jan302009

Ny dag nya möjligheter

Skrivet av Mia klockan 13:01

Igår var det en tung dag i spåret. Gick bra på första klassiska varvet men på andra varvet sa kroppen i från och jag blev rejält trött...efter skidbytet piggande jag till lite mer och kände att jag kunde åka på fast jag var trött. Tog in på dem framför mig och det ger ju också lite extra energi! Det gick faktiskt bättre på skejtdelen än på den klassiska delen vilket känns lite konstigt eftersom jag oftast brukar ha bättre känsla på klassiskt när det är distans som gäller...

Idag lyser solen över sundsvall och det var riktigt härligt att åka skidor i morse med fina spår och riktigt vinterföre. Har testat lite skidor inför imorgon men annars var det bara lung och fin skidåkning som gällde för att spara och ladda på mer energi till sprinten i morgon! Det blir en ny dag med nya möjligheter att se fram emot![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan292009

Snart SM start!

Skrivet av Mia klockan 11:14

Snart  är det dags för start på första SM distansen som är Skiathlon 7,5 km K + 7,5 km F. Ska bli rikigt roligt att få åka en distanstävling igen och känner mig taggad!

Banorna här i Sundsvall är riktigt fina och utslagsgivande. Riktig skidåkning kommer det bli och kroppen kommer att plågas rejält i backarna så det kommer nog att bli jobbigt att hänga med i täten, men när starten väl gått kan allt hända och jag ska göra mitt absolut bästa så får man se hur långt det räcker...

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan262009

Back in Östersund

Skrivet av Mia klockan 13:58

Då var man hemma i lägenheten igen efter helgens tävling. Det var nära för mig att gå vidare från prologen, tror jag var två tiondelar ifrån så det var tajt! Men nära skjuter ingen hare och fler tävlingar kommer. Redan på onsdag kommer jag åka ner till Sundavall och köra SM tävlingarna som börjar på torsdag med Pursiute, fortsätter på lördag med klassisk sprint och på söndag är det 10 km Fri teknik. Det ska bli skoj! 

Så det är bara att ladda om!   

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

jan222009

Torsdag 22/1

Skrivet av Mia klockan 21:53

Väskan är packad och checklistan är avbockad. Hoppas jag inte har glömt något nu!

Ska bli riktigt spännade att få åka till Otepää i Estland och tävla i världscupen. Nu är det klassiskt sprint som gäller och blir kul att se hur pass bra man hänger med i den tekniken. Börjar faktiskt bli lite smått nervös...

I veckan har jag trappat igång träningen med lite styrketräning och lugna distanspass. Kört impulser och fartlekar i passen och idag körde jag intervaller för att köra ur kroppen lite och göra den beredd på vad som komma skall!

Är laddad inför helgen och den här gången ska jag försöka att stå på benen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

jan162009

Träning i morgon!

Skrivet av Mia klockan 18:17

Det blev lite längre frånvaro från spåret än vad jag trodde. Halsen kändes inte helt hundra efter helgen heller så har fått äta en penicilinkur på 5 dagar. Men i morgon äter jag sista pillret och eftersom det känns bra så ska jag ut och åka lite skidor. Ska bli skönt att få röra på sig igen! 

Nu är det dags att laga lite middag! Blir kyckling och potatis i lergryta, smarrigt![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

jan092009

Tävling eller inte...?

Skrivet av Mia klockan 12:23

Nu har jag varit här i Östersund snart en vecka och börjar komma in i vardagen igen. 
Har kännt mig lite krasslig sedan finland så vet inte om det blir start för mig i helgen. Det är i alla fall bestämmt att jag står över morgondagens tävling men sedan får jag se hur jag känner mig inför södagens sprint. Inte värt att chansa och riskera att få ett bakslag när viktigare tävlingar som SM snart ska avgöras, men man vill ju alltid tävla och det hade varit grymt roligt att få åka i morgon när det är så många som ska vara med!

Nu ska jag kurrera mig med lite c-vitamin och vatten och hoppas på att jag ska bli 100% frisk så jag kan springa iväg på skidorna när starten går!  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

jan052009

Tillbaka från Finland

Skrivet av Mia klockan 22:34

Tillbaka från Finland och scandinaviska cupen i Keuruu. Fötter och händer har tinat upp efter helgens kalla tävlingar och nu är det bara att ladda om inför helgens tävlingar här i Östersund.

Är nöjd med mina resultat från helgen, 3:a på Klassiska sprinten och 11:a på det klassiska distansloppet över 10 km. Var en ganska speciell sprintbana med mycket stakning och en uppförsbacke där man var tvungen att saxa hela vägen. Kul att få testa på en sådan bana eftersom man oftast inte kör så mycket saxning, varken på tävling eller träning. 

Gjorde mitt första distanslopp för den här säsongen nu i helgen. Kändes lite ovant till en början av loppet eftersom man inte riktigt vet hur man ska lägga upp loppet och vilken fart man orkar hålla. Men riktigt kul att få komma igång! 

Till veckan kommer jag köra lugna pass med impulser och lite styrketräning innan det är dags för att kämpa i spåren här i Östersund. Vi kommer köra en klassisk sprint och en pursuit tävling. Blir spännade med masstart och skidbyte så det gäller att byta till rätt skidor och stavar om man ska hänga med klungan!

Nu är det dags för kvällsfika och sen ska jag sova så jag orkar med morgondagens träningspass! God Natt på er![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer