dec292010

Welcome to BlogEngine.NET 2.0 using Microsoft SQL Server

Skrivet av admin klockan 21:23

If you see this post it means that BlogEngine.NET 2.0 is running and the hard part of creating your own blog is done. There is only a few things left to do.

Write Permissions

To be able to log in to the blog and writing posts, you need to enable write permissions on the App_Data folder. If you’re blog is hosted at a hosting provider, you can either log into your account’s admin page or call the support. You need write permissions on the App_Data folder because all posts, comments, and blog attachments are saved as XML files and placed in the App_Data folder. 

If you wish to use a database to to store your blog data, we still encourage you to enable this write access for an images you may wish to store for your blog posts.  If you are interested in using Microsoft SQL Server, MySQL, SQL CE, or other databases, please see the BlogEngine wiki to get started.

Security

When you've got write permissions to the App_Data folder, you need to change the username and password. Find the sign-in link located either at the bottom or top of the page depending on your current theme and click it. Now enter "admin" in both the username and password fields and click the button. You will now see an admin menu appear. It has a link to the "Users" admin page. From there you can change the username and password.  Passwords are hashed by default so if you lose your password, please see the BlogEngine wiki for information on recovery.

Configuration and Profile

Now that you have your blog secured, take a look through the settings and give your new blog a title.  BlogEngine.NET 1.4 is set up to take full advantage of of many semantic formats and technologies such as FOAF, SIOC and APML. It means that the content stored in your BlogEngine.NET installation will be fully portable and auto-discoverable.  Be sure to fill in your author profile to take better advantage of this.

Themes and Widgets

One last thing to consider is customizing the look of your blog.  We have a few themes available right out of the box including two fully setup to use our new widget framework.  The widget framework allows drop and drag placement on your side bar as well as editing and configuration right in the widget while you are logged in.  Be sure to check out our home page for more theme choices and downloadable widgets to add to your blog.

Try Out New Features

BlogEngine now supports code syntax highlighting and HTML5 video out of the box. To add a video, click the "Insert video" button just above the post editor. Once your video is uploaded, use the following syntax to show it: [­video src="be-sample.mp4"]. Make sure to add "video/mp4" as a MIME type to your IIS.

You can add formatted code by pressing the "Insert Code" button on the post editor toolbar. Here is a small sample:

// Hello1.cs
public class Hello1
{
   public static void Main()
   {
      System.Console.WriteLine("Hello, World!");
   }
}

 

On the web

You can find BlogEngine.NET on the official website. Here you'll find tutorials, documentation, tips and tricks and much more. The ongoing development of BlogEngine.NET can be followed at CodePlex where the daily builds will be published for anyone to download.

Good luck and happy writing.

The BlogEngine.NET team[Facebook] [Google]

Tags: ,

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec292010

Klapparna öppnade och snart är det ett nytt år!

Skrivet av Admin klockan 13:04

Julen här hemma har varit bra, blev frisk från mina baciller som hindrade mig från att åka till La Clusaz och tomten kom med några fina paket! Fick ett kul besked om att jag var uttagen till tour de ski och eftersom jag kände mig frisk och träningen som jag gjorde kändes bra såg jag fram emot att få packa väskan och få ställa mig på startlinjen i touren.  Men tyvärr går det inte alltid som man vill! Igår så vakande jag med en täppt och snorig näsa! Så det var bara att lyfta luren och ringa och lämna återbud...

Försöker att kurrera mig här hemma i byn och får hoppas att jag blir frisk fort! Touren får jag kolla på från soffan och ska göra mitt bästa för att heja fram svenskarna därifrån![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 3 Kommentarer

dec162010

La Clusaz inställt för min del...

Skrivet av Mia klockan 19:13

Egentligen skulle jag flygit till Frankrike och La Clusaz i morse men tyvärr så vakande jag med en hals som inte ville det samma. Typiskt att lyckas bli sjuk när man får chansen att åka på världscup men det är bara att gilla läget och hoppas på att det inte blir någon långdragen historia utan att jag kan kurrera mig frisk fort här hemma istället!

Och snart bär det av hem till byn igen för lite julfirande så nu när jag inte kan träna så får jag passa på att gå på stan och inhadla lite julklappar![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

dec112010

Klassiska sprinten i Åsarna!

Skrivet av Mia klockan 18:10

En 4:e plats blev det för mig denna tävlingsdag som genomfördes under fina förhållanden. Alldeles lagom kallt och fina spår och en härlig bana med mycket fina diagonalsträckor. Så med fina skidor blev jag trea i prologen och sedan gick heaten bra och jag kunde ta mig vidare mot en final. I finalen gick det fort från början och tappade en lucka mot de tre första och den luckan orkade jag aldrig täppa igen så fick kämpa mig in på en fjärdeplats. Inte en alltför rolig placering men eftersom det var en kines som vann och det bara är nationella åkare som räknas med i team sportia cup så fick jag i alla fall en 3:e plats där.

Imorgon blir det en ny tävlingsdag och då är det 3 varv runt en 3,3 km slinga som vi kommer att köra. Det kommer bli en tuff bana med lite vila eftersom det går upp och ner hela tiden och det gäller att jobba på över krön och på de platta partierna för att hålla farten uppe hela vägen. Väderprognosen ser lite kallare ut inför imorgon, men det är bara att hoppas att det kan vara som idag för då kommer det bli mycket bra förhållanden och händer och fötter slipper förhoppningsvis att frysa![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

dec102010

Team sportia cup i Åsarna!

Skrivet av Mia klockan 15:14

Efter några timmar i bilen kom vi fram igår kväll till Åsarna och storhogna stugby. Det är dags att dra på sig nummerlappen igen och nu är det en klassiskt sprint (lördag) och 10 km fristil (söndag) som gäller.

Som vanligt här i Åsarna är det kallt, -17 grader på stadion nu på fm när jag var och testade banorna och körde lite tävlingsförberedelser. Vi får bara hoppas att det inte blir alltför mycket kallare till imorgon för då blir det nästan för kallt och speciellt för luftrören när vi andas in all den kalla luften. Men vi håller ju på med en vintesport så egentligen ska man inte klaga! Både spår och banor är riktigt fina, som alltid här i Åsarna, så det ska bli kul att tävla igen och det är bara att hoppas att kroppen är redo för lite sprint imorgon!

Ikväll blir det nog soffhäng framför idolfinalen innan det är dags för nattens sömn och morgondagens sprint! Starten för seniorerna går först kl:13,30 så det blir att försöka fördriva lite tid på morgonen och hoppas på att man inte hinner bli alltför nervös under dagen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec062010

Back in Umeå

Skrivet av Mia klockan 12:20

Igår efter tävlingen åkte jag tillbaka till Umeå igen efter min vistelse hemma i P-vaara mellan de senaste tävlingarna. Det var skönt att bara behöva sitta i bil i 13 mil och kunna vara hemma lagom till middagstid, vilket inte alltid händer allt för ofta när man ska resa hem efter tävling.

Gårdagens lopp var helt okej det med och slutade på en 4.plats efter Charlotte, Sara Lindborg och Eva Svensson. Det var en tuff bana och orkade inte riktigt hålla ihop det ut på det andra varvet. Försökte kämpa ända in i mål och gjorde mitt bästa och mer kan man ju inte göra så jag får vara nöjd med det.

Idag har jag hunnit vara ute på ett pass runt Gamliaspåret och innan det är dags för nästa pass idag så ska jag försöka gå igenom all post och fixa med tvätt och sådant roligt som måste göras. För snart ska väskan packas igen till nästa helgs tävlingar!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec042010

Sprinten avgjord!

Skrivet av Mia klockan 15:22

Idag var det en bra dag i spåret. Vädret var alldeles lagom kallt så man behövde inte frysa, vilket var skönt! Blev 3:a i prologen och kroppen kändes ganska pigg! Under finalerna fortsatte det att gå bra förrutom att jag inte var så jättebra med i dessa stakstarter som man nu börjat med i skejt sprintarna, men kroppen svarade bra när jag tryckte på och kunde förbättra mina positioner så jag tog mig vidare mot finalen. Men det var riktigt tajt i semifinalen då jag och Eva spurtade om finalplatsen och idag hade jag marginalen på min sida och fick en finalplats. Det är kul när det blir fight och man får kämpa om varje liten centimeter eftersom det blir riktigt bra träning inför kommande tävlingar och avgörande spurter. Idag var en 3:e plats dag för mig. I finalen tog Charlotte täten och sedan tog Jennie ryggen på henne och därefter fick jag ryggen på Jennie. Sedan var det bara att köra och jag orkade inte riktigt hålla ryggen på Jennie in över sista krönet på sista backen in mot mål så jag fick försöka hålla undan och behålla min 3:e plats in i mål. Så dagen var en 3:e plats dag för mig!

Imorgon blir det en ny tävling med nya möjligheter och snart ska jag ut och åka banan inför morgondagens 10 km klassiska lopp. Bra att få reda på hur den ser ut och hur den går så man vet hur man ska lägga upp loppet och sedan ska det bli skönt att få åka ur sig lite av dagens sprinttävling så man förhoppningsvis är fit for fight för imorgon också! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

dec032010

I Skellefteå på Sverige Cup!

Skrivet av Mia klockan 20:05

Och kallt är det även här, men som tur är inte riktigt lika kallt som förra helgen! Dessutom så får man hoppas på att man blivit lite van kylan så man slipper frysa så mycket.

Imorgon är det alltså dags för säsongens första sverige cup och den börjar med en sprint i fristil och på söndag är det 10 km klassiskt som gäller. Jag kom hit till skellefteå idag på eftermiddagen så efter att ha inkvarterat mig på boendet så bytte jag om och åkte till stadion för lite tävlingsförberedelser och banbesiktning. Så nu vet jag hur banorna ser ut och hur jag ska åka.Passet gick bra och känner mig laddad inför imorgon då det ska sprintas så snön yr här i Skellefteå![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer