okt312011

SNÖ

Skrivet av Mia klockan 19:23

 

Ja, då var första skidpassen gjorda och snurrandet har börjat för dessa dagar här i Östersund. Skidorna kändes långa och benen var lite ostadiga men roligt var det! Känns inte riktigt som vanligt när skidkänslan ska komma i ett vintrigt och kallt Sverige men ett skidspår är alltid ett skidspår så lite skid- och tävlingskänsla kanske kommer fram mot slutet av dessa dagar!

Nu är vi igång och imorgon fortsätter vi med intervaller och sedan ett till skidpass på em! Gäller ju att ta vara på snön som finns och snurra på här runt björnberget när vi ändå är igång!  

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt302011

Snöläger?!

Skrivet av Mia klockan 09:00

Snön lyser med sin frånvaro och det planerade snölägret i Bruksvallarna blir uppskjutet. Det är barmark runt om i hela Sverige, vilket inte är så positivt för oss skidåkare som bara längtar till en vit mark så att förberedelserna inför den nya säsongen kan börja! Tävlingspremiären närmar sig med stormsteg så nu vill man få lite riktigt snökänsla under fötterna. Men som tur är har Östersund lagt ut sparad snö så idag hoppar jag på bussen dit för att få några dagar med snöträning tillsammans med team 2015!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt262011

Sovmorgon!

Skrivet av Mia klockan 09:50

Idag så börjar jag skolan först kl:13 och dessutom har jag vilodag så denna morgon blev en given sovmorgon! Men som vanligt när man får sova så vaknar man lika tidigt som annars, så kl.8 orkade jag inte ligga kvar i sängen utan steg upp och fixade till lite frukost till nyhetsmorgon på tv:n! Blev lite uppspeedad av kaffekoppen så har även hunnit med att svara på lite instuderingsfrågor till dagens föreläsning = framförhållning för en gångskull! :)

Idag blir det lyxlunch på IKSU tillsammas med Linn innan det är dags att spetsa öronen på dagens föreläsning om konditionsträning. Det ska bli intressant att få lite mer bakgrund i varför man tränar de man tränar och kanske så kommer nya intressanta teorier upp som kan inspirera till min egna träning.[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt162011

Sprintintervaller och tentaplugg!

Skrivet av Mia klockan 11:48

Startade upp dagen med att köra sprintintervaller och kroppen fick ett ordentligt uppvaknande! Ett bultande hjärta och massa syra i kroppen, ett härligt pass i höstluften! Det var dock lite halt ute på vägarna eftersom det låg frost på asfalten men jag hittade en sträcka som solen lyst upp och som torkat upp så jag kunde trycka på utan att vara rädd för att halka och slinta med skidorna. Nu sitter jag och laddar för att starta upp pluggandet, börjar dra ihop sig till tenta igen och känner att dessa fysiologitermer och funktioner bara blir fler och fler...jag får hoppas att en kopp kaffe gör susen för att starta upp hjärnan!

Ha en bra söndag![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt102011

Sista passet och det snöar!

Skrivet av Mia klockan 08:09

Idag blev det en lite tidigare uppstigning så att vi hinner med ett pass innan vi packar in i bussarna och åker mot munchen och flyget hem! Mörker, kyla och snöfall gjorde inte att man piggnade till speciellt mycket, men efter två koppar kaffe till hotellfrukosten så är jag snart redo för ett löppass i detta snöiga Toblach! Dags att dra på sig mössan och kuta ut! Ciao![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt082011

Sommar blev till vinter!

Skrivet av Mia klockan 14:46

Under vilodagen slog vädret om och sommarvädret blev till vinter. Det känns ganska konstigt att vi nu ser vita toppar och får snö upp till fotlederna när vi tar oss upp på högre höjder under passen, istället för att ha 20 grader varmt och vi svettades i shorts och linne för bara två dagar sedan! Snabba förändringar men rätt häftigt med dessa kontraster också!

Vilodagen vi hade i torsdags var välbehövlig men nu är vi åter i träningsrutinerna. Just nu har vi bara 4 pass kvar här nere i Toblach och som vanligt undrar man vart tiden tog vägen. Men efter gårdagens skaterace i snöblandat regn och marwe 6:or känns kroppen rätt mör och man börjar få lite hemlängtan i den.

Nu är det mellis time innan vi tjejer ska net till gymmet och bygga på lite mera träningsvärk och efter det blir det lite snurrandes rullskidbanan och på cyklevägarna! Hinner jag lägger jag upp lite snöbildern från passen ikväll!

Ciao så länge![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt052011

Middagsdags!

Skrivet av Mia klockan 19:03

Dags för middag efter en fin träningsdag med två lunga A1 pass som gjorde benen lite mer levande igen! Helt fantastikt väder och vyerna och miljön lika så. Lite bråttom ner till middagen så lägger ut lite bilder från några av passen vi gjort!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

okt022011

In Italy!

Skrivet av Mia klockan 20:39

Första dagen här i Italien har bjudit på sommarkänsla med sol och värme, vilket inte var helt fel! Vi startade upp detta läger idag med att köra ett styrkepass i gymmet och sedan en fin löptur runt en fin och helt klar sjö. Under eftermiddagen körde vi ett riktigt fint och tufft klassiskt pass som avslutades på en höjd på 2000 meter, en rätt mastig backe som vi tog i etapper i olika farter och olika tidsintervaller. Så nu sitter middagen extra gott i magen och kroppen har fått lägerkänsla! Härligt att vara igång och ser fram emot de dagar vi har kvar!

 

Utsikten är helt okej här bland bergssluttningarna!

Sängen var ganska inbjudande igår efter en lång resadag, och skönt sov man!

Eva i den hemmagjoda brutalbänken!

Lite bänkpress!

Min tur att testa på brutalbänken!

Lite avjogg efter eftermiddagens intervallpass!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer