jun242009

Torsby tur och retur

Skrivet av Mia klockan 10:22

Det blev en snabb vistelse i Torsby för mig. Lägret började i måndags kväll med samling, allt kändes bra och jag var redo för en vecka med hård träning. På natten till Tisdag vakande jag upp vid fyra på morgonen och hade ont i halsen...hoppades på att det skulle vara borta när jag vakande men det var det givetvis inte. Så fick besök av Magnus Dyborn som är läkare efter frukost och efter att han lyst med ficklampan i halsen så kunde han konstatera att jag var svullen och röd. Men vi avvaktade med beslut fram till lunch ifall det skulle vända. Halsen blev bättre men i kroppen kände jag mig sjuk så flygbiljetten som egentligen skulle flyga hem mig på söndag fick bokas om till igår. Jag och väskan fick åka tillbaka utan att ha hunnit göra ett endaste pass, inte speciellt kul! Men det är sådant som händer och inget man kan göra åt utan det är bara att försöka göra allt för att bli frisk så fort som möjligt! Det hade ju kunnat vara värre än en liten förkylning så egentligen ska man inte klaga! Nu är det vila och avkoppling hemma i byn som gäller tills dessa baciller eller virus bekämpats! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

jun162009

Tjottivägen upp!

Skrivet av Mia klockan 20:50

Då har ännu en träningsdag passerat förbi och dagen började med ett intervallpass som jag, Cecilia N och Alexandra W körde ihop upp efter Tjottivägen. Det blev ett kul pass med både grym sparring och trevligt sällskap!

Eftermiddagspasset blev ett återhämtningspass på cykeln och det var skönt att få skölja igenom musklerna ordentligt efter morgonens ansamling av syra i kroppen. Jag har börjat att testa springa lite nu efter några år med benhinneproblem så efter cyklingen sprang jag 15 min och det är så himla kul att få dra på sig löpardojjerna och springa stig där det blir lite spänstigare än vad löpsteget på myren blir.  I 3 veckor ska jag springa 15 min 3ggr/vecka och är nu inne på min andra vecka...so far so good! Hoppas det håller i sig och att benhinnerna även kommer funka när jag får börja springa upp mot en halv och 1 timme! Men det gäller att skynda långsamt och det är något jag fått lära mig genom åren med skavanker här och där, för stressar man blir det bakslag och då kommer det ta ännu längre tid.

I morgon väntar nya äventyr med barnpassning på schemat. Hoppas att jag sköter mig och har energi till lite lek och bus! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jun152009

Myggfri myrrunda?

Skrivet av Mia klockan 14:40

Det är sant, inga mygg eller andra jobbiga småkryp som t.e.x galna bromsar fanns det i morse när jag trampade i myren! Helt fantastiskt var det! Tänk om det kunde vara så hela sommaren...men givetvis kommer de fram så småningom när värmen och solen börjar visa sig mera...Då är det bara att stålsätta sig och försöka ignorera dem så mycket som det går, vilket jag inte är så jättebra på. Brukar sluta med att man kutar allt vad man har för att försöka bli av med dem, men det funkar aldrig så när man känner att pulsen är uppe i intervall puls och man egentligen ska ha ett A1-pass så får man gå på plan B....stanna och slå ihjäl så många som det går och sedan hoppas på att inga fler får för sig att ta sig en smakbit av en!

Snart ska jag ut i regnvädret igen och köra första rullskidpasset här i byn, undra om guppen och groparna har flyttat på sig eller om jag känner igen mig  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jun142009

Intervaller i dimma och bullbak med mamma!

Skrivet av Mia klockan 23:21

I morse invigde jag 5:an vägen upp till toppen på Dundret med klassiska intervaller. Det gick bra men ju högre upp jag kom desto midre såg jag för det blev bara tätare dimma och tillslut visste jag inte vart på vägen jag var....så det blev en possitiv överraskning när vägen plötsligt tog slut och min intervall upp till toppen äntligen var över. Mamma som jag lurat med mig för att vara taxichaffis upp och ner för backen hade också svårt att se vart hon skulle köra....men som tur såg hon iallafall vart jag var med min självlysande reflexväst! Dusch och lunch blev det hemma hos syrran i Malmberget och med en Julia i högsta speed var det bara att hänga med in i lekarnas värld, så på bilresan hem till byn igen fick jag en skön tupplur efter en morgon med fullt ös!

Väl här hemma så fortsatte träningsdan med ett styrkepass på Hulkis i Skaulo. Har fått ett nytt program nu som är specialsydd åt mina skavanker så förhoppningsvis kommer jag vara skadefri i sommar, höst och viktigast av allt i vinter! Det var kul med nya övningar men också lite ovant så det kommer nog att ta några pass innan man kommer in i dem. 

Mamma har bakat bullar i kväll och när hon satte igång fick jag också lust att baka....så jag tror hon kanske hann baka en längd innan jag tog över, men hon vågade inte riktigt lita på mig och mina bakningsfärdigheter för jag hade hon stående vid min sida nästan hela tiden och berättade hur jag skulle göra  Fast tur var väl det eftersom jag inte var lika bra som hon...antigen gjorde jag jättesmå eller så blev dem jättestora! Mer träning i bullbak behöver jag nog om jag ska kunna mäta mig med mammas bullar, men det var tur att hon gjort degen så att de iallafall smakade gott![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jun132009

På väg norrut!

Skrivet av Mia klockan 10:21

Sitter på arlanda och väntar på flyget till Kiruna. Har packat väskan full för nu åker jag hem för sommaren! Eller sommar och sommar kanske det inte är hemma men förhoppningsvis kommer den innan hösten tar vid igen :) Första stoppet hemma blir inte så länge, bara en vecka för efter midsommar är det läger i Torsby. Men sedan kommer jag befinna mig på gång- och cykelstigen mellan P-vaara och Skaulo och nöta på mina rullskidhjul  

Ha en bra midsommar![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jun042009

Vart tog sommaren vägen?!

Skrivet av Mia klockan 16:03

Regnskurar och blåst! Jag som trodde att sommaren var här när det var så fint väder i helgen men det var den visst inte. Det blev snabba omslag och höstväder igen....Kom värsta regnskuren när vi gick till Mr Husman idag och det var som att stå i duschen så jag, Anna och Magda kom in till entrén med droppande hår som var slickat efter huvudet, lagomt kul!  Men vi fick god mat, kyckling och ris, och tillslut hade vi torkat och regnet upphört så då var det bara att traska hem igen för en liten powernap för att orka med resten av dagen.[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jun032009

Testerna avklarade!

Skrivet av Mia klockan 19:14

Idag var det min sista testdag och kl:10.00 började det sista och helt klart det jobbigaste testet, V02max. Men jag klarade det och det kändes också väldigt bra, både mentalt och kroppsligt! Mitt mål var att förbättra mitt senaste testvärde och det gjorde jag, så jag är väligt nöjd!

Nästa vecka kommer vi att ha en utvärdering på alla tester vi gjort under dessa två dagar så att vi får en helhet över vad vi själva behöver jobba med för att bli bättre, så möjligheterna finns![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jun022009

Testvecka

Skrivet av Mia klockan 08:18

Denna vecka är det testvecka och då kommer vi att köra DXA (kroppssammansätning),  styrketest, screening, Vmax-test (hastighetstest på stakning och diagonal) och V02Max (syreupptagningstest). Jag har test tider idag och i morgon och har redan varit iväg och gjort det första testet, DXA. Det testet är som tur är inte så ansträngande utan det man ska göra är att ligga ner på en bänk som scannar dig från topp till tå för att man sedan ska kunna se hur mycket muskler och fett man har på kroppen och om bentätheten är bra.

Kl:10.00 fortsätter det med styrketest och det testet vet jag inte hur det kommer gå till eftersom det är första gången jag ska göra det. Men det blir spännade att se vad som väntar! Efter det blir det lunch och sedan kl:14.00 fortsätter testdagen med Vmax testet där vi kommer att börja med stakning och se hur fort vi kan staka. Var 10:e sekund kommer hastigheten att ökas och det gäller att hålla sig kvar på bandet så länge man kan. Efter stakningen blir det samma procedur med diagonalåkningen. 

I morgon fortsätter det med V02Max testet och screening av kroppen. Så i morgon på V02max testet gäller det att vara mentalt förberedd på att det kommer vara grymt jobbigt! Det var ett tag sen jag kunde köra maxtestet p.g.a att jag lyckats pricka in skador och sjukdomar så det jag har att jämföra med är det testet jag körde för två år sedan och det hoppas jag på att jag kan förbättra. Det sista vi gör på testdagarna är en screening på kroppen där vi kollar upp rörlighet, jämnhet i styrka och lite sådant som vi kan jobba med för att förebygga skador.

Nu ska jag ladda inför styrketestet och intala mig själv att jag är Pippi Långstrump!  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer