jun292011

Mot Abisko!

Skrivet av Mia klockan 21:18

Imorgon är det dags för läger igen och nu bär det av mot fjällvärden och Abisko! Det är andra lägret med ny klubben och det ska bli kul att få åka iväg igen mot nya inspirerande och tuffa pass i en härlig fjällterräng! Så idag har jag spenderat dagen hemma med en skön vilodag i riktigt varmt och skönt sommarväder! Jag hoppas på att värmen och solen följer med oss upp till fjällen men det är lika bra att packa ner både regnkläder, vintermössa och vantar för man vet aldrig när det börjar snöa igen ;) Fjällvädret kan slå om och man vet aldrig vad som väntar bakom nästa fjälltopp!

Annars så har dagarna här hemma efter torsbylägret har varit ganska lugna, lagom med träning och lite hemmahäng så nu känner jag mig redo för en hård träningsvecka igen. Har blivit ganska många pass med löpning efter Torsby eftersom jag fick en liten överansträngning i min armbåge men nu så har den fått vila och förhoppningsvis är den repad och redo till den kommande veckan i Abisko, och skulle den fortsätta tjorva så är det ju tur att man befinner sig i en perfekt miljö för fina och långa löppass :)

Dags för lite kvällsfika innan de sista grejerna ska ner i väskan! Hejsvejs![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jun252011

Home sweet home!

Skrivet av Mia klockan 17:53

Bilturen upp från Umeå tog sin lilla tid men tillslut kom jag fram och nu har jag hunnit andas ut här hemma i byn igen. Grejerna är uppackade och igår firades midsommar med sommarens första grillning. Det blev riktigt gott! Till kvällen fick vi även lite finbesök från storstan, min kompis Anna och hennes pappa Bengt! 

Jag har haft två stycken vilodagar efter lägret i Torsby, allt för att känna mig fräsch och återhämtad innan jag börjar om med mera träning. Så idag, fulladdad, snörade jag på mig löpardojjerna och körde ett löppas på fm med lite spänsthopp inbakat i passet. Det gick fint men var en aning seg innan mina ben kom igång! Dessa mygg och bromsar hann jag också få besök av under passet så jag tackar för det välkomnandet! Usch och fy! Men det är nog bara att vänja sig om jag ska klara av dessa veckor här hemma med träning i skogen! Och som avslutning på denna dag körde jag ett styrkepass på "hulkis" och det namnet säger ju allt! Hulken here I come! ;) Haha, man kan ju alltid drömma, eller hur?! :) Imorgon blir det mera träning och om jag inte minns helt fel så står det ett intervallpass på schemat så nu ska jag vila upp mig med lite soffhäng :)

Ha en bra kväll![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jun222011

Jitterbugg och sista snurret!

Skrivet av Mia klockan 14:44

Nu är lägret avslutat för denna gång och efter ett långpass på förrmiddagen med snurr i tunneln och sedan löpning utomhus så känner man sig ganska redo för att åka hem och få vila någon dag. Igår fick vi även en rolig och lite annorlunda upplevelse när vi fick dansa lite jitterbugg med Färjestads hokeylag, som var här och hade tema glädje! Det är inte något som man gör varje dag och även om det var svårt att hinna hänga med i steg och takt ibland så fick vi nog alla oss ett gott skratt och lite ny energi och glädje att ta med oss hem! Längtar redan till nästa läger i början på augusti då vi ska köra fartvecka i Östersund. Men först ska det tillbringas lite tid hemma i byn för imorgon packas väskan om och jag tar bilen upp mot mygg och knott!

Snart dags att promenera bort till flygplatsen och flyga mot Arlanda och sedan vidare mot Umeå! Glad midsommar på er!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jun192011

Snurr, snurr i tunneln!

Skrivet av Mia klockan 11:25

Dag två här i Torsby har påbörjats och första passet för dagen är avklarat. Det blev ytterligare några varv i tunneln på skidor och även om man kan tycka att vi inte är helt hundra i huvudet som utsätter oss för detta så måste jag erkänna att det är en speciell känsla att kunna få komma på snö så här i sommartider. Det är ju trots allt på snö vi ska åka snabbt och prestera och då gäller det att ta till vara på dessa skidpass där snurrandet kan tyckas långtråkigt...Men med lite olika fokus under passet så går tiden förvånansvärt fort :)

Det är dessutom otroligt skönt att få vara igång med tränigen igen och även om jag inte kör lika långa pass så här i början efter min lilla förkylning som de andra så är det roligt att vara på läger och få känna gemenskapen med laget igen! Kroppen börjar bli piggare för varje pass som går och i eftermiddag kommer vi köra ett löppass med A2/A3 intervaller. Då kommer jag få svettas extra mycket men det ska bli skönt att få plåga kroppen igen!

Nu är det lunchtime, massage och sedan lite vila innan det är dags att springa ut i löpspåret här i Torsby![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jun172011

Torby nästa!

Skrivet av Mia klockan 13:49

Tre dagar med lätt träning är förbi och nu får jag äntligen dra med mig min väska och mina skidor ner till Torsby för att ansluta till resten av gänget med Team 2015- och A-lags tjejerna! Har inte fått något bakslag av den träning jag har gjort här hemma så nu känner jag mig säker och 100 % redo för att komma ner och träffa de andra och inleda ett läger. Men det kommer dock inte att bli lika hårt för mig eftersom prio ett för mig just nu är att komma igång utan att bli sjuk igen så därför måste jag vara på min vakt och inte tokköra från början! Så roligt det ska bli att få träffa alla igen och äntligen få känna på lägerrutinerna!

Dags att fixa det sista innan jag drar iväg! Hejdå Umeå och Hej Torsby! :)

 Ska bli skönt att få känna lite snö under skidorna och varva runt i tunneln som en hamster i sitt hjul![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jun132011

Snor och elände...

Skrivet av Mia klockan 11:58

Jag kan då säga att jag inte fått den bästa starten på detta nya träningsår och mina tankar om en bra start med nya tag och nya inspirationspass för att försöka bli bättre, snabbare och starkare får vänta på sig ytterligare. Det är nu tredje svängen med förkylning för mig och fortsätter det i denna takt så kommer jag nog slå rekord i sjukdagar! Efter ett roligt läger i Piteå där jag fick fina pass och en bra start för att äntligen få börja sommarträningen på riktigt igen så kommer denna sjukdom som ett slag i ansiktet än en gång. Men för att lyfta fram de positiva sakerna istället för att fokusera på det negativa (som det lätt blir att man gör) så får jag än en gång träna mitt tålamod i denna sport! Och ju mer jag tänker på vad denna sjukdom kan ge mig i erfarenhet istället för att fokusera på vad jag missar så kanske det också tillslut kan bli verklighet. Det sägs ju att man blir bra på det man tränar och eftersom jag nu inte kan träna "timmar" i skogen eller på vägen med rullisarna under fötterna så får jag bedriva min träning inne i huvudet och bygga upp mitt tålamod så högt att det blir omöjligt att bryta ner :)

För att ta fram fler positiva saker istället för de negativa, när jag ändå håller på ;) så har ju vädret varit underbart bra under dessa dagar som jag varit sjuk. Jag har kunnat njuta av den härliga sommarvärmen med picknik-lunch vid älven med fina kompisar, lite shopping och för att fördriva tiden lite extra testat på lite nya recept på kakor och brödbak. Jag har helt enkelt fått testa på att vara en livsnjutare på heltid ;) Snorigheten börjar bli bättre och jag hoppas och tror på att det andra lägret med laget som börjar på torsdag inte ska vara i fara. Det kommer bli ett läger tillsammans med A-lagets tejer och vi tjejer i U-laget. Så tunneln i Torsby kommer nog att ljuda av tjejtjatter! Så nu håller jag tummarna på att jag ska bli FRISK och redo för Torsby och träningsterrängen där![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jun072011

I Umeå efter en rolig långhelg i Piteå!

Skrivet av Mia klockan 13:04

Då var det första klubblägret slut och jag är nu tillbaka i Umeå igen. Denna dag är det vilodag på schemat och det känns välbehövligt efter dagar med 4-5 timmars träning i Piteå terrängen. Så idag har jag inge speciella planer mer än att jag håller på att tvätta alla kläder som blivit lite små äckliga efter myrvatten, svett och säkert någon utspilld droppe energidryck på dem. Men vad är inte dessa kläder till för om inte annat än detta!

Solen och sommarvärmen håller sig kvar så det kanske är läge att bege sig ut och försöka få bort de fina t-shirt ränderna på armarna som kommit fram under träningspassen. Men nu närmast blir det lunch med syrran hemma hos mig! Ska bli gott och servicen kan jag inte klaga på när hon kommer hit med färdiglagad mat :) Ibland är det inte så dåligt att vara yngst och få bli lite bortskämd ;)

Njut av sol och värme![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jun052011

Piteå och första brännan!

Skrivet av Mia klockan 21:24

Första lägerdagarna här i Piteå har varit riktigt bra med bra väder och fina pass.! Vi har kört långpass, stakrace på löparbana, åkt rullskidor och varit på myr, så de flesta träningsformerna har vi fått med oss här i Piteå. Känns skönt att äntligen ha fått starta upp träningen på riktigt igen! Imorgon är det sista lägerdagen, RK på fm och sedan ett styrke/löppass på em innan det är dags att packa in i bilen och åka ner till Umeå igen för att ladda om till första lägret med Team 2015 i Torsby som börjar den 16 Juni. Detta har ju även varit min första träff med klubben och det har varit bra och roligt att få träffa alla klubbkompisarna, ledare och klubborganisationen. Så nu vet man lite mer om hur allt är uppbyggt och hur de tänker kring alla delar som ska fungera och finnas med för en bra verksamhet och organisation! En givande långhelg med soligt och bra väder som gett en kanske inte så fin t-shirt bränna :)

Snart är det dax för kvällsfika! Och sen väntar sängen för nu börjar ögonlocken bli ganska tunga! Gonatt och sov gott![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jun012011

Rullintervaller i regn och stakpass i sol!

Skrivet av Mia klockan 19:34

Morgonen var inte så ljus och fin, 9 grader och regn, men det är tur man inte är gjord av socker! Jag körde första intervallpasset idag på skejtrullisarna för denna sommar och dessutom första efter sjukdomsdagarna. Rödtjärnsbacken fick se sig besegrad några gånger då jag kämpade mig uppför och tog meter för meter upp till toppen. Känslan var inte den bästa men jag fick jobba hårt och efteråt kunde jag känna mig nöjd av att jag klarade av det och kämpade mig igenom dessa minuter av mjölksyra, hyperventilering och regndroppar! När jag kom tillbaka så blev IKSU-lunchen med Sofie och Elin extra god och det är sällan man kan njuta av att få sitta ner och bara ta det lungt som efter ett hårt pass! Men dagen slutade inte där utan efter lunchen så hann jag hem för att vila lite grann innan det var dags att byta om för dagens andra pass och efter regn kommer sol! Så lite sommarkänsla fick man allt idag trots den regniga starten på dagen. Dessutom blev stakpasset extra roligt eftersom jag fick sällskap av Charlotte som är här och hälsar på sin syster som tar examen. Eftermiddagen rundade alltså av min träningsdag riktigt bra!

Just nu tvättar jag för fullt och snart ska väskan packas för imorgon bär det av till Piteå på läger tillsammas med min nya klubb! Spännade ska det bli och jag ser också fram emot att få starta upp träningen ordentligt![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer