jul312011

På väg mot Östersund!

Skrivet av Mia klockan 08:52

Idag flyger jag ner till Östersund för läger med laget igen. Det ska bli kul och ser fram emot en vecka med fina pass tillsammans med ett härligt gäng!

Dagarna här hemma i P-vaara har varit bra, syster från stockholm med kidsen har varit på beskök och även syster från Umeå så förrutom träning på dagarna har jag umgåtts med familjen. Några korta utflykter från byn har jag också hunnit med. Tärendö har jag besökt två gånger, ena dagen på birfurkationsloppet där jag sprang 500 m tillsammans med syrrans barn i klassen 0-8 år. Det var kul att se när alla kämpade sig igenom banan och sedan på prisutdelningen få se hur deras ögon lyste när alla fick varsitt pris uppe på prispallen. Men dagen slutade inte där utan fick sedan testa på det prestigefyllda uppdraget att agera startsnöre tillsammas med Anna Persson och det gick bra ända tills den sista klassen startade, 10 km klassen. För då var det visst ganska många som var längre än mig men jag tror inte att alltför många fick ducka för snöret :) Dagen efter hade Tärendö VM-fest för Charlotte och eftersom jag nu valt att börja åka för Piteå Elit ville de även tacka av mig där så jag och Charlotte fick anlända till Tärendöholmen i en fin utsmyckad båt och ta emot byns jubel! Sedan var det lite underhållning med sång innan jag fick ta emot ett fint smycke och en fin Tärendö t-shirt tillsammans med många fina ord av Charlotte som beskrev våra år tillsammans i klubben! STORT TACK! Det är en kväll jag kommer minnas tillsammans med alla andra fina minnen i IFK dräckten!

Det var lite från mina dagar här hemma i norr men nu står väskan packad återigen och jag är redo för nya tag i Östersundsterrängen! Så nu ska jag fixa det sista innan det är dags för avfärd till flyget i Kiruna! Ha det bra så hoppas jag att det kommer något blogginlägg från lägerveckan!  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jul092011

Myrintervaller!

Skrivet av Mia klockan 12:07

Denna morgon har jag spenderat på myren tillsammas med ett antal, mygg, flugor och fåglar som skrikigt när jag kommit för nära deras bon och fågelungar. Efter två dagars vila och återhämtning från lägret så kickade jag igång träningen igen med att köra intervaller på myren. Jag körde pyramidintervaller där jag varavde med A3 och A3+ intervaller och det blev ett riktigt tufft pass! Men nu efteråt när jag sitter och har fått duscha och ätit lunch så känner man sig bra och den krypande känslan i kroppen och musklerna ger positiva känslor av att man lyckats genomföra ett bra pass!

Idag kör jag "bara" ett pass så nu är jag ledig resten av dagen! Synd att det inte är lika soligt som igår men värmen håller i sig ännu så det blir nog att spendera lite tid utomhus i allafall. Kanske ska försöka mig på att slå rekord i jonglering med fotbollen eller kanske inviga tennisplanen eller så bara läsa lite tidningar på balkongen och ta det lite lungt, jag får se vad jag orkar med! :)

Ha en bra dag!    [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jul072011

Bilder från Abisko!

Skrivet av Mia klockan 10:25

Här kommer lite blandade bilder från några av våra pass som vi gjorde under de 6 dagarna vi spenderade i Abisko!

Långtur till lapporten och tillbaka, snart 4 timmars löpning har vi i benen här så musklerna var en aning möra :)

Stavgång/löpning upp till toppen på Njålla gjorde vi under ett annat pass!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka från ett fm-pass där vi stretchar och pustar ut innan det är dags att äta lite lunch!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drickapaus på väg upp till toppen på Njålla!

 

 

Här tar emma och jag en liten drickapaus under sista passet mot trollsjön!

 

 

 

Vy över fjällsängarna som leder oss mot trollsjön!

 

 

Trollsjön med lite mystisk dimma över sig, trolldrycken bryggs :)

 

 

Framme vid sjön! :)

 

Jag och Emma njuter av utsikten på sista passet innan hemfärd![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

jul062011

Trötta ben...men fylld med energi utav fjälluften!

Skrivet av Mia klockan 16:56

Första tvätten med träningskläderna är igång och jag är nu hemma i P-vaara igen efter ett riktigt bra läger i Abiskoterrängen! Mina ben är dock en aning trötta efter långa och många fjällturer i löparskorna men med det fina vädret och den fina miljön så har tiden och passen gått snabbt och det var med blandade känslor som vi lämnade lapporten och den spegelblanka torneträsk bakom oss. Min kropp och mina muskler längtar efter vila men mitt huvud hade nog gärna stannat kvar några dagar till och njutit utav sol, fjälltoppar och fina vyer. Dagens sista pass innan avfärd idag blev löpning till trollsjön! Ett pass som till en början såg lite trist ut eftersom moln och gråväder täckte himlen men som sedan förändrades till ett vackert vykort med gröna ängssluttningar och klippiga stenar som belystes med solstrålar genom molntäcket som kom fram lagom tills vi var framme vid trollsjön. Helt klart energigivande träning!

Förrutom att vi i Piteå Elit haft läger så har även norrbottens juniorer haft läger där med oss. Vi har genomfört passen tillsammans och haft lite olika aktiviteter ihop. Det har varit givande och det är kul att se att så många juniorer är på väg framåt och är träningsvilliga. Imponerande att de orkat med dessa tuffa dagar i Abisko. Passen har varit både långa och tuffa så norrbottnisk skidåkning ser ljus ut om de fortsätter i denna takt!

Kommer lägga upp lite bilder från passen så kan ni också få uppleva lite av fjällvärlden! Men först så väntar nästa tvätt att få åka in i tvätten! :)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer