jan232011

Sprintfarten saknades!

Skrivet av Mia klockan 11:40

Dagens tävling slutade snabbt eftersom jag åkte alldeles för sakta i prologen. Kroppen var inte alert och hade inte någon sprintfart i kroppen idag. Tråkigt att det slutade så fort för det är ju i finalerna som det roliga börjar! Men det var kul att se de andra svenska tjejerna och killarna åka fort och Hanna Brodin imponerade stark på upploppen med sina staktag!

Snart bär det iväg mot Sverige igen, men innan shuttelbussen mot flygplatsen går blir det lunch och packaning av väskan. Tyvärr hinner jag inte komme hela vägen hem ikväll så blir en hotellnatt i sthlm innan flyget mot Gällivare avgår imorgon. Jag hoppas att jag nu kan få en bra träningsvecka hemma så att fomen och känslan i kroppen blir bättre inför SM veckan i Sundsvall![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan222011

Kämpigt värre!

Skrivet av Mia klockan 13:12

Ja, herregud idag var det en jobbig dag i spåret! Orkade åka ganska bra i början av loppet men ut på andra varvet var kroppen trött och musklerna var stumma. Försökte kämpa mig med Pirjo Mouranen när hon åkte ikapp mig men det gick lite för snabbt och var tvungen att släppa hennes rygg. IStället försökte jag kämpa mig ikapp canadensiskan som startade 30 sekunder före mig men det gick inte heller så när jag väl korsade mållinjen var det skönt att loppet var över så man slapp tappa ännu mera :) Jag gjorde mitt bästa för dagen och tyvärr så räckte det inte så långt som jag hoppats på men det är bara att försöka ladda om inför imorgon och förhoppningsvis kan kroppen svara lite bättre när jag ger mig ut på sprintbanan!

Stämningen efter banan var grym och det hejades riktigt ordentligt i backarna så även om man var rejält trött fick man lite extra energi och kunde kämpa sig upp för backarna! Men nu känns det ganska skönt att vara tillbaka på hotellet och från sängen titta på killarna när de kämpar sig runt banan, och veta att man gjort sitt för denna dag![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan212011

Banbesiktning!

Skrivet av Mia klockan 17:36

Idag på passet var det som vanligt banbesiktning och tävlingsförberedelser som gällde så här dagen innan tävling. Har varit här i Otepää 1 gång tidiagare och då bara åkt sprintbanan. Banorna till i år har blivit lite omgjorda så det var lite trixigt innan jag hittade rätt bland alla skyltar och spår inne på stadion men nu så har jag det under kontroll så ska nog klara av att åka rätt imorgon! Backarna ute på 5 km banan är riktigt jobbiga och branta så imorgon kommer det kännas att man lever. Syran kommer att kännas och det är nog bara att försöka förbereda sig mentalt på att det kommer bli jobbigt, riktigt jobbigt!

Dagen här i otepää har annars spenderats här på hotellet med lite internettid, sovtid, massagetid och mattid och nu ska vi åka och kolla på ledarstafetten som startar halv åtta och försöka heja fram våra ledare till seger! Sedan blir det möte och kvällsfika innan läggdags och tävling imorgon![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan192011

Mot Ottepä och nya WC-tävlingar!

Skrivet av Mia klockan 21:47

Just nu befinner jag mig på scandic i ett hotellrum i STockholm och väntar på att få flyga till Estland och Ottepä imorgon. Det ska bli kul att få tävla igen och förhoppningsvis har formen blivit lite bättre sedan förra helgens sprinttävlongar i Tjeckiska Liberec!

Jag fick frågan om jag var redo att åka och tävla till Liberec på onsdag eftermiddag och givetvis svarade jag, Ja! Eftersom Ida Ingemarsdotter inte var helt frisk för tävling så fick jag bli hennes stand in. Så det blev en tidig morgon för mig på torsdag, väckarklockan ringde kl:03.45 och det var inte så trevligt att masa sig upp ur sängen. Men väl uppe och på väg mot Gällivare och flyget så gick det bra och flyget gick på avsatt tid kl.06.05.

Framme i Liberec var vädret inte det mest inspirerande, 7 grader varmt och regn! Kanske inte det bästa skidvädret men efter fredagens banbesiktning och skidtest som gick bra var jag redo för tävling! Eftersom jag inte tävlat sedan Åsarna före jul kände jag mig lite osäker på formen men jag lyckades ta mig vidare från prologen på en 27:e plats. I kvartsfinalen gick det bra i början men sedan så tappade jag position utför och i sista backarn upp mot mål var mina ben trötta och stumma så orkade inte ta mig vidare i tävlingen. Teamsprinten på söndagen var kul att åka och vädret var fint med sol och plusgrader,Ddessvärre var det lite svåråkt på banan eftersom det var löst och måddigt och på vissa ställen isigt efter att de saltat banan. Jag och Jennie Öberg åkte i samma lag och vi hade som taktik att ge järnet och försöka hänga med och ta position. Vi var rankade som lag nummer 13, sist av alla lagen som var med, och med facit i hand gjorde vi det bästa vi kunde för dagen och slustade på en 8:e plats. Så vi förbättrade vår placering! Det var en tuff helg men även en rolig helg och det var härligt att få ta på sig tävlingsdräckten igen och fightas i spåren med de andra skidstjärnorna!

På lördag i Ottepä är det 10 km K och på söndag en sprint, även den i klassisk stil. Jag hoppas på att kroppen ska svara lite bättre denna helg och förhoppningsvis kan jag ta några till världscupspoäng. Men det äterstår att se och förhoppningsvis finns det internet vart vi bor så jag kan uppdatera hur det går!

Dags för sängen så man orkar upp till flyget imorgon![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer