okt302009

Spurtträning!

Skrivet av Mia klockan 14:25

Gårdagen pass på bandet med intervaller efter OS-banan var kul! Det var lite svårt i början att veta hur man skulle åka för att kunna styra bandet så att det blev bra fart. Första varvet jag åkte blev det att jag åkte lite för länge långt fram på bandet och vips så hade jag ökat farten alldeles för mycket så helt plötsligt höll man på att åka av bandet, men övning ger färdighet så tillslut lärde jag mig! Blev ett grymt bra pass och det var kul att få sig en bild av hur banan känns och ser ut.

Idag gjorde jag premiär på skidor här i Östersund. De har hunnit lägga ut snön klart nu och slingan är 2,6 km lång om jag inte minns helt fel. Åkte tillsammans med Eva och vi passade på att köra impulser mot varandra. Jag tycker det är bra att kunna köra impulser tillsammans med någon eftersom man då oftast taggar till lite extra och sedan blir det mer tävlingslikt och man kan öva lite taktikkörning.

Nu är det mellis time och sedan bär det av till gymmet där musklerna ska biffas till lite.[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt292009

LYX vilodag!

Skrivet av Mia klockan 10:43

Igår hade jag vilodag och på eftermiddagen var jag på SPA tillsammans med några andra skidtjejer här i stan. Vi fick börja med att äta lite god middag och sedan relaxade vi, bubbelpool, ångbastu, super skön soffa och dessutom tog jag en manikyr behandling! Väldigt lyxingt kändes det och naglarna blev fin, fina! Så ett stort tack till IDUN-spa för en avkopplande och lyxig vilodag!

Snart ska jag iväg på MR Husman för lite lunch och sedan kl:13 ska jag upp på bandet på VSC (vintersportcentrum) och köra sprintintervaller efter OS-banan! Det blir häftigt att testa! Jag vet inte riktigt hur det går till men man styr på något sätt bandet själv, åker man fram på bandet ökar farten och åker man bak så minskar farten och sedan kommer det att visas video från banan som är filmad från skoter. Spännade ska det bli! OS här kommer jag![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt272009

Bandintervaller på VSC

Skrivet av Mia klockan 15:29

Idag har jag kört intervaller inne på badet på vintersportcentrum. Vi har fått bokade bandtider denna vecka så vi kan få till bra intervallpass eftersom det är svårt att veta hur förhållanderna är utomhus och man vill gärna inte ramla eller halka på något blött löv eller någon isfläck. Det gick bra att köra och kändes skönt att få ta ut sig nu när man vart still ett tag. Hittade också riktigt bra flyt i åkningen på de sista intervallerna och det var skönt att känna vilken skillnad det blev när jag fick till tajmningen. Så det blev helt klart ett riktigt bra pass! 

Efter lunch har jag också hunnit med att få min rygg och knä uppcheckade av en sjukgymnast som hjäler oss. Bra att få göra det speciellt nu när jag kännt av mina skador lite grann på slutet. Men även det gick bra och fortsätter jag bara med mina magövningar som tidigare så kommer det bli finemang! För knät fick jag en extra övning till styrkeprogramet så att även mina knän kommer hålla hela vintern. Så det är bara att hoppas på det bästa och fortsätta nöta, och jag lovar att det tillslut ger resultat även om det stundvis kan kännas som att inget händer.[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt262009

Första snön utlagd!

Skrivet av Mia klockan 18:20

På första passet idag så lyste det vitt på stadion och lasbilarna var i full gång med att köra ut den sparade snön. Det kändes bra att få se lite vit snö i det annars gråa och trista regnvädret som det varit ett bra tag nu. Vädret gör det inte speciellt inspirerande att rulla ut på rullskidpassen, men som tur är åker vi på läger snart igen och får åka vanliga skidor på vit och fin snö!

Igår var en bra dag, först träning och sedan cyklade jag och charlotte till Anna H och bakade. Vi testade att göra hemmagjorda energibars och cookies! Det blev superbra och ugnen fick gå varm när vi slängde in plåt efter plåt. Det är mysigt när det börjar lukta nybakt och det bästa är när man sen får smaka på allt gott som man gjort! Efter det cyklade jag hem och sedan kom Eva förbi och vi lagade till en tacomiddag, smarrigt även det! En helt grym kväll blev det med många bra tankar och ord![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt242009

Åter i träningskläderna!

Skrivet av Mia klockan 16:11

Körde mitt första pass idag! Skönt att få röra på sig igen efter 6 dagars vila. Blev ett löppass och det gick riktigt bra! Fick sätta rekord i löptid, 1 timme och 30 minuter! Måste säga att det känns lite overkligt att kunna springa så länge och inte ha ont. Så nu är det bara att hoppas att det inte bara var en engångsföretelse!

Nu har även de andra anlänt till stan från Bruksvallarna så igår var vi några tjejer som tog en fika och sedan på kvällen var det invigning av det nya torget här i Östersund så var och tittade på det och passade på att kika lite i de affärer som hade kvällsöppet. Var också mysigt med alla de marknadstånd vid de nya torget som sålde massor med olika delikatesser från världens hörn så passade på att köpa lite parmesanost och annat smått och gott!  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

okt212009

Heltidskock

Skrivet av Mia klockan 18:38

Har börjat piggna till ännu mera och snart tror jag inte det är länge kvar tills jag kan dra på mig pjäxorna igen! Idag har jag fixat med papper och räkningar och sådant roligt och underhållande, eller inte..men det måste göras och nu har jag dessutom mycket tid till det så kan inte hitta några undanflykter för att skjuta fram det till sista minuten.

Vart iväg och storhandlat på Willys och till middag lagade jag till lax med pesto, lite broccoli, paprika och oliver i ugn och till det; potatis, sallad och en sås med basilika, lime och lite andra kryddor i, supergott blev det och Cilla försöker övertala mig att byta karriär och satsa på att bli hennes heltidskock. Men jag tror nog jag måste kunna utöka mina middagstips till annat än lax och kyckling för kan bli lite ensidigt i längden tror jag 

Ikväll är det Grey´s och det kan jag lova att jag ska kolla på! Så en lugn kväll blir det och imorgon hoppas jag att jag vaknar upp frisk som en nötkärna![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 4 Kommentarer

okt202009

När jag hör din röst

Skrivet av Mia klockan 16:38

Är helt fast i andra boken av Stephenie Meyer, När jag hör din röst. Har sträckläst nästan hela dagen och boken har räddat mina två senaste dagar då jag vart tvungen att vila för att några elaka baciller satt sig i näsan på mig!

Lämnade Bruksvallarna på Söndag eftermiddag då jag fick ta bussen hem till Östersund igen eftersom jag vakande på morgonen med feberkänsla i kroppen och lite täppt i näsan. Typiskt att behöva bli sjuk på ännu ett läger men det verkar som att det är en kortvarig förkylning denna gången. Redan mycket piggare och har börjat få en rastlöshet i kroppen redan efter 3 dagars vila och det är jag inte van vid när jag blir sjuk! Det är tur jag har boken att sysselsätta mig med och längtar tills filmen kommer ut i november, men kommer nog att få vänta tills den kommer på dvd för att gå på bio mitt i säsongen och en härjande svininfluensa kanske inte är så smart när man har mitt super immunförsvar 

Finväder är det i alla fall här i Östersund idag och tog en liten promenad efter lunch för att få lite frisk luft. Det var skönt att få röra lite på sig och bli lite rosig om kinderna, innan boken tog mig in i fantasins värld igen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt172009

Upptejpad

Skrivet av Mia klockan 11:55

Ja, då har man slagit rekord i att vara tejpad...tejpad lite här och lite där nu...de två senaste dagarna har det varit varmt och spåren har varit lite svåråkta så det har blivit ganska spända ben för att kunna hålla balansen och dessvärre har det tagit hårt på ett av mina knän och lite i ryggen, så därför har jag lite rosa tejp på fötterna, svart på låret och svart/rosa på ryggen. Ja, det ser ganska roligt ut och kanske kommer jag sätta det nya modet i skidvärlden med Jennys (vår sjukgymnast) fina kreationer!

Idag har det återigen varit en helt underbar dag, solen skiner och graderna ligger runt nollan och spåren har hunnit frysa till under natten så idag var det ingen risk för genomslag. Planen för idag var intervaller men efter uppvärmningen och ett test så var jag tvungen att belsuta om att stå över intervallerna och istället köra ett kortare distanspass eftersom mitt knä sa ifrån. Tråkigt! Men eftersom jag nu börjar lära mig hur min kropp fungerar efter alla skador så vet jag att det var ett BRA beslut även om det känns tungt att inte kunna köra på nu när säsongen närmar sig. Men desto fortare kanske det försvinner och jag kan vara hel och på G inom någon dag igen! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt142009

-15 grader!

Skrivet av Mia klockan 20:43

Kallt kan man säga att det var idag på morgonen. Termometern visade -15 grader så pjäxskydd och buff fick åka på. Det känns att man inte är van kylan för fast jag var påpälsad och kände mig som en michelingubbe med flera lager kläder så var mina händer och fötter stelfrusna. Det var skönt att komma in till en varm dusch efter att ha spurtat på i spåret med stakintervaller och sprintdiagonalintervaller.

Lite mindre kläder krävdes till andra passet och det var riktigt fint att åka upp på fjället och se solen sakta gå ner! Helt okej att vara skidåkare dessa dagar  Nu väntar lite gott kvällsfika innan det är dags för sängen och lite läsning av "om jag kunde dröma"!  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

okt132009

Vinterföre och strålande sol!

Skrivet av Mia klockan 11:44

Lägrets och dagens första pass blev en riktig njutning. Vinterföre, sol och i kinderna bet kylan lite grann! Ögonen fick se snötäckta fjäll och fina vidder så jag lovar att de två timmarna som jag var ute gick riktigt fort och man ville inte att tiden skulle ta slut. Det är tur att det bara är första dagen på lägret och att vi kommer få åka ut och njuta av fler skidpass. Det är bara att hålla tummarna att vädert håller i sig!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer