nov302011

Hemma i vintern?!

Skrivet av Mia klockan 18:33

Efter en snabbvisit i Piteå förra helgen där vi körde en träningstävling på deras konstsnöslinga på 700 meter så fortsatte jag uppåt i landet för att fortsätta jakten på mera snö och vinter. Anlände hemma i byn på söndags eftermiddagen och fick känna på lite vinterkyla när jag steg ut ur bilen, -15 och knarrsnö under skorna! Härligt! Och på måndagen drog jag på mig skidkläderna och knäppte på mig skidor och stavar och åkte ut på ett skidpass här i byn. Blev några varv runt sjön där spår fanns dragna men sedan åkte jag ut på skoterspår och körde lite offpist efter skogsvägarna. Gick faktiskt riktigt bra men som tur var hade jag träningskidorna på mig eftersom snödjupet inte riktigt täckte alla stenarna! På eftermiddagen åkte jag in till Kiruna och hämtade upp Emma Wikén som är här i byn några dagar och hälsar på! Kul att få visa upp denna stora metropol för henne ;)

Tyvärr har vi inte hunnit få så mycket mera vinterföre att träna i eftersom det idag ösregnat och all snö blev till slask...trist men spåren uppe på Dundret höll ihop bra, så vi fick ett bra pass ändå trots detta underliga väder! Till helgen är det teams sportia cup här i Gällivare och planen var att tävla där men mina planer fick ändras eftersom jag blev uttagen till Dusseldorf denna helg. Det ska bli häftigt att få komma tillbaka dit och tävla och ska försöka ta fram känslan från sist då allt bara flöt på!...Iaf tills det tog tvärstopp ;) Så ska försöka skippa att ramla denna gång!

Nu ska jag vara lite social med Emma!

Ett pass med kallavalla hann jag få innan regnet och plusgraderna kom tillbaka...

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov212011

Bruksvallarna!

Skrivet av Mia klockan 18:48

Snö, snurr och klisterföre fick starta upp denna första lägerdag här i Bruksvallarna. Det blir några varv som vi snurrar här på konstsnöslingan men det är ändå kul att få vara på snö igen! På eftermiddagen åkte tävlingsdräckten och nummerlappen på då vi körde sprint. Det var kul att få köra och tampas i kurvorna och fightas om positionerna. Riktigt bra träning! Imorgon blir det två lugna A1 pass och vädret visar sol och någon minus grad så det kommer nog att bli en fin träningsdag!

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov202011

Mot Bruks!

Skrivet av Mia klockan 09:07

Godmorgon! Har på nyhetsmorgon och just nu visas vädret, -19 grader i Nikkaloukta i natt...kanske börjar vintern att närma sig?! Jag är i full färd med att packa väskan inför ett litet snöläger med Team 2015 i Bruksvallarna. Det ska bli kul att få komma på snö igen!

Vilken inledning det blev på världscupen igår! Imponerande åkt och man kan ju inte bli annat än inspirerad! Ska bli spännande att se hur stafetten går...men på damsidan är ju norge ett ganska hett namn med 7 bland de 10 bästa! Men stafett är alltid stafett och det kommer nog bli en riktig fight runt spåret! Dags att fortsätta packa och göra mig klar, hoppas jag kommer ihåg allt nu...[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov182011

Idol med Magda!

Skrivet av Mia klockan 20:49

 

Är hemma hos Magda på en skön hemma kväll! Tittar Idol, dricker te och smaskar lite godis! En bra start på helgen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

nov152011

Säsongen är igång!

Skrivet av Mia klockan 11:32

Premiärtävlingen i söndags var tyvärr inget vidare lopp utav mig, slutade på en 44:e plats...Givetvis hade jag hoppats på en betydligt bättre placering och framförallt en pigg kropp men det är alltid svårt att kunna styra över detta! Så det jag tar med mig in till säsongen är att jag hade en bra öppningsfart och att jag kunde behålla en bra teknik trots att benen och armarna var fyllda med syra under större delen av loppet. Nu blir det lugna dagar fram till söndag då vi åker på läger med team 2015 till bruksvallarna. Där kommer vi köra några testtävlingar och förhoppningsvis få bra träningsdagar på snö där känslan kan slipas till inför första sverigecupen i Boden 3-4 december. Bara vintern kommer så det blir några tävlingar för oss...barmarksträning i november hör inte till vanligheterna och speciellt inte om man kommer från de norra delarna av detta avlånga land. Så snälla snö kom nu!

 
Detta känns ju väldigt avlägset just nu, men kan inte annat än längta till lite kyla och riktig skidåkning! :)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov122011

Tävlingspremiär!

Skrivet av Mia klockan 09:32

Äntligen är snötillgången tillräckligt stor och dagarna med frågetecken om det ska bli tävling eller inte är över. Nu sitter jag i Bruksvallarna och väntar på att klockan ska bli två så vi tjejer kan åka ut på banan och testa skidor och göra årets första tävlingsförberedelser. Den ursprungliga planen med tre tävlingar blev ändrad till en tävling där herrarna kör idag och vi damer imorgon. Så snart ska vi ut och heja på killarna som startar och känna på tävlingsatmosfären lite grann! Pirret i kroppen börjar infinna sig och man börjar få in känslan för tävling igen. Alltid lika spännade att se hur det ska gå och vart man står så här på årets första tävling, men det enda man kan göra är sitt bästa och se hur långt det räcker! Dessutom blir det lite speciellt att få dra på sig tävlingsdräckten för Piteå Elit och få köra första tävlingen för klubben, ska bli kul! Ska försöka ta lite bilder från dagen som jag kan lägga upp senare ikväll![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov042011

Var är snön!?

Skrivet av Mia klockan 19:30

I torsdags lämnade vi Östersund efter några dagars snurrande på konstsnöspåret. Det var alldeles lagom att få ett kortare läger på fyra dagar eftersom 4 timmars snurrande per dag inte blir alltför roligt i längden. Men även om det kanske låter långtråkigt att bara snurra runt en liten slinga på snö i x-antal varv så har det varit guld värt att få vara där och träna. Snökänslan på skidor är något speciellt och det gäller att hitta tillbaka till rätt tajming och teknik så att åkningen sitter tills det är dags för tävling. Och på tal om tävling så fortsätter det ju att vara varmt i hela Sverige så någon snö känns det inte som att det hinner komma till tävlingspremiären, men det är bara att hoppas på att nätterna bjuder på minusgrader så att snökanonerna kan gå för fullt och producera lite snö åt oss hetsiga skidåkare osm vill komma igång med den nya säsongen!

Igår hade jag en skön vilodag och passade på att försöka ta vara på tiden och plugga lite grann för på tisdag är det dags för sista deltentan! Ska bli skönt med lite uppehåll från skolan och bara kunna njuta av att få lite mer tid över till annat än skola och träning. Men när kvällen kom så slog jag igen böckerna och cyklade iväg till Linda och Markus som bjöd på gofika, en rykande färsk morotskaka, som vi smaskade i oss framför Idol, en helt okej avslutning på vilodagen! :) Somnade med vetskapen att imorgon ja då får jag ytterligare en vilodag, ganska skönt! Min kropp brukar svara ganska bra på att få två sammanhängade vilodagar och eftersom jag utgår ifrån att det blir tävlingar till helgen som kommer så ska jag försöka skapa lite överskott och därför känns det bra att få lite extra vila!

Nu ska jag slå upp fysiologiböckerna en stund och försöka lära mig lite nya saker om hur kroppen fungerar vid träning och olika sjukdomstillstånd!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer