maj302011

Vilodagsstädning!

Skrivet av Mia klockan 11:06

Med tre dagars träning efter sjukdom så är det dags för en vilodag och idag så var det skönt att få sova ut och kliva upp när jag var nog pigg för det. Träningvärken från igår blev inte så hemsk som jag befarade så hade inga problem med att ta mig upp ur sängen! En alldeles lagom stelhet i kroppen har jag, vilket är en skön känsla eftersom man då känner att man fått röra på kroppen så som den är van vid att göra!

Idag blir det nog en städ- och tvättdag. Låter kanske inte så roligt men lika bra att passa på när man har tid för det. Jag kommer ju att åka på läger till Piteå den 2-6 juni så det gäller ju att ha lite rena kläder att packa ner i väskan. Ska bli spännade att få uppleva hur det är att vara Piteåkare och dessutom träffa de andra åkarna i klubben! Har dessutom aldrig tränat så mycket i Piteå så även det kommer bli spännande att se vad det bjuds på i träningsväg!

Nu ska jag skruva upp volymen på spotify och börja städa upp damråttorna under sängen! :) Lika bra att börja så man hinner njuta av vilodagen på em/kvällen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

maj292011

En bit efter Tavelsjöleden!

Skrivet av Mia klockan 11:59

Även om det denna morgon var jobbigt att ta sig upp ur sängen och man helst av allt egentligen skulle vilja ligga kvar och sova ett par timmar till så var det ändå värt att kliva upp och få bege sig ut i det småregniga vädret. Passet idag blev ett löppass tillsammas med Linda som igen visade mig en ny träningsrunda. Vi sprang efter en led som heter Tavelsjöleden och det var en fin stig i skogen och efter ca 1 timme kom vi fram till en stuga (kommer inte ihåg vad den heter nu) men det var iallafall en väldigt fin utsikt över Umeå därifrån!

Mina ben är nu lite möra efter löpturen och det känns att musklerna är en aning ovana vid träning igen, men som tur är blir det nog bara bättre bara jag får några pass i kroppen så man hinner vänja sig vid träningsbelastningen igen. I eftermiddag blir det ett besök på IKSU för att ge musklerna lite mera träningsvärk genom några sköna styrkeövningar! Så imorgon kanske det inte är tröttheten som vill hålla mig kvar i sängen utan oförmågan att kunna ta mig upp och röra mina ben och armar! :) [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

maj282011

Dags för lite uppdatering igen..!

Skrivet av Mia klockan 16:05

Var ett tag sen sist jag uppdaterade här med något inlägg, men nu är det dags igen! Detta träningsår har väl inte börjat som jag hade hoppats på, men nu när förkylningarna och studierna är bortgjorda hoppas jag på att sommaren ska bli bra! Denna vecka skulle jag egentligen vara på det första lägret med Team 2015 i Sundsvall men eftersom en ond hals satte stopp för det fick jag snällt stanna hemma och kurrera mig. Men med dagar fulla av tid utan träning har jag istället kunnat fokusera på de sista uppgifterna i skolan och haft tid till att göra bort dem så att mitt sommarlov kan börja!

Idag var jag ute på mitt andra pass och även om känslan inte är den bästa så här efter vårens vila och förkylningar så var det ändå skönt att få vara ute och röra på sig igen! Jag körde ett stakpass tillsammans med Linda, som tävlar för IFK Umeå, och hon visade mig en ny runda som man kan köra. Det var roligt med en ny väg och nya vyer och även om jag bott här i Umeå sen i höstas har jag inte hunnit med att utforksa alla vägar och träningrundor som finns, så det blev ett spännade pass! Som avslutning på den fina starten på dagen cyklade vi sedan ner till stan och åt en god lunch tillsammans med några andra kompisar nere på Göteborg. Supersmarrig lasagne åt jag och glassarna som severades där blev man imponerad av! Så en solig- och varmdag kommer jag säkert att besöka det stället igen!

Hoppas helgen avrit bra och fortsätter att vara det!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

maj022011

Våren är firad och det är dags för förändring!

Skrivet av Mia klockan 11:48

Pressmeddelandet från Piteå Elit har nu gått ut där det meddelas att jag byter klubb från IFK Tärendö. Detta beslut tog jag efter många tankar fram och tillbaka men tillslut övervägde Piteå Elit. Jag har haft många fina år i IFK Tärendö där jag fått en otroligt bra stöttning i min satsning och det är jag väldigt tacksam över, så TACK IFK Tärendö! Men jag måste nu se till mitt bästa och vad som känns bäst för mig. Jag tror att förändring och miljöombyte kan vara ett bra sätt för att jag ska fortsatta utvecklas och ta ytterligare ett kliv framåt till att att bli en etablerad världscupsåkare och förhoppningsvis ta det sista steget in i ett A-lag. En mer stimulerande miljö ute på de nationella tävlingarna var det som övervägde mest i mitt beslut eftersom det inte alltid är så kul att vara ensam ute på sverige tävlingarna då Charlotte befinner sig ute på världscupstävlingar större delen av säsongen. Vi befinner oss i olika situationer och för att jag ska känna att jag gjort allt jag kan för att försöka nå dit jag med så är beslutet att byta klubb det rätta för mig.

Det känns givetvis tråkigt att lämna Tärendö som klubb eftersom jag har haft en bra tid där med många fina minnen och kännt ett otroligt stort stöd från hela byn! Men eftersom jag känner att ett nytt steg måste tas så ser jag fram emot en spännande tid hos Piteå Elit![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer