feb282011

En vilodag med VM på schemat!

Skrivet av Mia klockan 20:42

Efter den sista tävlingen igår var det skönt att få påbörja resan hem mot Sverige igen! Men innan det var dags att sätta sig på bussen från Keuruu och mot flygplatsen hann vi bänka oss framför tv:n med finsksvenska komentatorer som fann härliga uttryck att beskriva den spännande upplösningen av VM dubbeljakten som avgjordes ígår. Och med det norska scandcup åkarna sittandes tillsammans med oss blev det en ganska hög stämning! Hejaropen varierades mellan norska och svenska beroende på vilket land som låg i tät och när det väl drog ihop sig till slutspurt hördes både norska och svenska röster som försökte hjälpa till i spåret på holmenkollens skidstadion. Tyvärr fick norskarna jubla mest men det var häftigt att se den offensiva åkningen som de svenska herrarna gjorde och ser fram emot resten av distanserna på VM!

Tävlingen igår för min del kändes lite bättre än de tidigare distanserna, kunde pressa mig lite mera samtidigt som det svarade mer i kroppen. Skönt att få avsluta med en bättre känsla i kroppen än vad som visade sig på fredagens sprint och lördagens klassiska 10 km lopp. Så kanske kan jag få tillbaka den härliga känsla jag hade i åkningen i början på säsongen när de sista tävlingarna för säsongen ska avgöras i Piteå och till sist i Bruksvallarna! 

Dagens vilodag gav en rejäl omgång motivation, tänk att kunna åka skidor så fort! Det vore häftigt! Att få se Marit ta sitt 3:e GULD på damernas 10 km klassiska lopp gjorde vilan i soffan värd varenda minut! Vilken fight det var om medaljerna! Och ska bli spännade att se de svenska damerna i staffetten och den avslutande 3 milen, tror att det kommer vara hungriga tjejer som ger sig ut i spåret i jakten på medaljerna![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb262011

Time to get some speed!

Skrivet av Mia klockan 19:42

Tävlingen idag var ingen höjdare, eller det var en bra tävling men tyvärr så vill det inte gå så jätte fort när jag åker. Går bra att hålla ett tempo men när jag vill öka och trycka på så säger det stopp! Men så är det väl när inte formen finns där riktigt. 

I morgon tänker jag i alla fall gå ut offensivt och försöka förbättra min 20:e plats. Men det kommer bli tufft och jag har många snabba åkare framför mig. Kvällen har annars spenderats med middag, prisutdelning, möte inför i morgon. Och snart slår klockan nio vilket betyder kvällsfika! Hoppas kroppen får lite laddningsenergi utav den så att det går av bara farten i morgon! Jag ska i alla fall göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt eller kort det räcker!

Godnatt på er alla![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb262011

Tävling 2!

Skrivet av Mia klockan 10:19

Sprinten gick inte helt bra igår, 25:a i prologen och sedan kom jag 5:a i mitt heat. Kände att jag orkade hänga med i farten men hade inte orken att staka om och ta mig upp på en plats som skulle ta mig vidare i tävlingen. Lite synd för det är alltid roligt att få åka mera och inte behöva åka hem medan tävlingen fortfarande är igång. Men jag gjorde det jag kunde och igår räckte det inte längre. 

Idag är det en ny tävling och vi har just varit och ätit en andra frukost eftersom vi startar kl.14.00. Vädret är ännu mildare idag och det är perfekt tävlingsväder med -2 grader och förhoppningsvis fina spår. Så nu sitter vi återigen vid datorn och internet för att fördriva lite tid innan det är dags att klä på sig tävlingskläderna och börja förberedelserna! Vi åker 2 varv på en 5 km bana som är väldigt fin så ska bli kul att få ge sig ut i tävlingsspåret. Kanske kan kroppen vara piggare idag, men det får vi se när starten har gått! Har i alla fall fått två fina flätor av Lina Korsgren så håret kommer se snyggt ut :)[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb252011

Sprint!

Skrivet av Mia klockan 09:48

Nu är jag på plats i Finland och redo för att tävla i den sista scandinaviska cupen för denna säsong. Det blir den första jag är med i så ska bli spännande att se hur det kan gå. Vi kom fram hit till Keuruu i onsdags och igår var vi ute i kylan och testade banor och valde ut skidor till dagens klassiska sprint. Som tur är har vädret blivit mildare och nu är det bara runt -13 grader ute och prognosen till i kväll visar -10 grader så förhoppningsvis slipper vi frysa allt för mycket! 

Prologen startar kl.15.00 och sedan går finalerna kl.17.00 så det är bara att hoppas på att jag lyckas ta mig vidare så jag får vara med när fighten mellan kvinna mot kvinna startar. Det känns i alla fall inspirerande att få tävla idag efter VM-premiären igår! Men vi har några timmar kvar att spendera innan vi får dra på oss tävlingsdräckten och åka ut i spåren! Hittills har vi hunnit med en liten uppfriskande joggingtur och nu sitter vi på rummen vid datorn och inväntar lunchen! 

Hejpa![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

feb152011

Ny sida och nya tag!

Skrivet av Mia klockan 12:31

Tyvärr har jag inte kunnat uppdatera er så mycket efter hemkomsten från SM eftersom jag håller på att skaffa mig ett nytt internet och än så länge är jag utan det. Men nu sitter jag hos syrran så nu ska ni få en liten uppdatering tänkte jag!

Sista disansen på SM, 10 km K, var återingen en jobbig dag i spåret. Kroppen var trött och backarna långa och branta. Men kämpade mig in i mål och slutade på en 10.e plats. Det jag tar med mig från SM är att jag lyckades få till en bra sprinttävling och det var skönt att känna att man hänger med i den farten! Nu efter SM fick jag några dagar med bra träning men tyvärr så lyckades jag bli sjuk igen...fick halsont förra fredagen och då var det bara att skippa träningen och försöka kurrera sig i soffan istället. Otroligt nog så har denna förkylning gått fort för mig och är nu symtomfri, så imorgon blir det att hoppa in i träningskläderna för ett första pass! Skönt! Och eftersom jag blivit uttagen till den scandinaviska cupen i Finland nästa helg så känns det bra att få några dagar som jag kan försöka väcka kroppen på. Kanske kan formen visa sig igen efter dessa dagar i vila!

Nu när sidan blivit uppdaterad och ny så ska jag försöka lägga upp bilder från tävlingar, träningar och resor runt om i världen där jag befinner mig! Så håll utkik! Och givetvis ska jag fixa internet så uppdateringarna blir fler! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

feb052011

SM sprinten!

Skrivet av Mia klockan 15:26

Denna dag blev lite roligare och kroppen vaknade till allt mer för varje lopp jag fick köra. Det var kul att kunna ta sig till final idag och när man väl är där så kan allt hända. Jag fick en ganska dålig start och kom sist ut men när Lina föll fick jag en bra position ner i första backen och tyckte att jag fick en bra rygg bakom Ida i första backen. Efter sladdkurvorna och upp i sista segbackan innan upploppet och målet låg jag på en 3:e plats efter Ida och Maria. Jag försökte gå ut till höger för att få ett eget spår men Maria tog också den vägen och efetrsom hon var före mig så fick jag ta ryggen på henne istället. In mot upploppet låg jag på en 5:e plats och lyckadse inte förbättra den positionen när väl mållinjen kom! Men jag är nöjd över dagen och det känns bra att få känna att kroppen var lite mer på G idag och att jag orkade hänga med i farten!

I morgon är det redan sista distansen som ska avgöras på denna SM vecka som har gått otroligt fort! Banan är tuff inför morgondagen och det ska bli spännade och se hur man reagerar på brantbackarna efter banan. Sista rycket och det är bara att ge järnet! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 3 Kommentarer

feb032011

Trötta ben...

Skrivet av Mia klockan 17:06

Dagens lopp blev väl inte heller riktigt som jag hade velat. Slutade på en 12:e plats och tappade rejält på fristilssträckan och framförallt det sista varvet. Benen var stumma och orkade inte åka på uppför eller på platten så det blev en tung dag i spåret! Men jag hängde med bra i början på den klassiska delen och orkade hänga med tätklungan nästan in till skidbytet men sedan tog det stopp och lite förvånad blev jag eftersom det är i fristsil jag åkt som bäst denna säsong. Livet som skidåkare går inte alltid som man vill och det är bara att försöka ladda om till nsäta tävling!

I kväll är det karmratmiddag och lite underhållning så det blir kul att få lite avbrott i allt tävlande och i morgon är det en tävlingsfri dag, vilket ska bli skönt! Behövs lite återhämtning innan det är dags att kämpa vidare på lördagens och söndagens tävlingar! Innan prisutdelning och kamratmiddag ikväll ska vi fira Charlotte med lite tårta eftersom hon åkte fort idag och vann SM guld![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

feb022011

SM är igång!

Skrivet av Mia klockan 20:56

Då var SM igång och kvällens teamsprint är avgjord. Tyvärr kunde vi inte försvara vårat guld från förra året och tyvärr missade vi att ta medalj. Jag hade inte tillräcklig power i dag och kunde inte ge Charlotte något bra utgångsläge inför sista sträckan. Det var månag lag med och det var en jämn final med många lag inblandade och det svängde under loppets gång. Men tillslut stod det mellan Piteå Elit, Åsarna och Mora, där Mora tog segern, Piteå silver och Åsarna brons.

Jag körde första sträckan och kände att skidorna inte hade tillräckligt med fäste för backarna så efter att jag växlat till Charlotte så fick vallarna dirigera om mina skidor och jag bytte skidor till andra varvet. Det gick bra och nu kunde jag trycka på uppför backarna med fäste men trots att jag nu fick bra fäste så kunde jag inte svara på farten och tappade positioner ut efter banan. Försökte kämpa på sista varvet så Charlotte kunde få rygg på tätlagen men det knoppen ville, ville inte kroppen så kvällens lopp vill jag helst glömma och nu ska jag ladda om inför imorgon! Ny dag med nya möjligheter! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

feb012011

På plats i Sundsvall för SM!

Skrivet av Mia klockan 13:11

Igår spenderades många mil och timmar utefter sveriges vägar i en blå minibus tillsammas med IFK Tärensös team, med målet Sundsvall och denna säsongss SM tävlingar! Var skönt att äntligen komma fram till hotellet och instalera sig på rummet som kommer att vara ens hem i några dagar här när tävlingarna avgörs!

Idag har jag vart ute och åkt lite skidor och studerat banorna som vi kommer att åka. Det är mycket krävande banor både uppför och nerför! I de lite knixiga utförskörningarna gäller att vara snabb i tanken och benen så man inte druttar på ändan och flyger in i skogen. Men nu ska vi inte tala mer om det utan fokusera på att allt kommer gå fint och att det kommer att bli fina och rättvisa tävlingar! I morgon är första tävlingsdagen med en klassisk teamsprint på shemat och där har jag och Charlotte ett guld från förra årets teamsprint att försvara vilket kommer att vara inspirerande men det kommer att vara många, många bra lag med och med en annan teknik i år så blir det kanske ännu tuffare eftersom vi båda kanske har lite bättre känsla i skejtåkningen. Men som vanligt gör vi alltid vårt bästa och hur långt det räcker återstår att se :) På torsdagen fortsätter det med en pursuittävling, på fredag är det en vilodag och sedan på lördag är det fristils sprint innan SM avslutas med 10 km Klassiskt. Så 4 tuffa lopp står på shemat och det är bara att hoppas på att kroppen och knoppen är på G!

De senaste dagarna sedan Otepää har gått bra. Jag har fått träna på lite mera under några dagar innan jag nu försökt få lite mera överskott med mindre mängd och mer tävlingslik träning. Passade även på att åka ner till Haparanda förra helgen för att få en bra genomkörare inför SM och det var roligt att få åka dit och tävla precis som när man var liten! Tidig uppstigning, matsäcken med mackor, kaffe och lite annat smått och gott packad i bilen för att sedan med mamma och pappa åka några mil i bil innan tävlingstart och väl på plats så känner man igen sig och kan tänka tillbaka på när tuffa strider avgjordes på dessa banor! Tyvärr var det inte lika stora startfält som när jag var liten och tävlade där, men vi var två stycken i min klass och när väl nummerlappen sitter på så ger man allt och försöker åka så fort som möjligt. Jag fick en vinst med mig och även om det inte var en världscupstävling så är det alltid roligt att få med sig en vinst! Så nu är det bara att hoppas på att jag har lite form för denna veckas SM tävlingar! Nu kör vi![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer