nov292010

Tillbaka från kylan i Kuusamo

Skrivet av Mia klockan 20:48

Händer och fötter har nu hunnit tina upp efter helgens kalla men roliga tävlingar i Kuusamo. Fick avlsuta touren bra och på söndagens sista etapp med 10 km jaktstart i den fria stilen lyckades jag plocka några placeringar från en 46:e plats till en 34:e plats. Det blev tyvärr inga nya världscupspoäng denna helg men marginalerna upp till poäng plats är inte stora så en lite bättre dag och känsla i kroppen så ska det inte var omöjligt att kunna vara bland de 30 bästa och även kanske lite högre än så. 

Idag har jag haft en skön vilodag hemma i P-vaara där jag inte gjort många knop. Har varit ganska trött hela dagen så jag tror att helgens tävlingar slitit lite på kroppen. Men imorgon blir det nya tag och nya träningspass för till helgen ska jag till Skellefteå och åka sverigecup! Bara ladda om och hoppas på varmare vindar![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov272010

Lite piggare kropp idag!

Skrivet av Mia klockan 14:44

Idag gick det lite bättre och det var skönt att känna sig piggare än vad jag gjorde igår. Det var ju lite synd att man inte kunde ta poäng idag men jag får ändå vara nöjd med att jag gjorde ett bättre lopp idag! Kylan fick händer, fötter och kinder känna på under loppet och jag tror inte att jag är en riktig norrlänning när jag inte klarar av kylan här i finland. Men det är bara att bita ihop och tänka på att ju fortare man kommer i mål dessto fortare kommer man in i värmen igen!

Tror att jag ligger 46:a totalt i minitouren här, så imorgon ska jag försöka plocka så många placeringar som möjligt! Det blir tufft men jag hoppas att kroppen kanske kan vara ännu lite piggare än var den var idag så möjligheten finns!

Snart ska några av oss tejer gå och ta en fika och det ska bli gott med en värmande tekopp så här i vinterkylan! Sedan blir det lite massage, middag och kvällsjogg innan det är dags att hoppa i säng och ladda inför morgondagens sista kraftinsats![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

nov262010

Kallt i Kuusamo

Skrivet av Mia klockan 12:58

Första tävlingsdagen av mini touren här i Kuusamo är till ända och jag kan väl inte säga att jag är nöjd med dagen. Hade inte några sprintertakter i min kropp idag och musklerna svarade inte som jag ville. Men det är bara att ta nya tag inför imorgon igen och hoppas på att jag är mer på hugget då!

Nu blir det lite massage, intag av mat och sedan en liten jogg på kvällskvisten för att skölja ur musklerna lite och försöka få dem mer alerta! Och tillsist får vi hoppas på att det inte känns lika kallt imorgon som det gjorde idag, -12 grader och kalla vindar! Brr! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

nov222010

Lugnet i skogen..

Skrivet av Mia klockan 16:04

Då var man hemma i byn igen och i morse fick jag känna på tystnaden när jag åkte ett härligt lugnt skidpass i skogen, det enda som hördes var mina stavtag i snön. Ganska stor kontrast från helgens tävlingar uppe på Dundret, men det var skönt att få ett återhämtningspass efter helgens tuffa tävlingar.

Stafetten på söndagen gick också den väldigt bra och det är alltid kul att få åka stafett eftersom det inte är så många stafetter per säsong. Jag fick åka startsträckan för sverige 2 och jag gjorde mitt bästa för att försöka ta mig fram men det var inte så lätt eftersom tempot är högt och alla vill fram. Helgen är jag helnöjd med och det var roligt att få åka på hemmaplan och dessutom få till bra lopp! 

Nu väntar några lugna dagar här hemma i byn innan det är dags att packa väskan till finska Kuusamo och jag hoppas att min kropp och knopp kan behålla den fina känsla som jag hade i helgen! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 3 Kommentarer

nov202010

Första världscupspoängen på distans!

Skrivet av Mia klockan 18:52

Ja, det var en härlig dag idag! Fick till ett riktigt bra lopp och kunde ta mina första poäng på distans, är helnöjd! En 18:e plats trodde jag inte att jag skulle kunna få till innan start men med all publik och alla härliga hejarop så fick jag en härlig resa runt banan. 10 km fristil har väl heller inte varit min starkaste gren så det är motiverande att se att jag utvecklats och kan åka bra även på dessa distanser. I morgon gäller det att ta nya tag och det ska bli riktigt kul att få åka stafett! Jag kommer åka första sträckan i lag 2 tillsammans med Sara Lindborg, Ida Ingemarsdotter och Hanna Brodin och jag vet att alla dessa är riktiga fighters så det kommer bli en spännade dag!
 

Vi får bara hoppas på att vädret blir lite mildare tills imorgon. Men jag hoppas att publiken vågar sig ut i vilket fall för stödet efter banan kommer att behövas! Till sist ett stort tack för alla gratulationer jag fått efter dagens lopp![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

nov172010

WC-premiär i Gällivare!

Skrivet av Mia klockan 14:14

MItt lopp på söndagen gick riktigt bra och slutade på en 10:e plats totalt, men bland de svenska åkarna blev jag 6:a! Jag är helt klart nöjd med min premiär helg i bruksvallarna och har nog aldrig varit med så pass bra tidigare säsonger!

Till helgen är det alltså världscupspremiär i Gällivare och sist gick det ju riktigt bra för Sverige när både Charlotte och Marcus vann. Det var en härlig känsla att bara stå vid sidan av spåret och heja fram dem! Men nu ska det bli ännu roligare när jag själv ska få ta på mig en nummerlapp och uppleva premiären som en tävlingsåkare eftersom jag blivit uttagen att åka i den nationella gruppen tillsammans med 9 andra taggade och motiverade tjejer. Det ska bli otroligt spännade att få vara med och tävla med storfräsarna och jag hoppas att känslan i kroppen från helgens tävlingar kommer att sitta kvar så att jag får njuta av ännu ett bra lopp![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov132010

Premiären gjord, men på lite ostadiga ben...

Skrivet av Mia klockan 15:49

Fem, fyra, tre, två, ett, kör! Och jag körde men tyvärr inte så långt...staven mellan benen och platt ner i backen efter kanske 4 tag. Men jag lyckades kvala vidare och kom på en 22:a plats, vilket kändes bra efter ett fall. Kvarten gick bra, men det var trångt och det var mycket ruff och man fick vara på tårna för att hänga med i svängarna. Semifinalen kändes bra den också men som det är på en trång bana med bra åkare så blev det tajt och tappade lite position in mot mål och lyckades inte att ta tillbaka den in till mål så istället för A-final blev det B-final, tråkigt men bara att ladda om! Sedan så i B-finalen kom jag ut bäst av alla gångerna jag startade så låg tvåa ut från start, men sedan i en backe så försökte de bakom förbättra sina positioner och det blev trångt igen och tyvärr blev jag trampad på skidan eller taven eller nått sånt och fick smaka på snön igen denna dag. Försökte att kämpa mig ikapp och lyckades komma lite närmare in mot mål men blev en 11:e plats för mig denna premiär. Trots lite fall och sprintfighter efter banan så känns kroppen bra och den känlan tar jag med mig till imorgon då det är en ny tävling med nya möjlighter![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

nov112010

Nu börjar det dra ihop sig till tävling!

Skrivet av Mia klockan 19:12

Då är det snart dags att dra igång med en ny tävlingssäsong och nya spännade tävlingar att se fram emot! Imorgon åker jag ner till bruksvallarna och börjar med förberedelserna inför säsongspremiären! Lite pirrigt känns det men det ska bli kul att starta upp igen efter en lång sommar och höst med ett antal träningstimmar bakom sig.

På lördag är det en skejt sprint som gäller och på söndag blir det ett 10 km lopp som även det går i den fria stilen. Bara att hoppas på att man hittar det rätta flytet i åkningen och att nervositeten håller sig på en lagom nivå. Brukar alltid vara lite extra pirrigt när första tävlingen för säsongen ska avgöras 

Här i Umeå flyter allting på, snön har kommit så nu går det att åka skidor även här! Det sprutas snö på nydala och sedan så har det dragits spår på ängarna av den snö som kom igår. Bara att hoppas att snön ligger kvar och att vintern är här för att stanna! I veckan har jag också gjort klart allt i skolan så nu är jag ledig fram till våren och tävlingssäongen har slutat! Känns ganska skönt!

Nu är det dags att slänga ner tävlingsdräckten i väskan och kolla så jag inte glömt att ta med mig nått![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov062010

Sista rycket imorgon!

Skrivet av Mia klockan 22:28

Dags att spänna fast skidor och stavar för imorgon är det dags för sista passet på lägret och det blir inte vilket pass osm helst utan det blir ett tufft hårt pass där vi kommer att köra ett träningsrace tillsammans med A-laget här på Matojärvis skidspår. Det känns bra att få ett genrep inför nästa helgs tävlingspremiär i Bruksvallarna så man hinner bli lite varm i kläderna!

Lägret har gått bra och som vanligt går det alldeles för fort, men det sägs ju att tiden går fort när man har roligt! Detta läger har jag även lärt mig massor. Jag har lärt mig att montera bindningar på mina nya skidor och lärt mig hur man mäter ut spannet, så snart kanske man kan göra karriär även som vallare

Idag fick jag också lite fin besök av mamma och syrran med familj. De levererade lite skidor åt mig och även om det blev ett snabbt besök så var det trevligt!

Nu väntar sängen för imorgon blir det fullt ös! God Natt!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov032010

Sverige runt!

Skrivet av Mia klockan 19:25

Förhållanderna i Arvidsjaur var inte som förväntat så efter att ha gett det en chans så beslutade vi att vidare norrut mot Kiruna där förhållanderna skulle vara riktigt bra! Efter att ha kört ett fm-pass i Arvidsjaur packade vi in oss i bussarna och drog vidare upp mot Kiruna. Vi kom fram vid halv åtta på kvällen och vi åkte direkt till Matojärvi skidstadion där vi bytte om i bussarna och åkte ut på riktigt fina vinterspår! De milen upp till Kiruna kändes helt klart värda att åka när det visade sig vara full vinter här!
 

Idag har vi fått två riktigt bra pass. Ett distanspass på morgonen där vi åkte efter jägarspåren och det var riktigt härligt att åka ut i skogen och bara försöka hittta bra känsla i åkningen. Efter lite mat, vila och mellis åkte vi ut på det andra passet för dagen. Intervaller med inslag av både A3 och A3+ och syftet med det var att få träna på att få syra i kroppen och sedan fortsätta åka med det i kroppen och ta hand om det. Vi körde både klasssikt och skejt så lite övning på byten inför en skiatlon tävling fick vi också med i passet. Det var verkligen skönt att få köra ett fartpass på riktiga skidor och det kändes ganska bra i kroppen vilket gjorde det ännu roligare att åka! Hann även med att få lite besök från byn under paset, vilket var kul eftersom det var i sommras jag träffade dem sist. Ikväll blir det kanske lite mättning av nyskidorna och titta på teknik från intervallpasset, så det finns lite att sysselsätta sig med innan det är läggdags igen.[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer