aug272011

Mot nästa läger!

Skrivet av Mia klockan 13:50

Nu har det gått några dagar sedan jag kom hem från lägret i Vålådalen och snart reser jag vidare mot Orsa och ett nytt läger tillsammans med Team 2015, men först en lite uppdatering från Vålådalen...

Lägret började med leriga och blöta kläder och vädret var inte direkt inspirerande men vi kunde genomföra riktigt bra pass trots dessa två inledande blöta dagar. Första passet körde vi ett löprace på 7,5 km i terräng, eller egentligen kanske jag skulle säga att det var mer vatten än stig och mark. Men jobbigt blev det och efter att ha skuttat och hoppat och plaskat i vatten upp till knäna så var det skönt att få springa över mållinjen! Torkskåp hade vi på rummen och efter en sådan inledande dag kom dessa skåp väl till pass! Dag två var även den blöt och någon lång löptur upp på fjället kunde vi inte genomföra eftersom vädret inte var med oss. Vi sprang istället en runda nere i skogen där vi korsade bäckar, myrar och spångar som gav oss lite trixiga passager att träna balansen på! Men med denna inledning på lägret kunde vi senare uppskatta det fina vädret som senare kom till oss! 


Dickapaus under ett långt crosspass bestående av cykel, löpning, paddling och rullskidor. Där sluttiden blev lite längre än planerat pga lite fel på kartan ;) Så efter 5 timmar och 45 minuter var det skönt att vara framme!


Jag uppe på Skutan efter skidgångsintervaller upp mot toppen!

Eftersom detta var ett lite längre läger så hade vi en vilodag inplanerat efter 4 tuffa träningsdagar och under denna dag hann vi med att spendera lite tid utanför Vålådalen. Men dagen började med en ny utmaning och nya takter eftersom vi fick vara med på ett danspass som en kvinna ordnade för oss (hon hade visst arbetat som intruktör under många år och befann sig i vålådalen samtidigt som oss och när våra ledare ville ordna en aktivitet till oss så ställde hon upp!) Det var inte lätt och när stegen, rörelserna och takten ökade och byttes omvartannat! Men roligt var det och det är ju huvudsaken för någon dansare kommer jag aldrig att bli! :) Fulla av ny energi fortsatte vi dagen med lite shopping i Åre och ett besök på Åre Bageri och till kvällen hade vi lite olika tävlingar, tjejlaget mot killaget, som sedan till middagen avslutades med en musiktävling, men tyvärr förlorade vi mot killarna...inte bra! Förrutom tävlingarna, den goda middagen (helgrillad ren!) så hade vi avtackning av Lina Andersson, som kommit för att vara med oss några dagar. Det blev minst sagt en heldag/-kväll med skratt och fina tal, som hjälpte oss att ladda upp för att orka med de 4 återstående dagarna av lägret! Min kropp började under de sista dagarna att känna av alla träningstimmar och lite småskavanker började ge sig tillkänna och inför ett pass som vi hade med Markus Torgeby (www.youtube.com/watch?v=BTy2NpEpNNk) så var jag lite för stel i baksidan av låret och efter den lektionen av löpskolning så fick jag ganska ont, vilket gjorde att jag fick en liten sträckning/bristning i musklen. Så istället för löpning de sista dagarna på lägret fick jag istället fokusera på bålstyrka och rullisar. Men med en fysio som tränare på bålstyrkepasset så fick jag verkligen jobba hårt! Magintervaller alá Maggie gav verkligen nya perspektiv på bålstyrka! Svettigt värre ;)  


Den helgrillade renen som han i vit toppluva gett till Ida Ingemarsdotter och som hon ville dela med sig av! Riktigt gott! Det var lite av det som hände under våra dagar i den klassiska träningsmiljön Vålådalen, där tavlor på Gunder Hägg och andra stora idrottspersonligheter prydde väggarna runt om i byggnaderna och gav inspiration! Men nu har jag fått några sköna dagar här hemma i P-vaara och småskavankerna har fått läka så imorgon packar jag bilen och åker mot Umeå för att sedan på måndag ansluta till Orsa och Team 2015 gänget! Ska bli kul![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug152011

På prao!

Skrivet av Mia klockan 08:03

Idag kommer väskan att packas igen för ett bonusläger i Vålådalen! Jag ska få åka och vara med på a-lagets läger som de har där och det ska bli riktigt kul att få vara med och träna tillsammans med dem! Det blir ett lite längre läger, från 15-24 augusti, så det kommer nog kännas en del i kroppen mot slutet av dessa dagar.

Efter lägret i Östersund så har jag varit hemma i byn och tränat på i lagom mängd och takt. Känner mig ganska pigg i kroppen och med vila igår och idag hoppas jag på en fräsch kropp som är redo för att orka med "praoen" i fjällen! :) Nu är det dags att sätta igång med packningen så jag hinner med planet neråt landet!

Ha en bra måndag![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug062011

Tillbaka i norrbottniska luften!

Skrivet av Mia klockan 10:25

Efter dagar med sol och värme i östersundsterrängen fick vi igår dra på oss regnkläderna för att ge oss ut på det sista passet för detta läger. Det öste ner regn då vi begav oss ut och vattenplaningen var nära :) Men när vi väl värmt upp och kommit på plats för att starta det sista passet upphörde regnet och vi fick kämpa oss upp till tornet utan regn! Intervallpasset vi körde blev tufft eftersom det först var masstart på klassiskt upp till toppen och sedan snörade vi på oss löparskorna för att starta i en omvänd jaktstart på samma sträcka upp till tornet igen. Benen fick bekänna färg uppför backen och eftersom jag inte belastar min armbåge helt ännu så åkte jag utan stavar upp. Men det gick bra även om det bitvis var lite svårt med balansen då backen brantade på och benen fylldes med syra. Vi fick ett grymt bra avslutningspass så nu är det bara att njuta lite extra på vilodagen innan träningen hemmavid fortsätter!

Ha en bra helg!   

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug032011

Halvtid!

Skrivet av Mia klockan 14:22

Då har vi gjort halva lägret här i Östersund och dagarna här har varit fina med sol och sommarvärme! Passen har varit tuffa och roliga och känns kul att få träffa gänget igen! I måndags inledde vi lägret med ett test på 3000 m på bana och det var roligt att äntligen kunna vara med på det! Har aldrig tidigare sprungit ett sådant test eftersom jag alltid lyckats vara skadad eller sjuk men det var en upplevelse! Var lite svårt att veta vilken tid man skulle sikta på eftersom jag inte hade någon referens från tidigare men fick lite tips innan start att man inte skulle öpnna för fort utan försöka hålla jämna varv för att få en så bra tid som möjligt, men det var ju lättare sagt än gjort :) Starten gick och jag hängde på i täten första varven men sedan fick mina ben sota för det och jag tappade nog lite fart på de sista varven in mot mål. Men eftersom det var premiär så fick jag i allafall ett pesonligt rekord, och tiden jag sprang på var 11.02. Så nu har jag en måttstock och en tid att slipa till!

Tyvärr har jag inte kunnat vara med på alla de passen som planerats eftersom min armbåge som blev överbelastad på förra lägret i Torsby inte är riktigt hel ännu så därför måste jag vara lite försiktig med den så att den får läka helt. Men eftersom jag varit skadad förr så vet jag att det går att få till bra träning även om jag inte kan köra allt fullt ut. Det är bara att fokusera på det jag kan göra för tillfället och sedan göra det så bra som möjligt! Man brukar väl säga att det inte finns något ont som inte för något gott med sig :)

Snart ska jag iväg på ett magpass i gymmet med Maggie, en sjukgymnast som hjälper oss här, så det börjar bli dags att inta lite mellanmål och byta om! :)  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer