mar252010

On my way up north!

Skrivet av Mia klockan 19:25

Men inte till SM i Skellefteå utan imorgon så åker jag hem till P-vaara för att få lite vårledigt med förhoppningsvis lite finväder, grillning och kanske någon fin skid och skotertur! Jag har inte blivit helt frisk ännu så tyvärr är denna säsong över för i år. Väldigt trist att missa stafetten men som tur är har vi en grym reserv, Karin!

Lycka till på SM! Alla ni som åker där![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

mar222010

Som sagt bara 5 minuter upp...

Skrivet av Mia klockan 17:47

och lite mer hade jag ju bara upp till vinsten igår  Men tyvärr fick jag aldrig på mig nummerlappen och rejsa i den härliga vinterstorm som drog in över Falun igår. Vaknade med en lite täppt och snorig näsa, chockade?! Nä, inte jag heller. Dessa virus/bakterier eller vad det nu är, har en väldigt bra förmåga att fastna på mig. Jag var taggad och ville ut och jaga för allt jag hade men så blev det inte och istället fick jag bylsa på mig täckisar och jacka och gå ut i snöstormen och heja fram tjejerna vid sidan av spåret. Som alltid vill man ju själv tävla men som sagt har jag lärt mig att det inget går att göra åt och det är bara att blicka framåt och påverka det som går att påverka!

Så nu ska jag påverka allt som går att påverka och försöka bli frisk till säsongens sista tävlingshelg, SM i Skellefteå med stafett på fredag och 30 km F på söndagen! Hoppas, hoppas och hoppas för en SM helg är inget man vill missa!  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar202010

Pursuit och sol i Falun!

Skrivet av Mia klockan 17:00

Idag var vädret betydligt bättre och solen sken på oss i spåret. Dessutom så var det grymt mycket publik efter banan och det gjorde denna dag och tävling till ett fint minne! Jag hade mycket bra skidor idag och på klassiska delen gick det väldigt bra i början men sen i sista backen fick jag slita lite grann, men med super surf så gled jag ikapp klungan framför mig och gick in i skidbytet tillsammans med dem. Skidbytet gick bra förrutom att jag tjorvade lite med stavremmen. Den åkte ut helt och jag fick försöka pilla tillbaka den så fort som möjligt. Tappade några meter till klungan på det och orkade inte jobba ikapp, jag försökte gå ikapp i mördarbacken men tyvärr så räckte inte krafterna hela vägen. Men det var bra att jag lyckades hålla jämna steg med dem och det var positivt att inte tappa dem ur sikte för att försöka kämpa ikapp så mycket som möjligt in i mål.

Nu laddar vi om inför sista etappen och det är ju "bara" dryga 5 min upp till ledning så det ska inte vara omöjligt  haha! Det sägs väl att man ska sikta mot stjärnorna så kanske man kommer till trädtopparna[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

mar192010

2 dagar gjorda och 2 dagar kvar!

Skrivet av Mia klockan 22:08

Då har redan 2 tävlingar avgjorts och Stockholmssprinten gick väl inte så jättebra. Blev 45:a i prologen så tyvärr lyckades jag inte att ta mig vidare bland de 30 bästa som var mitt mål. Men det var kul att få känna på stämningen runt banan och när de andra svenska åkarna åkte så bra så var stämningen på topp och att stå på sidan om och heja var rätt kul det med!

Efter tävlingen hoppade vi på bussen till Falun och det var skönt att få komma fram och få sprida ut sina grejer i ett nytt rum, så man känner sig lite hemma igen. Sedan så igår testade vi banorna för helgens tävlingar. Fina och tuffa banor som vanligt!

Och idag körde vi den omtalde "killing hill" och för att citera Lukas Bauser "It is close to hell" beskriver det hela rätt bra!  Det var lite speciellt att åka 2,5 km för det är både kort och långt och det var lätt att vara lite för ivrig och då är det lätt att man blir lite för stum i sista delen på "the killing hill" och där kan sekunderna ticka snabbt iväg. Jag tyckte att jag öppnade lagom offensivt men när sen den branta delen kom så kom också syran som en smäll och ska man vara efter klok så kanske man skulle gått lite saktare första delen. Men trots allt så är jag nöjd med dagen och fick en 37:e plats på dagens lopp.

Imorgon är det Pusuit 5+5 km och det kommer bli kul. Snabbt kommer det gå i början med kanonerna Björgen och Kowalcyck (eller hur man nu stavar det ) med flera så det är bara att förbereda sig för att kämpa hela vägen in. Skulle vara kul att lyckas komma bland de 30 bästa! Nu ska jag sova och ladda inför morgondagen!

Godnatt från Falun![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar162010

Royal Palace Sprint och Falun!

Skrivet av Mia klockan 16:19

Det blev bara att tvätta underställen och sedan packa ner dem i väskan igen. Ikväll åker jag ner till Stockholm för att imorgon sprinta på i slottssprinten och sedan de avslutande tävlingarna i Falun. Det känns kul att få åka i nationella gruppen och få chansen i 4 världscupstävlingar till! Kanske kan jag lyckas plocka någon poäng om jag åker bra! Får en liten hejarklack till Stockholm som består av syrran med familj, så kanske kan deras hejarop hjälpa mig att gå vidare från prologen  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

mar152010

En omtumlande hemresa..

Skrivet av Mia klockan 13:23

Resan hem från Norge gick bra tills vi skulle flyga vidare mot Östersund. Väl uppe i luften så skakade planet till och det började vibrera...så där brukar det inte låta tänkte jag och tittade ut genom fönstret och såg att vi började svänga tillbaka mot Stockholm. Hjärtat började slå lite fortare och det kändes lite läskigt. Efter några minuter kom medelandet från piloten: -  Höger motor har vibrationer och vi väljer att flyga tillbaka. Det är ingen fara och planet kan flyga lika bra med en motor.

Kändes inte så kul att veta att en motor gått sönder och man sitter uppe i luften, men nerflygningen gick bra och vi kunde landa säkert på marken igen. Vi fick lämna planet och sedan vänta på att de skulle lasta om allt till det nya planet som istället fick flyga oss till Östersund. Allt gick bra och nu sitter jag säkert i soffan på marken![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar132010

En upplevelse!

Skrivet av Mia klockan 15:46

Just nu är jag väldigt trött men det var verkligen en häftig upplevelse att få åka idag! Vilken stämning efter banan! Många hejarop och musik över allt och med en sån grym stämning kan det inte kännas bättre att få kämpa sig in i mål. Jag tyckte mitt lopp gick bra och jag fick aldrig någon jättesvacka utan det kändes bra hela vägen. Kom in på en 36:e plats och det är jag nöjd med. Det var verkligen en tuff bana idag och det var kul att få spränga lite gränser för sig själv genom att orka hela vägen in i mål!

Nu ska jag vila och försöka ta igen mig lite efter dagens häftiga dag i spåret!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar122010

Holmenkollen!

Skrivet av Mia klockan 17:03

Vårväder och solsken är det här i Norge och idag har vi testat banorna inför imorgon och ja, vi kan ju säga att det kommer bli tufft! Men det ska det ju vara och kul ska vi ha!

Nu i eftermiddag har vi mest tagit det lungt och försökt ladda med lite extra mat och vatten för att energidepåerna ska vara uppfyllda och klara att användas när vi ska kämpa oss upp och ner i backarna! Jenny har fått jobba med att massera ett antal ben för att fräscha till oss ytterligare så vi kommer tipp topp till starten!

Kvällens syssla blir Skavlan där Charlotte är gäst så missa inte det![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

mar082010

En glad överraskning!

Skrivet av Mia klockan 21:55

Det blev jag igår när jag fick frågan om jag ville åka 3-milen i holmenkollen till helgen. Och självklart tackar man inte nej till ett sådant erbjudnade! Är taggad och ska köra allt jag har!

Imorgon blir det vila för mig och jag hoppas på fint vårväder med sol, kanske glajjerna åker på och en sväng ut och samla energi blir av![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 4 Kommentarer

mar072010

Lahti helgen över och arlanda häng!

Skrivet av Mia klockan 20:35

Nu är jag tillbaka i Sverige igen sitter på arlanda och väntar på flyget till Östersund igen. Helgen har varit lärorik och kul! Pursuit tävlingen gick bra och jag höll ihop loppet bra. Men blev omåkt av några på skejtdelen, så tappade poängplatsen där. Det hade vart kul att ta första wc-poängen på distans men så blev det inte, 33.a och 20 sek från 30:e platsen, så helt avlägset är det inte!

Idag var det väldigt speciellt att få stå på starlinjen med ledarvästen på. Lite extra nervöst men sen när väl startskottet gått och vi åkte iväg så var det bara att fokusera på att försöka hänga med så länge som möjligt. 1:a varvet gick bra, 6 sek efter täten men sedan så kom syran på andra varvet och då var det svårt att orka hålla fart och sekundrarna tickade snabbt iväg. Så tillslut växlade jag 52 sekunder efter tätlagen. Helgen har gett fina erfarenheter som jag tar med mig till framtida tävlingar och det betyder mycket att få vara med och se att världsåkarna inte är omänskligt snabba i spåren, utan det finns möjlighet till att vara där uppe på prispallen en dag![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer