feb272010

9:e plats även detta år!

Skrivet av Mia klockan 17:34

Så var årets tjejvasa slut och hamnade på samma placering som förra året, 9:a! Det är jag väldigt nöjd med och blev positivt överraskad att mina armar orkade staka på så pass länge. Vid sista spurtspriset vid Eldris så fick jag släppa tätklungan och orkade inte täppa till den lucka som blev. Men vi var en grupp på tre som kämpade bakom täten och på upploppet blev det spurt mellan oss men jag fick ge mig mot Sofia Bläckur och Lina Linzén. Armarna orkade inte öka tempo och fick åka in på fjolårets placering istället. Hade ju vart kul om man kunnat förbättra placeringen men jag gjorde allt vad min kropp orkade idag och mer kan man inte göra! Stort grattis till Susanne som tog hem segern för 4:e året i rad! Väldigt starkt gjort! Stort tack även till IFK Mora som hjälpt mig med en superservice med kanon skidor och god dricka efter vägen!

Nu sitter jag och laddar för ännu en 3 mil men den blir nog lite skönare eftersom den kan följas från soffan  Sista OS distansen för damerna och tror det kommer bli en rejäl fight för tjejerna! Nu håller vi tummarna!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

feb262010

Tjejvasan!

Skrivet av Mia klockan 16:37

Nu är jag på plats hemma hos familjen Svensson i Mora för att imorgon starta i tjejvasan! Det ska bli roligt att tävla igen och har mycket bra minnen från förra årets tjejvasa så jag hoppas på att samma känsla kommer att infinna sig även detta år! Men med samma suveräna servise som ifjol av IFK Mora så är jag helt säker på att det kommer att gå fint.

Idag har jag teståkt slutet av banan och bara haft ett skönt pass på skidorna. Hur formen är lär visa sig imorgon och det är bara att göra sig beredd på att det kommer kännas i kroppen. Uppdatering av tjejvasan #2 för mig ska jag försöka skriva om så fort jag hinner under morgondagen!

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb232010

Kul kväll!

Skrivet av Mia klockan 09:35

Vilodag igår och den spenderades största delen i soffan tittandes på tv och wii spelande! Skön vilodag helt enkelt! Är fortfarande i Umeå hos syrran och igår hälsade jag på Magda Eklund och det vill jag lova var inte igår vi sågs! Det var kul och vi pratade så vi nästan höll på missa semifinalerna i teamsprinten  Men som tur var kom vi på det och kom direkt in i tävlingen och såg Anna Haag i täten! De såg ju riktigt starka ut i semifinalen och förväntningarna inför finalen steg för oss i soffan. Vilken final det sen blev, de bara bombade på och försökte med alla krafter det hade och det blev SILVER! Medaljregn över de svenska längdåkarna kan man lungt säga att detta OS:et har bjudit på!

Det blev en lyckad kväll och tyvärr gick ju tiden som alltid för fort när man har roligt, men jag hoppas vi hinner träffas oftare nu än vad vi gjort hittils![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb212010

Hos syrran!

Skrivet av Mia klockan 16:33

Det blev ingen resa till Norge men packade väskan i alla fall och hoppade på bussen till Umeå för att hälsa på syrran några dagar! Kul att få komma iväg och få lite semester!

Har kommit igång med träningen igen och förutom att det är väldigt skönt så är  det även kul att få träna i en annan miljö med nya skidspår och se lite andra granar och snöhögar! Nästa för mig blir tjejvasan och ser fram emot det. En speciell tävling med speciell känsla! Så till veckan blir det säkert något extra stakpass för att förbereda kroppen på vad som komma skall!

Sedan blir det ju givetvis massa OS-tittande. Helt otroligt bra alla svenskar är! Imponerad, inspirerad och jag vill inte missa resterande lopp! Heja Sverige!!![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb162010

OS GULD!

Skrivet av Mia klockan 16:25

Herregud vilken kväll det var igår, OS GULD till Charlotte, GRATTIS än en gång! Anna var nära och Marcus ännu närmre! Inspirerande att se och motivationen fick sig en boost, det är sånna här tillfällen som det är lätt att svara på frågan varför man håller på!  Ska bli mycket spännade att följa resen av tävlingarna och jag tror vi kommer att få se fler mästerlopp av våra svenska åkare!

Idag har jag i alla fall varit ute på mitt första pass efter den förvånansvärt korta förkylningen! Inte ens en vecka, måste vara rekord!  Men sitter och funderar över om det blir tävling eller inte i Norge för mig. Kanske, kanske inte...måste få lite feedback från tränar´n innan jag helt bestämmer mig. En plus- och minuslista finns i mitt huvud och just nu står det rätt lika så tävling eller inte återstår att se om ett tag....

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb112010

Då var det dags igen...

Skrivet av Mia klockan 20:17

Skulle satt mig på tåget om 50 minuter men istället sitter jag i soffan med en täppt näsa...dags igen att avverka några sjukdagar... Jag får hoppas att det går över snabbt eftersom det bara satt sig i näsan, än så länge i alla fall, och att jag är redo för touren i Norge som börjar på torsdag nästa vecka. Så bara att packa upp ur väskan och överdosera med c-vitaminer. Tur att mamma och pappa var ner med mera blåbär!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

feb092010

Hemma!

Skrivet av Mia klockan 14:05

Home, sweet home...det var verkligen skönt att få sovmorgon och vakna upp i sin egen säng och göra sin egen frukost idag. Resan hem gick bra men trots det var jag väldigt trött efter en vecka med roliga tävlingar och ett ännu roligare gäng!

De två sista dagarna på baltic tour gick inte riktigt lika bra som de två inledande, men slutade på en 7:e plats i totalen och att vara topp tio är ganska bra

Nu till helgen väntar sista sverige cupen i Zinkgruvan. En klassisk sprint och 5 km klassiskt. Bara korta distanser så det gäller att vara på G! Så jag hoppas kroppen hinner få tillbaka lite energi och är uppladdad igen tills på lördag då det är dags igen att dra på sig klubbdressen och nummerlappen!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

feb042010

Etapp 2!

Skrivet av Mia klockan 12:52

10 km F och etapp 2 har vi idag kämpat oss igenom. Vi tjejer hade lite olika bra dagar idag, men vi är iställda på de två sista etapperna som kommer avgöras i Estland. Mitt lopp gick väldigt bra idag, kände mig pigg och var lite orolig att jag hade gått på för hårt i början så jag skulle tappa mot slutet som är ganska vanligt för mig, men jag kände att jag hade ganska bra med krafter på sita varvet så det var bara att köra på in i mål. Slutade på en 6:e plats! Är riktigt nöjd över det och kanske har jag blivit en distansåkare?! och dessutom på frisstil?! Kul är det i alla fall att bevisa lite för sig själv att det går att åka fort även på den distans som man själv inte anser som den starkaste.

Snart packar vi väskor och skidor och sätter oss på bussen 2,5 timmar mot Estland. Imorgon är det vilodag från tävling men vi kommer åka ut och testa skidor och banor inför lördagens klassiska sprint och söndagens 10 km klassiska jaktstart![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

feb032010

Första etappen!

Skrivet av Mia klockan 15:02

Då var baltic tour igång och idag avgjordes etapp ett, en fristils sprint i Sigulda i Lettland. Finväder med sol har det varit och spåren hölls sig fina. Jag gjorde min bästa sprint hitills i år och det känns skönt att äntligen kunna åka lite fort! Kom till A-final tillsammans med 4 norskor och Eva Svensson. Kom ut bra i starten och låg tvåa men sedan i några kurvor så tappade jag possition och in mot mål låg jag 4:a, försökte avancera upp till tredje plats men hade svårt att komma fram. Slutade 5:a och det är jag helt klart nöjd med! Eva lyckades ta sig fram mycket bra i fältet och avslutade starkt, vilket gav henne en 2:a plats! Härligt med svenskt på pallen!

Ny tävling i morgon med 10 km F och då får vi hoppas på lika fina eller finare resultat av oss svenska åkare![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 3 Kommentarer