aug292009

Fartläger på hemmaplan

Skrivet av Mia klockan 11:56

På måndag drog vi igång med ett fartläger på hemmaplan här i Östersund och under den gångna veckan har vi hunnit få mjölksyra och åter mjölksyra! Sprintintervaller, stakintervaller, tävlingsrace och på "vilodagen" hade vi ett styrkepass med lite tävlingar där grenarna var; spänst, kast med medicinboll och bänkpress. Veckan har minst sagt varit rolig och kroppen har fått veta att den lever några gånger om!

Idag är det vilodag och det känns skönt att slippa dra på sig träningskläderna och istället bara kunna ta det lungt och göra vad man känner för som t ex kolla lite tv och kanske låna cillas sex and the city box och kolla några avsnitt[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug162009

Friidrotts VM

Skrivet av Mia klockan 19:38

Har gått en vecka sedan lägret i Aure avslutades och kroppen känns lite piggare nu! Veckan som gått har jag haft besök av mamma och pappa och fått lite hjälp med fix i lägenheten, tackar! 

Friidrotts VM är ju i full gång så mellan passen blir det rätt mycket tv-tittande. Nu för tillfället kollar jag på semifinalerna för 100 meter för grabbarna. Vilken final det kommer bli ikväll! Jag tror att Bolt vinner för han ser verkligen oslagbar ut när han springer och leker hem sina heat. Grymt![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

aug102009

Hemma i Sverige igen!

Skrivet av Mia klockan 08:54

Sista dagarna på lägret gick snabbt och igår eftermiddag stannade bussarna i Östersund. Fredagens tävlingar, MTB-cykling 35 km och en Sprint K, var jobbiga. Cyklingen var svår och det blev mycket löpning bitvis men jag klarade mig med bara en vurpa. Halkade på några rötter och tippade åt sidan och när jag tippade så råkade jag tippa mot Charlotte så hon ramalde också, så där låg vi i myren  Efter fallet tappade jag ryggen på Charlotte och Anna H, men Britta kom ikapp och vi följdes åt ända in till målrakan där vi spurtade och hon korsade mållinjen någon meter före mig. Äntligen i mål efter 1 timme och 50 minuter. Benen var trötta! I mål fick vi veta att Ida I ramlat och brutit armen  Tråkigt att det händer men Ida är stark och kommer inte att vika ner sig bara för det! Vi fick ungefär 1,5 timmar att hämta andan innan prologen för den klassiska sprinten drog igång. Vi var bara 17 tjejer med så 12 skulle få gå vidare direkt till semifinal. Starten och fram till en 180 graders kurva gick bra, men sen orkade jag inte driva farten på den sista rakan in mot upploppet och slutade sist i prologen. Så är det men får försöka ta revanch till vintern istället! Med detta var mina tävlingsdagar i Aure och Toppidrettsveckan avslutade. Grymt bra träning och kul var det att testa sig mot några av världens bästa skidlöperskor.

På lördagen åkte jag med de andra som skulle åka med färjan till Kristianssund och springa 3000 meter. Hoppade av innan de åkte in till färjan och fick ett jättefint långpass tillbaka till Aure. Alla andra kom tillbaka först till middagen så korridorerna kändes ganska tomma under eftermiddagen på rehab centret där vi bodde. På kvällen bjöds det på räkbuffé nere på en restaurang vid hamnen. Mycket gott var det och sista kvällen bland Norges mäktiga berg och fina natur blev en trevlig avslutning på en hård och rolig vecka.

Innan bussarna packades och resan hem mot Sverige påbörjades gjorde vi ett sista långpass och efter att klockan stannat på 3 timmar kände i alla fall jag att kroppen behöver vila och samla på sig lite energi! Så idag ska jag vila, vila, vila![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug062009

Två första tävlingarna gjorda!

Skrivet av Mia klockan 21:35

Dagen började med en 24 km lång skejttävling där sista 3 km var en enda lång stigning med mål på toppen. Jag tyckte det gick bra och orkade hålla mig kvar i klungan fram till backen även om jag fick slita för att orka hänga med ibland. Backen  upp tyckte jag också gick bra även om benen kändes som stela pinnar bitvis. Stämningen var grym sista kilometern upp för backen när publeiken hejade för kung och fosterland! Härlig känsla! Efter målgången var det en stunds återhämtning och energiladdning innan den klassiska jaktstarten drog igång. Staratde 2.47 efter Charlotte som vann första etappen och hade kanske 30 sekunder upp till nästa kvinna så försökte ligga på i början och ta in men det var för svårt och ryggarna framför försvann allt längre bort.

Dagen har minst sagt varit tuff men det är inte varje dag man får mäta sig mot världsåkare och bättre träning än så går ju inte att få  I morgon väntar nya spännade tävlingar att se fram emot men först ska det bli skönt med en natts sömn!

Det blev förresten en fisketur på gårdagens vilodag och det blev lyckat. Fint väder och fisken nappade. Jag fick 2 fiskar, en Sej och en annan liten fisk men den fick jag släppa tillbaka.[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

aug042009

Aure

Skrivet av Mia klockan 20:38

De tre första dagarna av lägret här i Aure är nu avklarade. Det är verkligen fint här och träningsmiljön här är helt otrolig! Vilka vyer och vilka backar! Träningen går bra och vi har testat backarna som vi kommer att tävla i på Toppidrettsveckan som börjar på torsdag och i eftermiddag cyklade vi runt lite av MTB-banan. Jag hann med att ramla ett antal gånger, så vi får väl se hur det går när nummerlappen åker på och man är ännu lite hetsigare  

I morgon är det vilodag och då ska vi kanske ut på en fisketur och fiska lite fisk. Det ska bli kul och enligt rykten från förra året fick de mycket fisk så vi hoppas på det bästa!

Ha det bra hemma i Sverige![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer