jul312009

Yran!

Skrivet av Mia klockan 17:26

Igår anlände jag till Östersund och det var bara att slänga in väskan i rummet, slänga i sig lite mat och sedan hänga på tjejerna ner till stan för kolla på Sahara Hotnights och Takida! Det blev en kul kväll med härlig stämning!

Idag har störtsa delen av dan bedrivits på stan med Cilla och Charlotte. Lunch nere i badhusparken sedan strosade vi runt på stan och shoppade lite. Var mysigt! Nu blir det en lugn kväll med DN galan och kanske lite singstar[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jul292009

Mot Österund!

Skrivet av Mia klockan 22:03

NU är det dags att åka mot Östersund igen efter sommarträning hemma i P-vaara. Det ska bli kul att få lite miljöombyte men samtidigt känns det lite tråkigt att åka tillbaka, tiden går så fort! Har nästan inte hunnit bli less på min rullskidslinga

Förrutom att jag varit här hemma i byn och tränat har jag hunnit med en liten minisemmester hos min syrra och sedan Brittas och Jonas Bröllop nere i Falun. I Stockholm hann jag med en snabb shopping i Kista och på Outleten. Det var kul! Eftersom det var så fint väder körde jag mitt träningspass i en utomhuspool. Vattenlöpningsintervaller, jobbigt men skönt att få vara nere i vattnet så man höll sig avsvalkad! Bröllopet i Falun var jättefint och jätteroligt. Det var första gången jag var på ett bröllop så det var lite spännade att se hur det gick till och få lära sig lite vad som gäller när det plingas i glasen o.s.v.

I morgon flyger jag alltså ner till Östersund och mellanlandar där innan jag på lördag åker vidare till Norska Aure på läger. Det ska bli kul och nu ska jag hålla mig frisk!   [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jul132009

P3 i öronen och älgar i skogen

Skrivet av Mia klockan 20:01

Ja, det är vad som har hänt under mina pass här hemma i P-vaara. Har en ny strategi för hur man på bästa sätt kan ignorera småkrypen som flyger omkring och runt en under myrpassen. Mobilen i vätskebältet och headsetet i och sedan är det bara att lyssna till P3 på radion. Bromsarna, flugorna och myggen hörs inte och då finns det inga småkryp längre!  Fast egentligen är det förvånadsvärt lite bromsar, myggor och andra flugor i år om man jämför med förra sommaren då man hade en svart vägg bakom sig hela tiden, usch och fy!

Men med P3 i öronen hör man heller inte andra djur, så fick lite pulsökningar när jag i ögonvrån ser något brunt springa in i skogen. Kollar upp, och en älg springer in i skogen. Tur att det inte var någon björn tänker jag och springer vidare, funderar på att kanske bara ha i en hörlur så jag med det andra örat kan lyssna efter älgar och björnar....men båda lurarna får sitta kvar och jag springer vidare. Kanske 20 min senare upptäcker jag något brunt i ögonvrån igen och jag stelnar till. Lyfter huvudet från myren och en till, större älg kutar vid sidan av myren medan den kollar in mig, men snabbt försvinner den också in i skogen. Som tur är, är älgarna inte så farliga men lite rädd blir man när man är 30 meter i från och ser hur stora de egentligen är. Resten av passet blev det P3 i ena örat medan de andra fick stå ut med flugsurr och lyssna efter djur i skogen och även blicken lyftes från fötterna och fick blicka ut över myrarna.  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jul072009

P-vaara festivalen och tillbaka i träningen!

Skrivet av Mia klockan 19:23

 

Hej, hopp! Nu är jag tillbaka från förkylningen och har börjat komma tillbaka i full träning igen, riktigt skönt! Idag körde jag ett pass på myren och när jag var på väg hem så såg jag en älg ko med en jätteliten och söt kalv, synd att kameran inte var med.  

Hemma har det varit fullt hus med syrrorna och deras barn. När den ena är tyst börjar den andra och efter det den tredje, de har inte alls varit synkade i deras mat och sovtider så det är tur det finns dörrar att stänga för att kunna få en lugn stund! Men nu har de åkt hem allihopa så nu är det nästan för tyst...  

I helgen var det P-vaara festivalen! Weo! Årets happening i byn och dagen börjar alltid med en tipspromenad runt byn för att sedan fortsätta med festligheter ute på dansbanan med hoppborg, lotterier, uppträdanden, fikaförsäljning och notdragning. Tyvärr var inte vädret det bästa så skippade tipspromenaden och gick direkt till dansbanan. Hoppborgen var fullpackad och upptagen av barn så där fick jag inte plats  Så det blev fikastund istället och sedan fick vi underhållning av Soutojärvi sisters som bjöd på fin sång, efter det blev det ännu mera sång av Carolin Rynbäck och hennes kompanjon, mycket bra!! Till påtåren blev det bugguppvisning och efter att först ha blivit inspirerad till sång så var man nu också inspirerad till att bugga loss på dansgolvet! Festivaldagen avslutas alltid med dans så kvällen fortsatte med mycket trevligt sällskap och en och annan sväng om på dansgolvet![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer