okt312010

Lägerdags!

Skrivet av Mia klockan 22:14

Imorgon bär det av igen på läger! Men inte som planerat till Bruksvallarna utan istället blir det läger i Arvidsjaur för oss. Snötillgången i Bruksvallarna var inte de bästa så då beslutade våra ledare att vi flyttar lägret och åker norrut mot snön. Ska bli kul att få testa på Arvidsjaur som lägerort. Det var längesedan jag var där och tävlade och har faktiskt bara vart där en gång tidigare på läger och det var med MAIF en sommar för ett antal år sen sist, 2002 om jag och Anna minns rätt 

Jag hoppas veckan bjuder på fina skidpass så att kroppen får börja laddas upp lite inför den stundande tävlingspremiären![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt212010

Snart helg igen :)

Skrivet av Mia klockan 22:26

Imorgon är det redan fredag igen och ojoj vad tiden går fort! Det är inte alls länge kvar till det sista lägret innan tävlingssäsongen drar igång! Ska bli kul!

Snabb visiten i Östersund gick bra men man fick lite träsmak i baken de sista timmarna på bussresan dit och hem. Testerna är nu gjorda för denna höst och de gick helt okej. Det är skönt att vara igång med träningen igen efter den förvånansvärt korta förkylningen jag fick efter italienlägret! Så nu hoppas jag på att perioden fram mot lägret och första tävlingen blir bra!

Jag har hört att det kommit mycket snö hemma så lite avis blir man och hade gärna åkt hem för lite skidåkning men det är snart dags för den första tentan på utbildningen och dagarna kommer nog att gå i ett så jag får nog allt vänta ett tag innan jag kan åka hem till snön![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt192010

Bussresa mot Östersund!

Skrivet av Mia klockan 14:16

Snart kommer jag sätta mig på bussen mot Östersund för imorgon är det nämligen dags för lite syreupptagningstester på vintersportcentrum! Blir spännade att se hur det kommer att gå och det är lika bra att börja förbereda sig för hur ont det kommer att göra i kroppen. Syra, syra och åter syra kommer att produceras och man får hoppas på att det är en bra dag då kroppen svarar och man kan pressa sig till det yttersta![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

okt152010

Första snön i Umeå!

Skrivet av Mia klockan 16:07

Igår kom de första snöflingorna nerfallande från himlen! Tyvärr blev det mest slask efter ett tag, men de gav en liten vinterkänsla och påminnde en om att vintern snart är här och att skidorna får plockas fram! Det ser jag fram emot!

Det har nu gått en vecka sedan vi kom hem till Sverige igen efter lägret i Italien och veckan har bjudit på en massa nya latinska ord och föreläsningstimmar. Tentan närmar sig och jag vet inte riktigt hur alla orden ska kunna fastna i hjärnan men förhoppningsvis så löser det sig! Tyvärr har träningstimmarna inte blivit många denna vecka eftersom jag blev lite snorig efter hemkomsten. Men nu börjar det att bli bättre så jag hoppas att jag kan komma igång snabbt igen! 

Dags att hoppa in bland muskler, ben, leder och ligament igen och försöka få ordning på kroppen och alla dess funktioner och smarta konstruktion![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt032010

Torsby och nu Italien!

Skrivet av Mia klockan 21:04

Första lägerdagarna i Torsby gick snabbt och vi hann snurra några varv i tunneln. Det var skönt att få lite riktig skidkänsla igen efter en sommar på rullskidorna. Träningen i Torsby gick bra och vi körde roliga impul- och sprintpass. Men nu är vi nere i Italien och Toblach och får njuta av fin alpmiljö och härliga stigningar på över 2000 meters höjd.

Vi har hunnit få riktigt fina pass här i Toblach. Åkning på en bred och nylagd rullskidbanan, intervaller uppför slingrande vägar som aldrig tycks ta slut och stavgångspass upp mot 2800 meters höjd, så vi ska inte klaga! Men vi tjejer har även fått uppleva ett helvetespass första dagen här. Det började bra när vi startade våran 6 mil långa cykletur från Toblach till Cortina och sedan hem igen, men när vi väl var framme i Cortina och hade tagit oss uppför alla de höjdmeter vi skulle ta började det regna lagom till nerförsbackarna. Regn och max 7 grader varmt är inte speciellt kul att cykla nerför i! Genomblöta och kalla försökte vi springa nerför backarna för att få tillbaka lite värme men tillslut hjälpte inte ens det! Mörkret kom och tiden på klockan tickade iväg och vi blev alltmer frustrerade! Mobilen hjälpte inte att ha med eftersom vi inte fick tag i någon. Men tillslut då vi hade 14 km kvar så kom räddaren i nöden, Marcus Ottosson, och jag har nog aldrig uppskattat en varm bil så mycket som då! Det tog ett tag innan man blev riktigt varm igen men med mat i magen och ett varmt täcke så slockande man direkt och kunde sova gott hela natten lång!

Nu är värmen tillbaka och idag har vi njutit av en härlig vilodag. Lite olika aktiviteter har vi haft för oss, en del har åkt till Milano för att kolla Inter-Juventus, andra åkte till Cortina och kollade vad som fanns där och vi tjejer åkte och försökte hitta någon affär men allt verkade stängt. Tillslut hittade vi en liten ostaffär där vi handlade lite smått och gott. Efter lunch fick vi massage på spa-avdelningen här på hotellet och innan middagen tillbrinagde vi även lite tid i relaxavdelningen med olika sorters bastu och ett dopp i bassängen. En fulländad vilodag! Så i morgon hoppas jag att kroppen är på G igen inför de fyra avslutande dagarna här i Italien! 

Ciao! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer