apr262011

Nya tider!

Skrivet av Mia klockan 20:03

Då var påsken redan förbi och jag är tillbaka i Umeå igen efter fina och soliga dagar hemma! Det var inte mycket snö kvar men vi utnyttjade det som fanns kvar med att åka ner på sjön med mammas gamla lynx 250 för att pimla, grilla & sola! Vi hade tur att gamskotern startade även i år så vi fick njuta av lite skoterlukt även denna vår! 

Igår startade det nya träningsåret och nu är det dags att börja trappa upp träningen igen! Tiden går fort och tiden för vila och avkoppling ska snart börja bytas ut mot fokusering och svettiga dagar vilket ska bli kul! Nu får man börja träna upp sig igen och testa på saker som man vill förändra eller bara behålla för att det är bra. Det blir spännade att se vad detta tränings och tävlingsår kommer att erbjuda!

Men imorgon är det studier som gäller, för då startar jag dagen med en gruppträff där vi ska förbereda oss för att visa hur man mäter ledfunktionen i höftleden och sedan efter lunch fortsätter det med massage, där vi ska få lära oss hur vi ska massera armarna. Så imorgon blir det en lärorik dag att se fram emot!

Här kommer lite bilder från påsken..

Fiskekillen Elijas väntar på napp!

Mammas gammelskoter :)

Elijas visar upp stor abborren som mamma fick på kroken

Melvin redo för lite skoteråkning

Och Melvin vill åka mera skoter!

Jag bättrar på brännan :)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

apr212011

Glad Påsk!

Skrivet av Mia klockan 18:23

Skärtorsdag idag och påsken är här! Jag har några dagars "egna studier" på schemat, vilket betyder påsklov! Så imorgon kommer jag åka upp till byn och förhoppningsvis få några fina dagar hemma med familjen! Kanske hinner jag med något fint skidpass för här i Umeå börjar det gå mot sommar och det har redan börjat blomma ut lite blommor här och där.

Jag börjar nu komma in i skolvardagen här i Umeå och tränar lite smått när jag känner för det. Mest styrka och löpning men i veckan testade jag på spinning här på IKSU och det var riktigt kul och mina ben blev väldigt trötta! Men det var skönt att få känna lite syra och pulserade blod i kroppen igen! Sedan så har jag vart på min första allsvenska damfotbollsmatch och det var både spännande och roligt! Det blev 2-1 till Umeå IK som segrade över Djurgården. Vi fick även en liten föreställning av team Lisa från körslaget som kickade igång stämningen på läktaren när de tog ton och sjöng sina låtar!

I denna viloperiod utvärderar vi också vår tränings- och tävlingssäsong så i veckan har jag försökt hitta nya idéer och nya lärdomar som jag kan ta med mig till den nya säsongen som sakta men säkert börjar att ta form. Men ännu är vilan inte helt slut utan vi får njuta ännu ett tag så att man verkligen är på topp fysiskt och psykiskt när de tuffa passen drar igång! I veckan fick jag även veta att jag är fortsatt uttagen i team 2015 så nu börjar det klia lite i kroppen och man vill att sommaren och träninsglägrerna ska dra igång!  

Dags att packa väskan för hemfärden imorgon!

ha det bra och GLAD PÅSK!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

apr112011

Säsongen över för denna gång!

Skrivet av Mia klockan 11:30

Nu är jag hemma igen efter helgens säsongsavslutning i Bruksvallarna! Men jag hade hoppast på ett bättre avslut än vad det blev. Jag fick jobba hela tiden för att inte tappa utför och det var väldigt jobbigt så det blev ett lopp där huvudet fick jobba mentalt för att inte ge upp helt. Men så är det ibland med denna idrott och det är inte alltid så lätt att pricka rätt i vallning och även om jag hade haft bäst glid av alla så vet jag inte om det skulle slutat bättre! Det är sådant som man inte kan veta och det är bara att blicka framåt! Kvällen blev i alla fall lyckad och det var kul att få avsluta denna säsong med alla skidåkare där dansskorna var utbytta mot pjäxor och tävlingsdräckten nerpackad i väskan :)

Idag är det en superfin dag med sol och varmgrader och vårkänslorna börjar nästan bli utbytta till sommarkänslor. Det hade vart trevligt att kunna utnyttja denna fina dag utomhus men imorgon är det tenta dags så jag får helt enkelt hoppas på att det kommer fler dagar som idag som jag kan utnyttja till fullo istället för att sitta med näsan i studieböckerna och försöka förstå hur vinklar och krafter fungerar på våra kroppar! Så nu är det dags att återgå till räkneexemplerna! Wish me luck![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

apr062011

Det börjar dra ihop sig!

Skrivet av Mia klockan 20:54

Snart är det inte länge kvar av denna tävlingssäsong! På lördag går starten till SM 3-milen i bruksvallarna så på fredag åker jag ner dit och laddar upp inför starten. Det ska bli kul och ser fram emot att få tävla igen men samtidigt ska det bli skönt att få avsluta denna säsong och koppla av och låta skidåkningen vila ett tag både från huvudet och kroppen, allt för att ladda om batterierna inför det som komma skall!

Idag körde jag sista intervallpasset inför tävlingen och säkert sista intervallerna på några veckor framöver. Det var ganska blöta spår och jag fick jobba för varje meter, men det blev ett bra pass och nu får jag hoppas på att jag väckt igång lite form inför lördag. Annars så går dagarna i ett igen, med skola och träning! Jag är inte så van detta liv ännu efter en vinter med studieuppehåll men idag började vi en massagekurs så hela eftermiddagen har jag fått och gett massa ryggmassage, vilket inte var helt fel!

Dagen imorgon kommer nog att gå i ett eftersom kläder måste tvättas, väskan packas, träning köras och sedan hoppas jag hinna med lite biomekanik plugg! Men sedan får jag åka iväg på ett roligt helgäventyr i den jämtlänska fjällvärlden![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

apr022011

Regn och rusk!

Skrivet av Mia klockan 13:12

Idag är det inte det mest inspirerande vädret ute, regnigt och blåsigt! Känns mer som höst än vår just nu, men med vårkläder i butikerna så ska det nog bli en bra dag idag med! Började denna dag med ett skidpass i regnet och det gick ganska bra trots allt. Mina skidor hade för en gångsskull riktigt bra glid! Så nu vet jag vad jag ska lägga för valla när det regnar :) Efter passet blev det en snabblunch med syrran och nu sitter jag och väntar på att hon ska bli klar så vi kan fara ut och kolla om man hittar något fint!

Ha en bra helg![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer