mar262009

Beslutet är fattat...

Skrivet av Mia klockan 21:19

Efter ganska mycket velande fram och tillbaka har jag nu betsämmt mig att inte åka SM i Åsarna till helgen. Det är väldigt tråkigt eftersom det är stafett där i morgon och stafett är väldigt roligt att åka!

Ryggen blir bara bättre och bättre och i går (onsdag)  testade jag köra ett intervallpass i klassisk stil och det gick bra, förutom att jag belv väldigt trött i ryggen. Ryggen skulle med ganska stor sannolikhet hålla för att tävla stafetten men det finns alltid en risk och eftersom jag känner mig lite osäker så valde jag att kasta in handduken....jag vill istället satsa på att kunna åka fullt ut i Piteå nästa helg och sen kunna gå in i sommarträningen med en hel kropp!   [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

mar202009

Åter på benen! Hoppas jag :)

Skrivet av Mia klockan 20:15

Nu har det gått en vecka sedan jag knappt kom upp ur sängen, men hej hopp nu är jag åter på benen och har kommit igång lite lätt med träningen! Fick en lite utbuktning i en av diskarna i ryggen efter prologen i Trondheim. Men eftersom det kom akut så ska det också försvinna rätt snabbt. Det gäller bara att var lite försiktig och lyssna på kroppens signaler så det inte kommer tillbaka.

Efter att ha blivit beordrad att stå eller ligga ner de första dagarna så var det grymt skönt att få ta på sig skidorna och komma ut i solen! På söndag ska jag testa åka klassikt och se hur det går. Jag hoppas att det ska gå bra för om exakt en vecka går starten på SM stafetten! Det kommer kännas tungt om jag inte kommer kunna åka  den men ännu är jag positiv och ryggen känns bara bättre och bättre för vaje dag så med lite mer hjälp av Jenny Jonasson, sjukgymnast, är jag hoppfull! 
  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

mar132009

Trondheim

Skrivet av Mia klockan 11:18

Igår tävlade jag WC i Trondheim och det var första gången jag gick vidare i ett kval i en klassisk sprint! Det var kul! I kvartsfinalen kände jag mig stark och hade grymma skidor. Det var första gången i mitt liv som jag åkte på ruggat så det var lite spännade att få testa på det! Att få åka semifinal var inte långt borta och visst känns det lite tråkigt att vara så pass nära, men jag gav verkligen allt så kan inte vara besviken. Det är så kul att känna att man hänger med i spåret! Det inspirerar inför sommarträningen!

Nu har jag dessvärre fått lite ont i min rygg. Fick en låsning i den efter kvalet men våran fysio fixade till det innan kvartfinalen så kunde åka helt obehindrat. Men idag känns det inte så bra. Går som att jag skulle behöva en käpp och det känns inte som att jag är 21 år! Men vem har sagt att det ska vara lätt att vara skidåkare. Det är bara att kämpa vidare! Förhoppningsvis får jag tid hos en sjukgymnast idag som kan kolla lite mer på det eftersom det blivit sämre. Tillsvidare är det bara att försöka ta sig fram på bästa sätt  
 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

mar082009

På väg hem från Lahti

Skrivet av Mia klockan 15:14

Nu sitter jag på arlanda och ska snart flyga hem till Östersund. Har varit en rolig helg i Lahti och är nöjd med min insats. Var 12.a i kvalet men slutade på en 21.a plats eftersom jag åkte ur i kvartsfinalen. Jag hade svårt att hålla min possition och när jag skulle försöka åka om var det trångt och kom inte förbi. Men det är kul att få chansen och man lär sig mycket för vaje tävling.

Förutom tävlingen i helgen har vi hunnit med en liten shoppingrunda. Tillsammans fick vi ihop några kassar och jag hittade ett par converse skor på rea som jag köpte!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer