lite piggare inför tävlingen imorgon, 5 km F![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

feb162012

Tävlingsdags!

Skrivet av Mia klockan 09:35

Jag har efter rysslandresan haft en liten träningsperiod här hemma i Umeå för att försöka få min kropp på rätt spår igen. Formen har inte varit där jag velat och eftersom det blivit mycket resor och tävlingar sedan jag blev frisk efter touren har jag inte hunnit få så bra med träning, så därför har jag nu haft en liten träningsperiod. Har varit riktigt skönt att få leva lite lägerliv igen med träningrutiner. Men nu är jag taggad för tävling! Flyger mot Göteborg idag där vi sedan tar hyrbuss mot Ulricehamn för att tävla i sverigecupen. Vi kommer köra 15 km K på lördag och 5 km F på söndag, där det är induviduellstart på båda distanserna. Ska bli roligt med två bra distanslopp som vi inte kör så ofta!

Så nu ska jag börja göra mig redo för avfärd och en spännande tävlingshelg![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb042012

Kallt!

Skrivet av Mia klockan 12:31

Trodde jag skulle få komma hem till ett varmare Sverige efter en kall tävling i Moskva, men tyvärr har rysskylan kommit in över oss och termometern visade -30 grader när jag klev upp! Så det kändes skönt att få gå in på Iksu och köra ett styrkepass istället för att åka ut i skidspåret! Kan troligtvis bli ett till pass inne i värmen om inte temperaturen hinner förändras.

Tävlingen i Moskva blev inget topplopp för mig, var otroligt kärv snö och man fick verkligen kämpa för att ta sig framåt. Att det dessutom blåste och var -17 grader gjorde det inte lättare att sprinta på fort! En kall, kärv och seg dag blev det för mig! Jag hade hoppats på att formen skulle ha blivit lite bättre sedan SM men tyvärr så verkar den hålla sig borta och jag hade inte en chans till att kvala in bland de 30 bästa. Väldigt tråkigt! Men om jag bortser från den dåliga prolog jag gjorde så var det roligt att få besöka Ryssland och Moskva för första gången. Tyvärr hinner man inte med så mycket sightseeing utan det vi hinner se är tävlingsområdet, hotellet och vägen till och från tävling och flygplats. Men en sak är säker, bilar och åter bilar var det gott om i denna stad. Fem filer där det var smockat med bilar så långt ögat kunde se! De sa att 9 miljoner människor åkte tunnelbana och 11 miljoner tog bil, så det är väl egentligen inte så konstigt att det var bilar överallt med den stora befolkningsmängden. Ganska stora konstraster från Sverige och speciellt lilla Puoltikasvaara :)

Nu ska jag titta på damernas lopp från Rybinsk! Heja Sverige![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer