dec312009

GOTT NYTT ÅR!

Skrivet av Mia klockan 21:03

Hoppas ni får en trevlig kväll och en bra början på det nya året![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

dec212009

KALLT i Finland!

Skrivet av Mia klockan 10:38

Hemma i den svenska kylan igen efter en kall helg i Finland. Resultaten höll sig på samma kalla nivå som kylan, inga bra reslutat blev det denna helg. Blev 25:a på fredagens 10 km K, lördagens klassiska sprint gick bäst i helgen där jag blev 13.e i prologen men sen ramlande jag i kvartsfinalen i en kurva där det kommit fram is. Skidorna halkade undan och jag druttade på ändan. All fart borta och de andra som låg bakom svichade förbi. Men jag kämpade och blev 5:a i heatet just slagen av 4.an. Trist att ramla men det tillhör att man måste stå på benen ända in i mål. På söndagens 10 km F slutade jag på en 20:e plats. Känslan i helgen kändes bättre än resultatet, men det är tufft motstånd och det är rätt tätt mellan placeringarna så det är bara att ta nya tag och hoppas på bättre nästa gång då scandinaviska cupen går i Åsarna efter nyår.

Snart är det jul och idag ska jag pyssla med att slå in julklappar och baka knäck med kanelsmak och pepparkakssmak. Det blir spännade att testa något nytt men tror nog jag även måste göra traditionella knäck för man vet ju aldrig hur de nya knäcken kommer smaka!

 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec142009

Scandinavisk cup i Finland!

Skrivet av Mia klockan 16:56

Ja, då har väskan blivit upppackad igen och underställen tvättade efter helgens tävlingar i Boden. Igår var det sprint och slutade 6:a. Känns lite konstigt att jag åker bättre distans än sprint för tillfället men tror att lördagens lopp satt lite i benen och därför fick jag inte till det explosiva som behövs i sprint för att hänga med. Är  i alla fall nöjd med helgen och känns skönt att vara igång igen! På onsdag kommer jag åka till Finland, voukatti, och tävla i scandinavisk cup så jag hoppas formen håller i sig och kanske blir lite bättre till helgen!

Fram tills dess blir det några skid-pass runt om i skogarna hemma i byn!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

dec122009

Bra dag för IFK Tärendö!

Skrivet av Mia klockan 16:30

Det gick bra idag i spåret för mig. Kom 2:a 30 sekunder efter Hanna Brodin som vann. Hanna startade 30 sekunder efter mig och hon åkte ikapp mig ganska snabbt så fick en bra rygg att gå på de sista varven. Och med hennes fart räckte det till en 2;a plats för mig. 3:a blev Magdalena Pajala så det var kul att det var 2 norrbottningarn på pallen! Det gick även bra för Charlotte (2.a i davos) och Fanny  (3.a i juniorklassen) så vi i Tärendö har haft en mycket bra dag i spåren!

I morgon är en ny dag och nya möjligheter! Vi hoppas på det bästa och sen ska det bli kul att se hur det slutar[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec112009

Redo för start!

Skrivet av Mia klockan 18:43

Har kommit fram till Boden och nu sitter jag på vårt boende i Sävast och har precis ätit middag. När vi kom fram åkte vi direkt till spåret och åkte ut på skidorna och testade banan som vi kommer att åka på i morgon. Tävlingsförberedelserna gick bra och banan bjuder på branta korta backar med långa krön och rätt mycket stakning. Så de fyra varven på banan kommer nog att ge kroppen en rejäl match!  

Ikväll laddar vi med Idol finalen och i morgon kommer vi laddade och klara för fight![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

dec102009

Snötyngda träd och vintriga spår!

Skrivet av Mia klockan 13:07

Nu är jag hemma i P-vaara igen! Jag och mamma körde bil upp igår och det tog sin lilla tid, men nu är jag i alla fall här och får känna på lite vinter! Mamma kom ner till Östersund i måndags kväll och på tisdag körde vi en snabb shopping vända på stan och sedan på onsdag morgon packade vi bilen full och började resan upp.

I förmiddags körde jag ett lite längre skejtpass med impulser och det var verkligen skönt att få åka på vintriga spår i ett vintrigt landskap! Precis som det ska vara denna tid på året! Men imorgon ska väskan vara packad igen för då åker jag ner till Boden och tävlar. Är Sverigecup tävlingar där i helgen och det ska bli både roligt och spännade att ställa sig på startlinjen igen. Så återkommer med rapporter från Boden!

Ha en trevlig lucia![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec052009

Skiddag i soffan!

Skrivet av Mia klockan 17:59

Måste säga GRATTIS till Hanna! Vad grymt hon körde på wc idag! Imponerande! Mesta delen av dagen har som sagt  gått åt till att se all skidsport på tv. Skidskytte och längd så det blev verkligen en heldag i soffan och det var det värt när det går så bra för Sverige!

Idag har jag äntligen vart ute och motionerat kroppen! Körde fösta passet i morse eftersom det kändes bra när jag vaknade så tog på mig löpardojjerna och sprang 1 timme. Det var verkligen skönt och nu hoppas jag att det ska gå bra så jag får komma igång ordentligt med träningen och sedan börja tävla![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec042009

Mini semester i Åre

Skrivet av Mia klockan 15:02

Är nu hemkommen från en liten tripp i Åre där jag hälsat på en kompis. Var skönt att få komma iväg och tänka på annat och bli av med lite överskottssenergi som kroppen samlat på sig efter all vila från träningen. Vi hann med mycket kul så som Grey´s kväll, pulkaåkning, pusselläggning och klättring!

Nu börjar i alla fall kroppen att bli bättre. Halsen känns inte alls lika som förut så jag hoppas på träning de kommande dagarna! Här i Östersund är det skidskytte världscup så det kanske blir ett besök där i helgen för att inhämta lite tävlingsatmosfär och dessutom är det julmarknad på Jamtli som sägs vara mysig. Julkänslan är inte den bästa ännu så det kanske man kan få lite mer av där![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

dec012009

Äntligen vitt ute!

Skrivet av Mia klockan 15:49

Igår singlade det ner stora vita flingor från skyn, äntligen! Nu börjar vinter- och julkänslan infinna sig lite bättre när marken lyser vitt och det gråa trista höstvädret är borta. Det är bara att hålla tummarna att detta bara är början och att snölagret byggs på så att vi får riktig vinter och fina vinterspår att åka skidor i!

Jag vilar fortfarande och någon tävling i Idre till helgen blir det tyvärr inte. Har varit på vårdcentralen idag och lyst i halsen, öronen och näsan. Fick även en mysig lång tops nerstucken i halsen för att kolla om det är något baktriellt som fastnat där. Men det visade sig att det inte var några elaka bakterier utan att det är ett segt virus jag fått i min kropp. Så det enda jag kan göra för tillfället är att vila och låta kroppen jobba bort det. Tålamod och åter tålamod är det som gäller och det är inte det lättaste alltid när säsongen dragit igång och man vill stå på startlinjen redo att ge allt.

Tid till att göra annat har jag i alla fall så snart är alla julklappar inhandlade och klara, slagit upp skolboken och försökt lära mig lite nyttiga saker. Men ska jag vara ärlig så går den mesta av tiden till internet surf och tv-tittande[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer