dec292011

Då är vi igång!

Skrivet av Mia klockan 17:26

Första etappen är gjord och nu har kroppen fått komma igång igen. Det var ett tufft lopp idag där man fick kämpa på hela vägen. Kroppen kändes okej, inte dåligt men heller inte så där superbra...men som sagt detta är bara början och ser redan fram emot jaktstarten på denna prolog. Det är tätt upp bland placeringarna så imorgon ska jag försöka åka upp mig så mycket jag kan. Det kommer bli tufft men jag brukar kunna åka bra i lopp där jag jagar ryggar och placeringar!

Snart blir det middag innan det är dags för lite massage och sedan en lätt jogg/promenad för att få lite cirkulation i musklerna så de blir pigga tills imorgon![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec282011

Tour the ski!

Skrivet av Mia klockan 13:49

Just nu befinner jag mig i Oberhof och imorgon startar första etappen på denna tour! En prolog på 2,5 km som vi idag fick springa runt...det är inte mycket vinter eller snö här så hela banan har inte varit öppen för träning. Arrangörerna håller på att försöka skotta och lägga ut sprutad snö så att vi imorgon kommer att få så bra spår som möjligt och även om hela banan inte såg värst åkbar ut nu så kommer den säkert att hinna bli det till imorgon eftersom flera flitiga snöskottare fanns på plats runt hela banan! Förberedelserna inför tävlingsdagen imorgon har alltså sett lite annorlunda ut men med löparskorna på fötterna så klarar man av det mesta! :)

Nu ska jag vila lite innan det är dags att åka iväg på en teampresentation där alla länders tourlag blir presenterade. Sen till kvällen blir det en liten jogg och sedan är jag redo för start![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

dec192011

Upp som en sol och ner som en pannkaka!

Skrivet av Mia klockan 09:30

Helgen i finska Vuokatti har bjudit på fina tävlingar och de två första dagarna gick riktigt bra för min del! 5:a på 3 km F och 4:a på 10 km K! Riktigt härligt att få bra kvitton på distansloppen också efter en liten period av sprinttävlingar. Men efter två topplopp så blev söndagens 10 km fristilslopp desto mörkare....en 43:e plats och det var väl inte riktigt vad jag hade hoppats på innan start med den känslan i kroppen jag haft på de två tidigare tävlingarna. Men sammanfattningsvis kan jag väl säga att skidorna inte hade bästa farten i snön denna dag och för att kunna vara med och fightas om placeringarna i toppen på denna nivå som vi tävlar på så krävs det toppskidor, vilket vi inte hade lyckats med att få till denna dag. Tråkigt men det är sådant man får räkna med i en vintersport som denna! Trots en dålig avslutning så är jag glad över de två inledande dagarna! :) Och nu ska jag njuta av lite julledighet och försöka hitta lite julkänsla innan det är dags för tomten att komma och hälsa på![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec142011

Mot Vuokatti!

Skrivet av Mia klockan 21:05

Till helgen är det scandinavisk cup i Finland, Vuokatti, där vi kommer att köra 3 distanstävlingar. En 3 km fristils prolog på fredag, 10 km klassiskt på lördag och 10 km fristil på söndag. Så det blir en tuff helg och ska bli roligt att få köra lite distanstävlingar igen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

dec112011

Fint väder var det iaf..!

Skrivet av Mia klockan 17:19

Tyvärr tog dagen slut vädligt fort för mig...var bland de sista i prologen och det kommer man inte långt på! Jag tyckte att kroppen ändå svarade ganska bra och att jag kunde trycka på i åkningen, men det är bara att konstatera att det inte gick tillräckligt fort i spåret idag. Som alltid vill man ju ta sig vidare från prologen och sedan kämpa vidare i heaten och när man inte är tillräckligt snabb för det så tar dagen slut väldigt fort...Men efter att man fått åka ur sig lite aggresioner så kunde man se solen igen och njuta av det fina vädret och heja fram killarna och Hanna Brodin som kvalade vidare! Och dagens slutade ju väldigt bra trots allt för Sverige med 2 pallplaceringar på herrsidan och med Hanna på en 4.e plats! Grattis! :)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec082011

Intervaller och utflykt till toppen!

Skrivet av Mia klockan 18:40

 2600 möh = fin utsikt!

 

Sol och blå himmel fick vi njuta av idag på fm-passet! Ganska härligt väder att köra intervaller i och testa på tävlingsbanan. Det var bra att få köra på lite och känna hur kroppen svarade med lite högre fart under skidorna än vad jag haft under de första dagarna här då vi haft lugna pass inplanerade. Tror formen håller i sig men är alltid lika svårt att veta när man väl ska iväg med nummerlappen på, så är bara att vänta och se hur det kommer att gå på söndag! Men ser fram emot att få komma till start!

Efter lunch promenerade några av oss tjejer iväg mot stan och till en tågstation som tog oss upp till toppen på en av topparna här. Var ganska läskigt att åka upp eftersom det var väldigt brant på vissa ställen, men vi tog oss upp! Väl däruppe så tog det lite tid för mig innan jag kunde andas ut och njuta av utsikten eftersom höjder inte är det bästa jag vet...Så höll mig några meter från kanterna där jag visste att det inte skulle gå att trilla ner för slutningarna Embarassed När vi väl fotograferat klart alla fantastiska vyer där uppe tog vi oss en fika och njöt lite mer av den fina utsikten för att sedan ta tågbanan ner till plan och säker mark igen, phu!

Imorgon har jag vilodag så ska försöka ta lite sovmorgon och sedan chilla lite! Ska bli skönt!

 

Och så här ser backarna ut efter banan!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec072011

Davos!

Skrivet av Mia klockan 18:53

 Just nu är jag i  Davos och förbereder mig inför helgens sprint som jag får åka. Det känns väldigt roligt att få åka ännu ett WC-lopp och det ska bli spännade att se hur kroppen kommer att reagera på höjden. Kan tänka mig att det kommer att bli mycket syra i ben och armar så det gäller nog att vara på rätt humör i både tanke och kropp för att få till bra race här nere.

 

Vi åkte hit på måndag efter Dusseldorf för att förbereda oss lite inför tävlingarna. Känns bra att få åka lite skidor och känna på banorna några dagar i förväg och även vänja sig lite vid den lite tunnare luften. Just nu vräker snön ner! Har kommit säkert 3 dm sedan igår kväll så om det inte var ett vinterland när vi anlände, så har det ändrats till det nu! Hotellet har även julpyntat för fullt här med julgran, änglar och röda lyktor på borden så nu börjar de riktiga julkänslorna att titta fram. Dessvärre har jag ännu inte hunnit med några julklappar men om tid finns någon eftermiddag så ska jag se ifall Davos har något att erbjuda till tomtesäcken!

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

dec042011

Teamsprint!

Skrivet av Mia klockan 16:38

Om det var tight om positioner efter banan igår så var det ännu värre idag, 10 st lag som ville vara med och fightas om de främsta placeringarna så det var bara att försöka hålla sig från fall och stavbrott! I kvalet gick det bra, låg med i ryggen på de främsta lagen och in på sista varvet som jag körde så tog jag mig förbi upp i ledning för att försöka få en bra växling till Hanna och det lyckades bra! Kände mig pigg och fick en bra resa genom kvalet. I finalen var det lite högra fart och fick bra start så kom ut i ledning som vi sedan lyckades hålla fram till sista växling, då tappade jag några positioner in mot växlingen och väl i växlingszonen så var det folk åt höger och vänster så det var bara att försöka undvika fall och trixa sig fram till Hanna. Tyvärr så tappade vi alltför många placeringar där för att ha en chans att slå oss in bland de allra främsta...Men en 6:e plats är inte dåligt det heller. Det är ändå de allra bästa åkarna i världen som vi tävlar mot :)

Helgens tävlingar har gett mig härliga minnen och bra erfarenheter som jag tar med mig in mot nya mål och utmaningar![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

dec032011

Kurvigt, smalt och bra stämning!

Skrivet av Mia klockan 17:56

Vilken härlig dag det blev idag! Tangerade min 9.e plats från förra gången jag var här och tävlade och det är jag riktigt nöjd med! Banan är snabb, kurvig och smal så det gäller att skapa sig bra positioner och vara med in på upploppet för att ha en chans. Det gick bra i kvartsfinalen då jag låg med in på upploppet och lyckades spurta in på en 2.a plats, men i semifinalen var jag inte med lika bra från start så det var tufft att försöka ta sig fram. Jag tänkte att jag skulle vara lite fräck in i sista kurvan och plocka någon position där men det gick inte så bra och tappade lite fart så hade inte en chans när det väl började spurtas in mot mål. Men jag gjorde allt jag kunde och att det slutade med en placering bland de tio bästa trodde jag inte när jag vaknade! :)

Efter en heldag ute på tävlingsplatsen i regn och blåst och med race som man ska ladda inför och sedan åka så blir man rätt trött. Så just nu ligger jag och hämtar andan på hotellrummet och försöker varva ner. Snart är det middag och sedan blir det lite massage, skönt! Och sen är man förhoppningsvis redo för nya utmaningar![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec032011

Smalt, kurvigt och bra stämning!

Skrivet av Mia klockan 17:08

Vilken härlig dag det blev idag! Tangerade min 9.e plats från förra gången jag var här och tävlade och det är jag riktigt nöjd med! Banan är snabb, kurvig och smal så det gäller att skapa sig bra positioner och vara med in på upploppet för att ha en chans. Det gick bra i kvartsfinalen då jag låg med in på upploppet och lyckades spurta in på en 2.a plats, men i semifinalen var jag inte med lika bra från start så det var tufft att försöka ta sig fram. Jag tänkte att jag skulle vara lite fräck in i sista kurvan och plocka någon position där men det gick inte så bra och tappade lite fart så hade inte en chans när det väl började spurtas in mot mål. Men jag gjorde allt jag kunde och att det slutade med en placering bland de tio bästa trodde jag inte när jag vaknade! :)

Efter en heldag ute på tävlingsplatsen i regn och blåst och med race som man ska ladda inför och sedan åka så blir man rätt trött. Så just nu ligger jag och hämtar andan på hotellrummet och försöker varva ner. Snart är det middag och sedan blir det lite massage, skönt! Och sen är man förhoppningsvis redo för nya utmaningar!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer