jan312012

Redo för Ryssland!

Skrivet av Mia klockan 22:11

SM-veckan är förbi och nya äventyr väntar nu! Imorgon åker jag till Ryssland för VC-sprint! Ska bli riktigt spännade att få besöka landet och dessutom få tävla i en skejt stadssprint igen. Tyvärr kommer det nog bli kallt, men har packat med mig lite extra varma kläder så jag hoppas jag klarar mig.

Dagarna efter SM har varit lugna och sköna! I måndags hade jag vilodag och idag har jag fått några timmars skidåkning. Vet inte hur min form är eller kommer att vara till helgen men jag hoppas känslan förbättrats sedan SM. För den veckan i Östersund var ingen höjdare för mig. En trött och seg kropp...Men ska ta nya tag nu på torsdag och försöka kvala in bland de 30 bästa och få åka vidare i heaten! Sen är det bara att hålla tummarna :)

Gonatt och sov gott! :) Russia here we come!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan262012

Tung SM start

Skrivet av Mia klockan 13:52

Starten på detta SM gick inte så bra. En riktigt tung dag i spåret hade jag på gårdagens lopp och jag hade inte alls någon power i min kropp. Riktigt tråkigt eftersom skiatlon är en rolig distans att åka. Men tyvärr är detta något som man får uppleva i livet som skidåkare och det bästa är att försöka blicka framåt och ta nya tag även om det är lättare sagt än gjort...

Idag är det en ny dag med nya möjligheter och känner mig taggad inför teamsprinten! Jag kommer att åka med Emma Sjölander i andra laget där jag kör den första sträckan så ska försöka ge Emma så bra utgångsläge som möjligt! Det blir spännande att se hur min kropp fungerar idag, jag hoppas på en betydligt bättre känsla men det får tiden utvisa! Ska i alla fall ge allt vad jag har! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan232012

I SM staden Östersund!

Skrivet av Mia klockan 09:23

Helgen blev ingen höjdare för min del, hade ingen power i kroppen och kände att det inte skulle räcka till när jag befann mig ute på banan i prologen. Men jag försökte kämpa och ge allt men det räckte inte långt denna gång. Tråkigt att inte få fortsätta tävla i heaten och vara med när det roliga börjar...men så kan det gå! Det var jag och Magda som inte klarade av topp 30, men jag tror aldrig jag sett någon vara så sjukt nära att ta sig vidare. Hon var bara fyra hundradelar ifrån! Efter lite analyser och besvikelse så åkte vi ut på Otepääs skidspår och körde egna sprintrace för att få ett bra fartass med oss från denna helg. Är inte det roligaste att göra när man egentligen vill vara med i tävlingen men efteråt känns det skönt att ha fått åka ur sig lite aggressioner!

Just nu befinner jag mig i Östersund och laddar inför SM som börjar här på onsdag. Känns lite som hemmaplan att få tävla här eftersom jag bott här i 3 år efter gymnasiet! Dessutom ska det bli roligt att få göra första SM tävlingarna i Piteås färger! Men idag är det vila som gäller och ska snart träffa Linn & Emma för lite tjejhäng ute på stan![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan202012

Otepää!

Skrivet av Mia klockan 18:59

Imorgon smäller det, årets första klassiska sprint! Så idag har vi varit ute på banan och testat skidor och gjort lite tävlingsförberedelser  där jag körde några starter/spurter och ett lite längre fartdrag runt banan för att få lite känsla inför imorgon. Ska jag vara ärlig så kändes inte kroppen så där jättepigg och alert...så jag fick inte den bästa känslan med mig tills imorgon, men mycket kan hända på en dag och jag hoppas och tror att sprinterkänslan dyker upp när starten går imorgon! Förrutom träningen på fm så har dagen mest gått åt till att vila, lite bokläsning, massage, middag och sedan en liten jogg nu på kvällen. En mycket hektiskt dag! ;)   [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan162012

Trött...!

Skrivet av Mia klockan 18:52

Igår blev det en sen hemresa till Sverige och Stockholm och klockan hann bli mycket innan vi hann lägga oss tillrätta i sängarna på hotellet, men så fort huvudet landat på kudden så sov jag djupt! Tyvärr blev det inte så många timmars sömn eftersom resan fortsatte idag på morgonen med flyget upp till Gällivare och slutdestinationen, Puoltikasvaara. Skönt att vara framme men har varit väldigt trött idag så har mest suttit i soffan och försökt bli pigg. Nu har jag iallafall orkat packa upp väskan och börjat tvätta kläderna så att de är rena och fina till nästa helg då jag får åka mera sprint! Denna gång i en annan stil och en helt annan banan, klassisk åkning och uppförsbackar i Otepää blir utmaningen! Det kommer att bli den första klassiska sprinten denna säsong så är lite spänd på hur det ska gå...men med lite impulser inlagda i den klassiska stilen denna vecka så hoppas jag att bli redo för race!

OBS! Glöm inte att idrottgalan är ikväll! Jag sitter redan redo och väntar spännt på en underhållande show och förhoppningsvis fina priser till längdåkarna som är nominerade![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan142012

Race in the city

Skrivet av Mia klockan 19:45

Idag var målet var att kvala eftersom jag haft lite sjukdagar och blev därför ganska överraskad att jag fick med mig en 14:e plats från prologen! I kvartsfinalen var vi 3 st svenskor i samma heat, jag , Linn och Magda. Inte det bästa eftersom vi alla vill gå vidare, men åkte vi bara tillräckligt snabbt och placerade oss topp tre så skulle det vara fullt möjligt. Tyvärr blev det inte så utan jag och Magda fick se oss besegrade och inse att det roliga nu skulle ta slut. Jag åkte väl heller inte så taktiskt bra och skulle nog varit mer kall och inte gått upp i tät på andra varvet, men det är lätt att vara efterklok i dessa situationer så det bästa är nog att ta med sig dessa erfarenheter och försöka göra det bättre till nästa gång. En 16:e plats är ju trots allt inte så dåligt, det är ju ändå de bästa i världen som vi tävlar emot J  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan132012

Milano!

Skrivet av Mia klockan 17:18

Inte ofta som man får ta med skidor och stavar till en plats som denna! Men kul ska det bli att få testa ett ny stadssprint mitt inne i smeten :) Vi landade till ett soligt och varmt Milano och kom fram till hotellet lagom till lunch. Efter lite italiensk pasta bytte vi till träningskläder och snörade på oss löparskorna för en liten tur ut bland Milanos gator. Blev bara en kort tur så vi hann inte se oss omkring på något stort område men förhoppningsvis hinner vi se lite mer under de två dagar vi är här!

Tävlingen imorgon kommer att gå i en park brevid centrum och det är en slinga på 600 meter som vi kommer att åka 2 varv på. Banan ska vara ganska platt och lite kurvig och enligt vallarna är snön vit och fin. Så blir nog bra förhållanden tills imorgon! Vi startar prologen kl:12.00 så då är det bara att hoppas att snabbheten finns där och att det går tillräckligt fort för att lyckas kvala in bland de 30 bästa så att man får åka vidare i finalerna där det roliga börjar!

Här hittar ni lite bilder på hur det ser ut!
http://www.raceinthecity.it/foto.php?lg=ita&id_album=4&nome_album=Cantiere[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan102012

Back on track!

Skrivet av Mia klockan 17:59

Efter en dryg veckas förkylning med en täppt och snorig näsa var det otroligt skönt att äntligen få åka ut i skidspåret igen! Kanske inte hade den där toppformskänslan i kroppen men att äntligen få röra på sig igen var oslagbart! Nu hoppas jag på att det även imorgon kommer att kännas bra i kroppen, för då blir det tävling i Milano :) Där är det en fristilssprint inne i staden så det kommer säkert bli mycket likt Dusseldorf med smal bana och trågt om positionerna. Men det tycker jag är roligt så förhoppningsvis hinner jag få några bra träningsdagar och kicka igång kroppen innan det är dags att ge järnet![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan012012

Tour the ski från soffan, igen...

Skrivet av Mia klockan 14:10

Ja, denna gång hann jag få en tävling i denna tour innan bacillerna hann krypa in i kroppen och göra mig sjuk. Vaknade på torsdagen med en konstig känsla i halsen, svalde flera gånger om, drack vatten och tron om att det bara var en torr hals försvann ganska snabbt. Så med lite rådfrågning och diskussion med landslagets läkare och Rikard Grip så belsutade jag mig för att resa hem. Kändes otroligt tråkigt att behöva resa hem och inte få vara med längre än en tävling. Men så är det att vara skidåkare ibland och inget man kan påverka, tyvärr! Sjuk har jag varit fler än en gång så jag vet att även denna gång kommer jag bli frisk och komma igen!

Just nu är jag tillbaka hemma i P-vaara efter en lång resa hem från tyska Oberhof. En övernattning i Stockholm och sedan en flygresa upp mot norr som tyvärr råkade vara felbokad till Umeå istället för Luleå. Timmarna i bilen blev en aning längre än vad som var tänkt, men även sådant kan gå fel när biljetter och resa ska ombokas snabbt. Det är tur jag har snälla föräldrar som orkade komma och hämta upp mig så jag fick skåla in det nya året tillsammans med hela familjen!

Snart är det damernas tur att tävla vidare i touren så ska försöka hitta mig en plats i soffan och heja fram dem så gott jag kan!

Gott Nytt År!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer