sep252011

Tuff helg i Umeåterrängen!

Skrivet av Mia klockan 21:29

Ännu en vecka har passerat och dagarna går i ett med skola och träning. Men just nu känns både skolan och träningen kul och de fullspäckade dagarna tar därför inte bara energi utan ger mig även lite tillbaka! I helgen har jag haft finbesök av mamma som kom ner och bytte bil med mig, så nu är corollan tillbaka i stan och frysen fick även en påfyllning av lite nyskjutet älglött och plockade lingon! Tyvärr hann jag inte göra så mycket roligt med mamma eftersom vi haft hemmaläger med skiuniversitetet och dagarna har bestått utav två pass. Men som tur är har hon en till dotter i denna stad som fick roa henne med shoppingrundor runt om i staden, så jag tror hon blev nöjd ändå! :)

Lägret här runt om i umeåterrängen bjöd på riktigt fina och hårda träningspass. Vi har kört myrintervaller, rullskidsintervaller, sprungit på fina stigar och letat oss runt gamla tävlingspår bland rusk och ris! En hel del guidning om hur terrängen ser ut och vart det finns fina träningsrundor att avverka våra träningstimmar på. Så nu har jag en hel del att hinna med :) Men dessa nya rundor, myrar och stigar ska fortsättas att utforskas under hösten! I morgon blir det en välbehövlig vilodag men sovmorgonen får jag vänta med eftersom nya avsnitt ur fysiologin kommer att avverkas imorgon på föreläsningen. Vi kommer att lära oss om hur respirationen fungerar och när det är klart ska vi börja arbeta med ett grupparbete om ventrombos. Intressant dag! Men  innan det är dags att vara redo med penna och papper och spetsade öron så ska jag nog lyxa till det med lite snoozning innan jag kliver upp ur sängen! Det sägs ju att man ska uppskatta det som livet bjuder på, även om det är en sån liten sak som 9 min snoozning!

Här kommer några bilder från idag! Gonatt på er!

Nöjda tjejer efter sista tuffa intervallpasset i Rödtjärnsbacken!

Samling och redo för första träningen för dagen, 2,5 timmars löpning!

Jag fastnade också på bild :)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep122011

Måndag och en ny vecka!

Skrivet av Mia klockan 17:43

En liten tenta i fysiologi fick starta upp denna nya vecka, vilken härlig start va?! :) Det kändes inte så roligt när klockan ringde och man visste vad som väntade, men nu efteråt känns det väldigt skönt att ha den gjord! Just nu sitter jag och småtittar lite på ett repris avsnitt av greys som visas på tv:n och är lagomt belåten efter denna dag av tenta och träning! Var skönt att få åka ut och träna efter att man suttit och läst och sedan gjort tentan. Hjärnan får varvas ner och man får lite ny energi! Nu ska jag bara förtsätta njuta av kvällen för imorgon väntar nya avsnitt av fysiologin och ett crosspass med löpning och rullskidor på schemat!

Ha en fin kväll![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep052011

Tillbaka till verkligheten!

Skrivet av Mia klockan 20:40

Igår kom jag hem från lägret vi hade i Orsa-Grönklitt. Det blev ännu ett läger med fina och tuffa pass tillsammans med ett supergäng! Dagarna går snabbt när man har roligt och den här lägerveckan bara flög iväg. Förrutom träning två pass per dag med antingen löparskorna eller rullskidorna på fötterna så har dagarna bestått av friidrotts VM, lekar med charader och battels mellan oss i laget, massa avsnitt av sex and the city och även en liten filmkväll där vi såg Hur många lingon finns det i världen. Så ibland hinner vi med lite annat än att bara träna, äta och sova..men som sagt bara ibland ;) 

Idag har verkligheten kommit ikapp och dagarna med sommarlov är till ända! Höstrutinerna har påbörjats eftersom jag idag haft min första skoldag och suttit på föreläsning om cellen i 4 timmar, chockstart! Men nu är man igång så det ska nog gå bra att kombinera både skola och träning även denna höst!

Här kommer några bilder från veckan i Orsa- Grönklitt!

 

Lina Korsgren och Eva Svensson är taggade för ett intervallpass!

 

Starka brudar på väg upp mot toppen av en fin backe i Orsa terrängen! (Lina Korsgren, Emma Wikén, Lisa Larsen och Eva Svensson)

Och här stakas det på!

En av Orsas sevärdigheter, gallerbro över ett rejält stup!

Vi fick också se den första snön på marken! Måste ha snöat rejält under vilan mellan passen för när vi blev nerskjutsade i bussarna på em passet lös det vitt i dikeskanterna!

Så här der det ut mellan och efter passen! Soffhäng och facebook uppdatering ;)

En liten kartbild över området där vi tränade och bodde under lägret![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer