sep262009

Plötsligt händer det!

Skrivet av Mia klockan 21:08

Så då var man hemma igen, kläderna tvättade och väskan undanstoppad till nästa tripp. Igår hade jag flyt med hemresan. Eller det började med tjorv som sedan löste sig och blev väldigt bra! Varken jag, Anna O eller Johan O kunde checka in oss, men vi ställde oss i kö med de andra som skulle skicka iväg bagaget och när det blev våran tur fick kvinnan i disken hjälpa oss. Men det tog sin tid...men istället för att åka den ordinarie resan som skulle innebära mellanlandning i köpenhamn blev vi inbokade på en direktflight till sthlm! De behövde 4 frivilliga till den flighten, varför vet jag inte, men vi tog chansen och blev tillsist incheckade och klara för hemresan. När vi väl landade i sthlm fick vi meddelande om att planet från köpenhamn blivit försenat och eftersom vi skulle flyga vidare till östersund 17.55 så var det väldigt tur att vi fått ändra flight så vi inte missade östersundsplanet. Så plötsligt händer det att man får lite flyt! 

Idag har dagen gått åt att tvätta kläder, laga mat och känna lugnet. Man behöver lite återhämtning så här efter ett läger för att samla på sig lite energi för att sedan orka dra igång med träningen igen och komma in i vardagen. Även om det kändes som att lägret gick alldeles för fort och att man lätt hade kunnat stanna en vecka till så måste jag erkänna att det var väldigt skönt att få komma hem till den svenska höstluften och se alla lövens färger lysa upp träden. 

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep222009

Golf, pjäxprovning och bananasplit!

Skrivet av Mia klockan 20:43

Sommarvädret fortsätter här och igår på vilodagen hade vi en liten tävling på golfbanan här utanför hotellet. Det var ledarnas tur att bistå med en aktivitet och vi belv indelade i 4 grupper. Jag hamnade i lag Norr tillsammans med Lina, Charlotte & Marcus. Vi började bra och Marcus visade sig het och slog in direkt på green, men sen gick det utför och vi hamande sist. Det är tur jag inte har golf som intresse för det var då inte lätt att pricka den lilla bollen och sedan försöka styra den...nä, behöver inte fundera på att sadla om till det iallafall.

Efter lunch åkte vi salomon & atomic åkare till atomics fabrik för att prova pjäxor och göra bootfitting. Det var lite spännade att se hur det såg ut där och få pjäxorna värmda och fomade efter foten. Ska bli spännade att testa nya pjäxorna i morgon uppe på glaciären och se hur de känns! När alla var klara åkte vi in till Ramsau och gick på café. Alla beställde glass och bananasplitten som jag tog var suverän! Smarrigt och väldigt gott med lite svalkande glass i värmen. Vilodagen blev fulländad och batterierna kändes lite mera laddade till i morse då vi körde ett stavgångsintervallpass i Schladming. Vi damer uppdelades i sprint och trad, så jag, Lina, Anna O & Ida körde korta sprintintervaller uppför slalombacken medan de andra fick köra ett långt race uppför. Det gick bra och känner att det går bättre och böttre att springa och annvända benen på ett annat sätt än på rullskidor. Elefantstegen börjar sakta men säkert att bli lite lättare!

Nu är det bara 4 pass kvar av lägret och i morgon får vi åka upp på glaciären igen och åka skidor och nöta teknik. Lägret har verkligen gått fort och det känns som att vi nyss kom hit, men kläderna behöver hem och tvättas känner man och jag är säker på att jag kommer njuta på lördag när jag har vilodag hemma och får sova ut i min egen säng och kolla på svensk tv igen!

Ciao![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep202009

Läderhosen och kofösning...

Skrivet av Mia klockan 14:52

Ja, det var vad gårdagen erbjöd när vi var på väg ner från glaciären efter ett härligt pass i solen. Vi fick åka bakom ett helt gäng med personer i förda läderhosen och tyrolerhattar när det snällt gick ner från kabin med ett antal kossor. Vägen som vanligtvis tar ca 10 min ner tog istället 1 timme...kanske inte det mest spännade när man ville hem och duscha och äta, men det gäller ju att ta seden dit man kommer och vi fick snällt ligga bakom i en jättelång bilkö medan människor promenerade om oss.

Jocke och Magnus har fått planera om schemat lite eftersom kabinbanan upp till galcären kommer att vara stängd för service måndag och tisdag och eftersom det var tänkt att vila idag, söndag, så fick vi en eftermiddagsvila igår. Inte helt fel! Väder var toppen med riktigt sommarväder och shortsen fick åka på! Vi passade även på att fara bort från hotellområdet en sväng och göra ett besök på höghöjdsbanan här i byn. Charlotte, Lina, Towe och Anna H var grymma som vågade sig på banorna! Jag kände mig säkrare med båda fötterna på jorden och tog istället massvis med bilder när de hängde och klättrade uppe bland trädkronorna! 

Ikväll kommer vi få avnjuta en grillkväll med god mat och dryck! Sedan imorgon är det vilodag så då blir det en sovmorgon och sen får vi se vad som händer. Kanske vågar sig ett till gäng upp i trädtopparna eller så blir det en sväng in till schladming och en god glass! Men innan dess ska ännu ett pass göras och nu är det mellanmål så ska dra mig dit för att ladda med lite energi så jag orkar med backen upp till kabin igen!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep182009

Pichlrace och nu väldigt trötta ben...

Skrivet av Mia klockan 21:04

Idag var det en fin dag uppe på glaciären. Molnen skingrade sig och solen kunde titta fram. Det var skönt att få se lite sol och känna lite värme! Det gick bra att åka idag där uppe och det kändes inte lika slitigt som det gjort tidigare dar så det var skönt! Kanske berodde det på solen... 

Det är väldigt bra att få åka vanliga skidor tycker jag för har kunnat träna på lite teknik bitar som behöver slipas till. Så dagens pass krävde mycket focus för att få till rätt känsla och teknik. Men träning ger färdighet sägs det ju!

Eftermiddgaspasset blev ett väldigt hårt och tufft pass. Vi körde Pichlrace, ett race som startar nere i Pichl och sen går man i mål uppe i byn där vi bor. En väg som slingarar sig upp, upp och upp! Men jag tyckte att det gick rätt bra och kunde ta ut mig rejält vilket känns väldigt skönt efteråt när man väl kommit i mål. Efter lite pustade och vätskepåfyllning avslutade vi med en intervall upp till kabinbanan och det kändes som en omöjlighet eftersom man var helt utpumpad efter racet men man orkar faktiskt mer än vad man tror och jag orkade ta mig upp. Vi belönades med bastu och en god middag med plättar och nutella till efterrätt, så nu kommer man att soman gott i natt!

Aufwiedersehen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep162009

Ramsau!

Skrivet av Mia klockan 20:09

Första gången jag var här i Ramsau var för 2 år sen och då var vädret inte det bästa, regn snö och kallt! Men i år visar sig Ramsau från den bättre sidan. Har inte behövt använda regnstället än och förhoppningsvis behöver vi inte göra det heller.

Vi anlände på måndag kväll och började med träningen på tisdagen med ett skejtpass uppe på glaciären. Blåste rätt mycket och var dimma men det var kul att få åka riktiga skidor! Skidorna kändes lite långa och känslan i åkningen var kanske inte den bästa men som tur är så kommer känslan tillbaka ganska snabbt. Idag var det finare väder och man kunde se lite mera av utsikten. Det är väldigt mäktigt med alla höga toppar runt omkring sig när man snirklar runt på spåret, men samtidigt så är det lite läskigt eftersom jag inte riktigt gillar höga höjder....men snart ska jag nog våga titta ut när vi åker kabin upp och ner till och från glaciären!

Idag har jag också kunnat vara med på ett stavgångsintervall pass med de andra som är hela och kan springa. Vädigt kul och väldigt jobbigt var det men fick inte en enda känning i mina benhinnor eller knän. Jag säger bara kinesiologitejp, det är grejjer det! Grymt bra funkar det för mig, men mina underben är nästan täkta av bara tejp och börjar som få ett nytt smeknamn, "tejpen". Men vad gör det när jag kan börja springa mer och mer!

Hoppas allt är bra hemma i Sverige!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

sep062009

Solen tittar fram!

Skrivet av Mia klockan 09:11

Den blåa himlen kunde komma tillbaka och solen tittar återigen fram. Vilodagen börjar bra! Är väldigt skönt att få avsluta denna träningsvecka med en vilodag efter en vecka med bra och hårda träningspass. Har hunnit med fina långpass och även två riktigt bra intervallpass. Jag och Britta körde ett kul sprintpass i fredags. Blandade in korta 30 sekunders med 3 minuters heatkörning och sen när vi spurtat hem sista finalheatet avslutade vi med impulser. Det var riktigt kul att få köra fort och speeda upp tempot i kroppen och framförallt att träna på att öka tempot när syran svider i musklerna.

Nästa vecka kommer jag att ha en vecka med lite mindre träning för den 14 september åker vi iväg till Ramsau på läger. Det känns spännade och jag hoppas på bättre väder än när jag var där för första gången för två år sedan då det var skit väder och det vräkte ner snö och regn mest hela tiden...så jag kommer nog att packa med regnstället ifall....

Over and out för denna gång![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep052009

The things that we owe och mellanmål

Skrivet av Mia klockan 15:16

Sitter och lyssnar till the things that we owe med takida och fyller på med lite energi innan jag ska dra på mig mig träningsoutfiten igen och ge mig ut med Britta och Anna på ett rullskidpass. Tyvärr har vädret blivit lite sämre sen förra veckan då det var shorts och t-shirt som gällde, men det är ju trots allt september och med kylan kommer snön

Bättre uppdatering kommer snart för nu är både mellanmålet och låten slut, så ska svida om och rulla ut på vägarna!   [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer