jan312010

Snart åker vi!

Skrivet av Mia klockan 19:24

Helgen är snart förbi och imorgon börjar en ny vecka! Är taggad inför resan mot baltikum!

I helgen har mamma och pappa vart nere och hälat på mig så på fredag och lördag gjorde vi en lite shopping runda nere på stan och handlade lite smått och gott. Hittade fina muffinsformar på Åhléns, fyrkantiga, det var lite coolt tyckte jag så sådana köpte vi

Det blev ju verkligen riktigt vinterkyla igen så igår passade det bra med ett styrkepass inomhus i värmen. Men idag var det lite mildare så då vågade jag mig ut i skidspåret. Men det gick kärvt, -20 och så kom det nysnö....formen kändes verkligen tipptopp, eller så inte  Borde kanske låtit pappa valla om skidorna så kanske det gått lite lättare!

Dags för packning av väskan![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan282010

Ut på turné!

Skrivet av Mia klockan 13:06

Några dagar har nu gått sedan SM avslutades i Piteå och nu har loppen analyserats färdigt och blickarna är riktade framåt mot nya äventyr!

Har blivit uttagen till Scandinaviska cupen i Estland/Lettland och det kommer bli kul! Tävlingarna där kommer gå i en minitour med en fristils sprint, 10 km F, klassiskt sprint och en jaktstart på 10 km klassikt om jag inte kommer ihåg helt fel. Så nästa vecka bär det av mot balticum och nya äventyr med ett härligt gäng skidåkare![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

jan232010

Sprinten!

Skrivet av Mia klockan 16:49

Då var den tävlingsfria dagen över och sprinttävlingen i gång. Idag hade jag inte en superdag, men jag kämpade så gott det gick och tyvärr räckte det inte till final som hade vart väldigt kul att få åka. Men i B-finalen började kroppen att svara lite bättre så kanske kan jag få en bättre känsla till morgondagens tävling. Nu är det bara att ladda om till sista SM distansen och gå ut och ge backarna en match!

Kul att Charlotte fick silver idag![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan212010

5:a på dagens lopp!

Skrivet av Mia klockan 14:24

Dagens tävling gick bra! Var riktigt roligt att åka och publiken var grymma på att hejja! Innan start så kändes gårdagens tävling i kroppen men sen när startskottet gick så kändes det bra i åkningen och jag kunde åka avslappnat och fick bra flyt i åkningen. Så en bra början igår fick fortsätta med en kul och bra dag idag igen! Charlotte hade ännu en rafflande spurtduell och var nära att ta det, men tyvärr ramlade hon och Anna Haag tog hem segern. Men att bli tvåa efter Anna är inte dåligt det heller! 

Ikväll är det kamratmiddag och det ska bli kul att få en bra avslutning på dessa två dagar innan vi till helgen laddar om igen för sprinten och 10 km fristil![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan202010

Det blev GULD!

Skrivet av Mia klockan 21:33

YES! Vilken kväll det blev för oss, så himla roligt att få börja denna SM vecka med ett guld tillsammans med Charlotte. Hon var grymt stark idag Jag försökte hänga med på mina varv och på det sista varvet gick jag ut i ledning och försökte hålla luckan men Eva Svensson och Emma Wikén kom starkt och mina stumma ben orkade inte riktigt följa med i deras fart så det enda jag kunde göra var att inte tappa allt för mycket så luckan upp till täten inte blev så stor. Charlotte hann ikapp och hade en riktigt spännande spurtduell med Anna Haag och Ida ingemarsdotter! Och det var en härlig känsla när hon korsade den som etta!  

Jag och Charlotte tackar så mycket för alla gratulationer! Det ska bli riktigt roligt att fortsätta denna vecka i Piteå! Imorgon så står vi taggade på start igen då det är Pursuit som gäller![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan192010

SM i Piteå nästa!

Skrivet av Mia klockan 13:54

Snart bär det av till Piteå! SM på norrbottnisk mark, det kan inte annat än att bli kul och spännade! Hoppas det kommer mycket publik och att stämningen blir hög! Har ni vägarna förbi så kom och heja!

Syns i Piteå!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan152010

Fredagsmiddag på slingan!

Skrivet av Mia klockan 14:47

I kväll blir det lasagnemiddag hemma hos Eva på slingan, mums! Tror det blir en bra kväll med många skratt och förhoppningsvis en spännade uppgörelse på skidskyttet.

Kallt är det fortfarande ute men har kunnat träna som tänkt så det känns bra! Fick vänta till mitt på dagen igår innan jag vågade mig ut för intervallpasset. Det var kallt men det gick! Tur att det finns airtrim så att man slipper dra in den kalla luften direkt ner i lungorna.

Nu ska jag förbereda lite efterrätt till kvällen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan142010

Varför kan det inte bli varmt?!

Skrivet av Mia klockan 09:48

-27 grader visar termometern och jag som hade intervaller idag...Det är bara att vänta och se om det blir varmare framåt dagen annars blir det omkastning i planen och ett cykelpass inomhus. Tycker det har varit kallt länge nog nu och är trött på att frysa! Det är väl bara att hoppas på att det blir varmare till SM istället.

Till helgen ska det bli lite varmare och blir det så kommer jag att tävla i Järpen på söndag. Det är en teamsprint som går där och kommer teama med Britta. Det ser jag fram emot och eftersom det är en lite speciell teamsprint med både klassiskt och skejt känns det ännu mer spännade och blir nog en riktigt bra genomkörare inför SM också!

Kanske har det blivit varmare nu, bäst att kolla![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan102010

Tungt idag!

Skrivet av Mia klockan 13:36

Idag gick det inte bra i spåret. Hade ingen power i min åkning och kände redan från början att jag inte hade samma fart i kroppen som igår....Nu bär det i alla fall vidare mot Östersund där jag kommer att vara fram till SM i Piteå. Den dryga veckan fram till SM kommer jag att försöka slipa till formen lite så att jag i Piteå kan få en härlig känsla i spåret![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan092010

Det blev tävling!

Skrivet av Mia klockan 14:38

Tävlingen flyttades upp till kyrkspåret i Åsarna där det bara var ca -13 grader på morgonen medan det nere i byn var -27 grader. Väldigt stor tempskillnad men det var bra för då fick vi tävla!

Det blev en bra tävling och ett steg framåt sedan Scandinaviska cupen i Finland. Jag startade bra och låg 2:a i början, vid mellan tiden 4:a och sedan när det var kanske 1 km kvar låg jag 5:a men sen måste jag stått still för i mål slutade jag på en 10:e plats. Norskan, Britt Ingunn Nydal, som jag åkt i kapp 15 sekunder på försvann framför mig och kunde inte hänga på i hennes fart. Jag är nöjd med loppet, men visst känns det lite surt att inte kunna hålla ihop det hela vägen in i mål. Men det är bara att ta nya tag inför imorgon och hoppas på att jag då orkar ända in i mål!

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer