sep252010

Fullspäckade dagar i Umeå!

Skrivet av Mia klockan 21:43

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Dagarna här i Umeå går i ett men jag trivs fortfarande bra och nu börjar jag komma in i skolan och pluggandet och även få lite mera koll på träningsterrängen. Har hunnit med att flytta mitt pick och pack från Östersund och flyttat in i en ny liten lägenhet här i Umeå. Lite skillnad i storlek, från 78 kvm till 27 kvm, men snart så har jag lyckats att fördela och packetera allt så man ser golvet igen och kan röra sig här. Det kändes som en omöjlighet men med stor hjälp av syrran så gick det!

Dagens nya upptäckt får bli Rödtjärnsbacken! Där var vi idag på fm och körde intervaller. En hel buss och bil med skidåkare åkte iväg och det var kul att få följa med och få lite guidning i vart backen ligger och hur man kan köra i den. En fin backe som jag att jag kommer att spendera många minuter och timmar i!

Resten av dagen har gått åt till att försöka plugga in massor med latinska ord och termer på alla kroppens muskler, leder och skelett. Det är mycket och hade önskat att jag hade fått låna lite fotografiskt minne. Men det är väl bara att tragla på tills de sitter fast där i huvudet. Efter några timmars plugg var det skönt att få springa till gymmet och köra lite styrka och låta hjärnan fokusera på något annat ett tag. Kvällen har jag spenderat i tvättstugan och sedan styrt upp lite packning inför morgondagen då det bär i väg på läger igen! Det ska bli kul! Först kommer vi vara några dagar i Torsby och snurra i tunneln och sedan åker vi till Italien och Toblach för lite barmarksträning i alpmiljö och förhoppningsvis bättre och varmare väder än här hemma i Sverige. Ojoj, vad klockan tickar på, dags att kila till tvättstugan igen! Ciao![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep062010

Första skoldagen!

Skrivet av Mia klockan 21:02

Magen pirrade lite extra denna morgon eftersom det var första dagen för mig på sjukgymnastutbildningen här i Umeå. Men jag hittade till rätt hus, rum och klass så när jag väl var på plats så kändes det bara roligt och spännade! Dagen gick fort och än så länge känns allting rätt och jag hoppas att det fortsätter så!

Lägret med team 2015 avslutades igår efter ett grymt bra styrkepass med Leffe som jobbar för SOK och som hjälper oss längdåkare som är med i SSF träningsgrupper. Träningsvärken den känns rätt bra idag och det sägs ju att den är värst dag 2 så jag hoppas jag kommer upp ur sängen imorgon! De sista dagarna på lägret bjöd på ännu fler jobbiga och hårda intervaller och när sista intervallpasset var gjort kändes det otroligt skönt att ha klarat av veckan och förhoppningsvis byggt sig lite hårdare och starkare. 

I morgon blir det skola igen och sedan ska jag ut på rullisarna och kolla in träningsmarkerna här i Umeå!
 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

sep012010

4 fartpass av 7 avklarade!

Skrivet av Mia klockan 20:42

Då har det redan gått 2 dagar av detta fartläger här i Östersund och vi har klarat av mer än hälften av alla fartpass. Det känns bra och passen har varit riktigt hårda och roliga! Passen blir korta och effektiva och eftersom vi får så bra sparring av varandra så blir det mycket bra träning inför tävlingarna som komma skall i vinter!
 
Imorgon är det vilodag för oss, sovmorgonen är spikad! Resten av dagen kommer nog inte bli alltför aktiv mer än att komma på något gott att baka till fikabuffén som vi är inbjudna till hos Sanna och Teo. Sedan kommer jag att behöva fixa lite saker eftersom det har under några dagar blivit stora omkastningar för mig. Det är nämligen så att jag kommit in på sjukgymnsatprogramet i Umeå och har beslutat mig för att testa på att flytta dit. Det känns spännade och lite pirrigt men det kommer nog att bli bra! De senaste dagarna har varit lite hektiska med att ordan upp lite praktiska saker inför flytten, men snart har jag nog det mesta under kontroll. Lägret avslutas här på söndag efter lunch och efter det så bär det av mot Umeå och nya äventyr![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer