aug292010

Från fjäll till stad!

Skrivet av Mia klockan 21:31

Då är jag tillbaka i Östersund igen efter ett roligt läger i fjälluften. Det är skönt att vara hemma och få andas ut och ta det lite lungt efter mycket bra träningsdagar med Piteågänget. Igår hade vi en liten avslutningskväll då vi besökte den kända potatisbacken där vi gjorde upp eld i grillstaden och grillade både korv och pinnbröd. Alla med sina egna specialmetoder för att få till bästa korven och pinnbrödet. Det var väl inte alla som lyckades allt för bra men trots färg och form tror jag alla var överrens om att det smakade gott! Idag gjorde vi ett sista pass i Ammarnäs innan vi packade in i bilar och bussar, åt en god och välbehövlig lunch för att sedan skiljas åt och börja resan hemmåt mot våra hemorter.

I morgon ska jag vila och det ser jag fram emot! Kroppen känns lite trött efter alla pass så jag hoppas att jag hinner ladda batterierna och återfå lite energi till fartlägret som drar igång här i Östersund på tisdag. Ska bli kul att träffa team 2015 gänget igen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug272010

Hårdkörning med Piteåkarna!

Skrivet av Mia klockan 21:40

Lägerdagarna här i Ammarnäs med Piteå Elit flyter på med riktigt bra och tuffa pass på rullskidor och uppe på fjällen med löpning. Man kan som säga att kroppen känner att den lever! Vi hinner inte med så mycket annat än att äta, träna och sova men blir det fint väder imorgon kommer vi nog att göra en liten fisketur med grillning. Hoppas stor firrarna är på hugget!

Nu är det dags att inta lite mera föda innan det är dags att sova och förhoppningsvis vara pigg imorgon då det är intervaller på fm-passet!

Godnatt![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug252010

Mot Ammarnäs!

Skrivet av Mia klockan 10:48

Idag åker jag mot Ammarnäs för att delta i Piteå Elits träningsläger dit jag och Charlotte blivit inbjudna. Det ska bli kul att få vara med på deras läger och samtidigt få byta träningsmiljö. Jag har varit i Ammarnäs en gång tidigare, det också med Piteå Elit, och den gången tyckte jag att det fanns väldigt fina träningsmarker så jag hoppas att även denna gång ska bli en upplevelse. Lägret kommer att vara fram till söndag efter lunch och sedan beger vi oss tillbaka mot Östersund för att få en vilodag innan ett nytt läger börjar med laget. Så det kommer bli några tuffa träningsdagar här framöver![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug192010

Weekend i Umeå!

Skrivet av Mia klockan 11:59

Efter ett härligt långpass under blå himmel och sol begav jag mig mot busstationen i Östersund för att resa mot Umeå och en liten weekend hos min syster. 6 timmar i buss blev en aning tröttsamt den sista biten, men tillslut kom vi fram! Jag har har haft min bil i Umeå under sommaren och eftersom jag nu är tillbaka i Östersund och behöver bilen där så passade jag på innan nya läger drar igång att hälsa på i Umeå. 

Igår på långpasset åkte jag för första gången av mina 3 år i Östersund runt Rödön. Det var en fin runda i en härlig miljö kantad av jordgubbs, potatis och svartvinbärsland. Det var frestande att stanna och plocka några mogna jordgubbar!  Och det var nog tur att självplocket öppnade först kl:15.00 annars hade vi nog aldrig kommit därifrån. Hoppas det blir fint väder i början på nästa vecka så man kan åka ut och plocka sommarens sista gubbar!

Idag har jag vilodag och den har jag börjat med att göra bort lite småfix som ska fixas, sånt som man inte alltid orkar med under träningsdagarna. Men nu är det klart och min plan är nu att hinna ner på stan en sväng och se vad Umeå har att erbjuda![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug162010

Svettigt i Valssundet!

Skrivet av Mia klockan 19:30

I skinande sommarsol körde jag första passet för dagen, stakintervaller i Valssundet tillsammans med Britta. Det blev ett mycket bra pass och mina armar blev trötta! Tror nog att det kommer kännas en del i överkroppen imorgon...Efter en skön vila och några timmars återhämtning blev det en löptur i terrängen runt skidstadion och det var  både skönt och bra att få använda benen på detta pass. Så förhoppningsvis kommer mina armar att överleva morgondagens styrka och stakpass.

Vad kvällen erbjuder återstår att se men lutar nog åt en tv-kväll i soffan. Känns välbehövligt efter denna dag i träningskläderna![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug112010

Stakpass och en eftermiddag hos frissan!

Skrivet av Mia klockan 19:17

Började min dag med ett stakpass tillsammans med Britta. Vi åkte runt Ås och tro det eller ej, det blåste faktiskt inte! Det var skönt och passet gick bra! Eftermiddagen har bjudit på finväder med sol och sommarvärme så det var härligt att strosa runt på stan en sväng efter att jag var klar hos frissan där jag fick mitt hår klippt och fixat, vilket kändes väldigt skönt att få gjort!

Det har varit skönt att ha lite lättre träning nu efter lägret så man har fått hämta hem och bli pigg i kroppen igen. Men i morgon drar det igång med 2 pass om dagen och det är återigen dags för kroppen att få jobba på![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug072010

I Östersund igen!

Skrivet av Mia klockan 21:05

Då var lägret slut för denna gång och det blev mycket bra och fina sista dagar på lägret. Jag och Emma hittade till mål på orienteringen så det är vi väldigt nöjda med och det var väldigt kul att vara med! Vi sprang bara första dagen eftersom det inte skulle bli för mycket för våra skavanker men någon vila blev det inte för det. Fredagen bjöd på fina klassiska intervaller och idag körde vi ett bra crosspass med rullskidor och löpning sista timmen. Så lunchen smakade bra efter sista lägerdagen och efter vi blivit mätta och belåtna packade vi in oss i bussen och började hemfärden nöjda och belåtna efter våra insatser denna träningsvecka.  

Kroppen känns som vanligt efter en lägervecka, så där härligt trött och tom! Lite pirr i musklerna och att få ta det lugnt i soffan är sällan härligare än nu![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug042010

Marknad och myskoxsafari!

Skrivet av Mia klockan 22:17

I dag har vi haft det lite lyxigt med en vilodag och då fick vi sova lite längre och sedan bara ta det lungt som var välbehövligt efter lägrets första tuffa dagar! Efter lunch idag åkte vi in till Funäs och gick på marknad och efter att vi hade kollat igenom alla marknadsstånd så hoppade vi in i bussen och åkte mot Tännäs för att få en guidning hos myskoxnarna. Det var spännade! 

När vi väl var tillbaka i bruks så var det middagstajm och efter en god middag bestående av kött och potatis så fick massörerna jobba för fullt eftersom vi alla ville få våra ben masserade. Så nu hoppas vi att benen är på topp inför morgondagens fjäll orientering! Det är bara att hoppas på att dagens genomgång av kompassriktning och kartgenomgång sitter kvar i huvudet när vi står där på fjället och vill hitta hem [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug022010

Nu är vi igång!

Skrivet av Mia klockan 20:47

Dag 2 på lägret är avklarad och nu sitter vi i soffan och vilar våra kroppar i soffan framför Lotta på LIseberg på tv:n. Det börjar redan kännas lite här och lite där med träningsverk, men det är skönt och det ska kännas att man är på läger!

Igår kom vi till Bruksvallarna och efter en god lunch, rumsfördelning och ett möte körde vi igång med första passet som blev ett fint löppass uppe på fjället. För att vi skulle hinna med två pass denna dag så körde vi ett kvällspass med stakning och styrka. Och idag började dagen med ett härligt testpass, benskejt och överkropp i olika distanser och terräng. Så nog fick allt kroppen känna att den levde

Eftermiddagen spenderade vi även idag uppe på fjället med ett fint löppass, men sista biten på myr var inte så trevlig eftersom vi blev attakerade av ett stort svart moln av mygg och flugor...farten ökade en aning där  

I morgon blir det tävlingsrace 15 km fristil med alla som är här på läger här så det kommer bli ett stort starfält! Spännade![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer