mar302011

Parstaffett!

Skrivet av Mia klockan 20:44

Kvällens träning med skiduniversitetet här i Umeå kördes på Nydala spåren där vi var ett taggat gäng redo för att dela in oss två och två och köra en parstafett som intervall träning. Vi var 4 st tjejlag och killarna var något fler. Det var roligt och med en fin kvällssol lysandes på oss blev passet riktigt bra! Bra sparring och tuffa intervaller med tajta kurvor där vi fick använda oss av våra vassa armbågar för att träna på att behålla och ta positioner, både i kurvor och utefter en tajt bana! Så nu sitter jag och fikar ett gott kvällsfika och snart börjar grey´s så det ska bli skönt att inta soffläge efter kvällens pass och dagens skolstudier! Lite bilder från passet kommer här..

Samling för start och lagindelning

Lite åkning mellan racen!

Linn är redo för start!

Lisa tränar på målgester![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar282011

Första skoldan!

Skrivet av Mia klockan 15:51

Idag hade vi introduktion på den nya kursen som jag kommer att börja läsa nu i vår och det är full fart redan från imorgon då vi ska börja räkna lite biomekanik. Krafter och vinklar på kroppens rörelser, så jag hoppas att matten inte helt har försvunnit ur mitt minne utan att jag med lite repetition kan komma ihåg hur man räknar ut talen igen! Liote längre fram i kursen ska vi börja med massage och funktionsanalyser så det kommer bli kul att få lära sig lite praktiska saker som vi sedan kommer att behöva jobba med som färdiga sjukgymnaster! Spännade, intressant och förhoppningsvis mycket givande!

Superfint solväder har vi här i Umeå idag så cykel färden till och från skolan idag var härlig! Skönt även med en vilodag idag och sovmorgonen som jag fick denna morgon var även den guld värd! Förshoppningsvis kommer jag orka med denna veckas chockstart i skolan nu![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar272011

Team Sportia Cup avgjord!

Skrivet av Mia klockan 20:31

När klockan ringde på morgonen så hade det inte varit helt fel att ta tillbaka den där timmen som klockan ställdes fram till under natten och få en timmes extra sömn istället. Men nu är det sommartid och det är bara att vänja sig! Efter att man orkat upp ur sängen så sprang jag och Charlotte ut på en liten morgonjogg för att väcka kroppen inför dagens tävling, efter det fick vi en god frukost och sedan packade vi ihop grejerna för avfärd mot stadion och den sista etappen av denna säsongs team sportia cup, jaktstart på 10 km fristil! Jag kände mig väldigt seg till en början när jag värmde upp men efter några fartdrag började jag vakna till liv och sedan under tävlingen så gick det bra. Det var kul att åka ut och jaga och när man känner att man plockar in på de framför så får man lite extra energi och man kämpar lite extra. Vi blev en klunga på 5 st åkare (jag, Lina Korsgren, Sofia Bleckur, Magdalena Pajala och Jennie Öberg) in på sista varvet och när det började dra ihop sig mot mål gjorde Lina och Magda en stöt och försökte gå sig loss och de lyckades skaka av sig mig och Jennie. Så in mot mål fick jag och Jennie spurta om 9:e och 10:e platsen, där jag lyckades knipa åt mig 9:e platsen! Det blev en bra dag i spåret och det känns bra att få med sig en bra känsla igen efter ett tag med en seg kropp. Och extra roligt var det att det blev trippelt norrbotten i total cupen, Jennie vann, Charlotte två och jag trea!

Säsongen börjar lida mot sitt slut och det även mitt studieuppehåll som jag haft under vinterns tävlingssäsong för imorgon är det skolstart igen! Jag hoppas att det kommer gå bra och att man snabbt hittar tillbaka in i skolböckernas värld :)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar262011

SM Staffetten avgjord!

Skrivet av Mia klockan 14:49

Med många starka lag på startlinjen och ett underbart fint soligt väder kunde SM staffetten för detta år avgöras på Lindbäcksstadion här i Piteå. Vårat lag bestående av jag, Karin och Charlotte gjorde vårt bästa och lyckades försvara 4:e platsen från ifjol. IFK Mora vann, tvåa kom Östersunds SK och trea blev Åsarna IK, ett stort grattis till er!

Att ta medalj för oss var ganska svårt med så många starka lag och namn men vi försökte kriga oss med så länge det gick. Jag gick första sträckan och hängde med tätlagen in till växling där jag sedan växlade över till Karin. Det var tufft för henne att orka gå med men hon krigade väl ute på spåret och med de förutsättningar hon hade så gjorde hon det bra. Charlotte som sedan växlades iväg av Karin gjorde allt hon kunde för att plocka placeringar och med en grym avslutning lyckades hon kämpa sig upp till 4:e platsen! Det är vi väldigt nöja över och det är kul att Karin ställer upp så vi får ett lag att åka med!

Imorgon är det sista tävlingsdagen och det ska bli kul! Vi kommer att köra en jaktstart i skejt och åka tre varv på en 3,3 km slinga. Det är tajt om placeringarna uppåt och neråt i listan efter prologen vi körde igår så det kommer bli en tuff dag med många åkare som vill ut och jaga! Jag tyckte att min åkning idag kändes bättre än igår så därför känner jag mig taggad inför imorgon och att det sedan är skejt vi ska åka imorgon känns heller inte helt fel eftersom jag denna säsong haft en bättre känsla i den tekniken och det har fungerat bättre för mig. Så imorgon drar vi på oss nummerlapparna igen och kämpar vidare!

Här kommer lite bilder från dagen!

 

Startleden börjar göra sig redo för start!

 

Karin kämpar sig ut på sitt andra varv!Eva Svensson ut på sitt andra varv och får coaching av IFK Moras ledare!

 

Sanna Hallberg in action!

 

Anna Haag går ut i ledning på sista sträckan

 

Sara Lindborg på sista sträckan

 

Ida Ingemarsdotter på jakt

 

Jennie Öberg ger sig ut i spåret och även hon på jakt efter medaljerna!Charlottes tur att åka ut i spåret och kriga!Charlotte på jakt ut på sista varvet!IFK Mora går i mål som SM Guld medaljörer! GRATTIS!Medaljlagen i mål och tar emot sina åkare som åkt sista sträckan!Charlotte och Jennie efter målgång!En nöjd Eva och kanske en lite mer nervös Sofia i bakrunden väntandes på att Anna Haag ska komma in i mål!Sanna Hallberg och Hanna Brodin ser också rätt nöjda ut efter deras sträckor i staffetten![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar252011

Tävlingarna igång här i Piteå!

Skrivet av Mia klockan 20:57

Idag har tävlingarna här i Piteå startat och vi åkte en prolog idag på 3,75 km i klassiskt stil. Det var tufft och syran gjorde både ben och armar nästan bortdomnade. Det är en ganska speciell distans att åka för det är kort men samtidigt långt. Det gäller att inte gå sig alltför stum i början av loppet för man ska ändå orka in i mål och den sista biten in mot mål kan kännas väldigt lång, det kan jag lova!

Loppet för mig gick inte så där jättebra idag, slutade på en 15:e plats. Men jag åkte det jag hade idag och försökte att kämpa men farten låg på samma växel och när jag försökte  öka så blev jag alldeles för stum i kroppen. Men det positiva är att det är ganska tajt uppåt i resultatlistan så på söndag blir det att jaga och försöka plocka några placeringar! Och imorgon är det ju även en staffett på shemat och den ska bli riktigt kul att få åka. Jag hoppas att jag fick ånga igång kroppen idag så jag kan få till ett bra lopp imorgon och kanske få en bättre känsla med mig än vad jag fick idag! Snart dags för kvällsfika och sedan ska det bli skönt att få krypa ner i sängen efter en tuff dag i spåret![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar212011

Träningsvärk!

Skrivet av Mia klockan 13:48

Aj,aj och åter aj! Träningsvärk är inte att leka med :) Fick ett härligt uppvakanade idag när jag skulle ta mig upp ur sängen. Ryggen, magen, axlarna och armarna gjorde ont och varje rörelse gjorde mig påmind om gårdagens race så planen för dagens träning fick justeras lite grann eftersom min överkropp är helt slut. Det fick bli ett lungt sköljarpass på skejtskidorna istället för ett gympass som säkerligen skulle ge mig ytterligare smärta i varje rörelse jag gör! Jag kände mig rätt mör i kroppen på de första minutrarna på passet och det var lite frestande att åka tillbaka till sängen och vila resten av dagen! Men när jag åkt ett tag och kroppen börjat komma igång så var det ganska behagligt att få röra på sig och få lite genomströmning i kroppen så jag tror det var ett bra beslut att stanna kvar i spåret med skidorna på!

Idag kommer min mamma, syster och hennes två barn och hälsar på här i Umeå. Det ska bli kul att få träffa dem och få några roliga dagar med dem innan jag åker vidare mot Piteå-tävlingarna!

Busungarna Julia & Jakob! Snart är det full rulle här i Umeå :)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar202011

Tjejmila!

Skrivet av Mia klockan 16:08

Trött, trött, trött...men glad för vinsten på tjejmila idag! Det var riktigt fint väder med klarblå himmel och sol, hårda spår och några minus grader vid start. Helt klart superförutsättningar för oss som stod på startlinjen för premiären av tjejmila tävlingen. Hade ingen speciell taktik inför loppet utan ville hänga med så länge som möjligt och sedan kanske kunna bjuda upp till match i en eventuell spurt. Men jag kände mig pigg från start och redan efter att första stigningen avverkats så hade jag fått en lucka och då var det bara att fortsätta köra och se hur långt det skulle hålla. 40 km är en lång väg att åka och rätt som det är kan man få en dipp och klungan kan komma ikapp. Men jag lyckades hålla undan ända in i mål och det var en härlig känsla att få korsa mållinjen med en krans runt halsen och kransmasen springandes brevid! :) Kände mig relativt pigg hela vägen och det var under den sista milen som armarna och ryggen började bli riktigt trötta och energin började ta slut, men efter att jag fått hjälp med drickalangning av IFK Umeå, Linns pappa, så fick jag i mig tillräckligt för att orka in i mål. Linn slutade på en tredjeplats och även hon var glad över att komma in i mål och få vila armarna efter den långa vägen från Botsmark in till Robertsfors.Tvåa blev vinnaren från ifjol, Mari Guin, men då åkte även tjejerna lika långt som herrklassen, 7 mil!

Ikväll ska jag bara njuta av att få vila och låta musklerna återhämta sig! För nästa vecka kommer det bli de sista förberedelserna inför avslutningen i Piteå med SM staffett och de sista tävlingarna i team sportia cupen! Skarpt läge nästa helg och jag hoppas att jag är på tårna!

 

Skönt att vara i mål! Trött men nöjd :)

 

En nöjd Magda och tävlingsledare som gjorde fina insatser för att få detta års tjejmila att fungera perfekt![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar192011

Fyllda depåer!

Skrivet av Mia klockan 22:45

Sitter och fyller på det sista inför morgondagens långlopp på 40 km med lite gott kvällsfika. Yoghurt tallrik med musli och en skinksmörgås, börjar bli ganska mätt men jag tror att varje liten energibit kan behövas till imorgon! Mina skidor och väska står redo vid dörren så det enda jag behöver göra är att vakana imorgon och se till att jag får på mig min tävlingsdräkt, då ska jag nog ha det mesta under kontroll :)

Har haft en vilodag idag och det var skönt att få en sovmorgon, men sedan har dagen gått i ett. Städat lägenheten, tvättat och tillsist vallat mina skidor inför imorgon. Det blir spännade att se ifall jag lyckats med vallatipsen från Per-Erik Kalla och om inte så ska jag nog inte satsa på en karriär som vallare ;)

Dags att sova så jag är utvilad inför alla kilometer som ska avverkas på tjejmila tävlingen mellan Botsmark och Robertsfors! Mitt livs längsta lopp hittils i karriären och är spänd på hur det kommer att sluta! God natt och hoppas ni får en bra söndag imorgon![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar162011

Halv åtta hos mig..

Skrivet av Mia klockan 19:38

På tv:n visas halv åtta hos mig och vad passar inte bättre än att få koppla av framför ett lättsamt program efter en dag med två träningspass. Började dagen med tuffa skate intervaller tillsammans med Lisa och Linn. Vi sparrade varandra bra och fick till ett riktigt bra pass! Benen fick känna på mjölksyra ännu en gång och jag tror nog att det är därför jag är så trött ikväll!

Det var lite segt att orka ta sig ut på ännu ett pass efter lunchvilan men tog hjälp av en kopp kaffe! Det var det värt för väl ute i spåret sken solen och att få skölja ur musklerna med ett lungt pass i ett sådant fint väder är ganska oslagbart! Det blev lite bråda tider efter passet för ville hinna hem och titta på Slottssprinten i Stockholm så när jag kom innanför dörren var det bara att hoppa i duschen, på med kläder och sedan brassa iväg med bilen till syrran för att där tillsammans med henne heja på alla duktiga svenska åkare! Det var kul att se deras fighter i spåret och det blir nog minst lika roligt att följa dem i Falun till helgen då sista rycket för världscupen avgörs! Hade vart kul att själv få vara med och tävla men jag hoppas att jag kan åka fort nästa helg när team sportia cup och SM staffetten avgörs i Piteå!

Kvällen kommer fortsätta med ryggläge framör tv:n för kl:21 är det säsongspremiär av Grey´s Anatomy och det får man inte missa! Hoppas eran kväll också bjuder på något kul![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar152011

IKSU Lunch!

Skrivet av Mia klockan 13:48

Snart dax att besöka gymmet och försöka biffa till sig lite :) Efter en god och trevlig lunch på Iksu med Linn så börjar jag bli redo för ännu ett pass! Morgonen spenderade jag tillsammans med några andra skidisar runt gamlia spåren. En kall natt gjorde att skidorna gick lite trögt och kärvföret gjorde sig lite påminnt, men som tur är värmer solen upp luften ganska snabbt så mot slutet av passet blev det riktigt behaglig temperatur att träna i.

Nu ska jag fortsätta med att fördriva lite tid här framför datorn och slösurfa lite. Men hoppas ni haft en bra morgon och att resten av dagen blir på topp!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer