dec232008

Snabba ryck till Dusseldorf!

Skrivet av Mia klockan 16:32

Planen var att tävla tre dagar i Norge och scandinaviska cupen, men efter målgång på första dagens sprinttävling fick jag frågan av förbundskapternerna Jocke och Magnus om jag ville komma ner till Dusseldorf och tävla. Jag svarade JA direkt! Och sedan var det bara att hoppa i bussen till boendet, packa väskan och fortsätta mot flygplatsen för att fortsätta resan ner mot världscupen! 

Kom fram till hotellet vid 23-tiden. Fick snabb info om vad som gällde för morgondagen och sedan var det bara att inkvartera sig i hotellrummet. 

Tävlingsdagen började med frukost och sedan en liten promenad för att väcka kroppen lite efter resan. På tävlingsplatsen öppnade banan 45 min innan första start så alla stod på kö för att få komma igång med skidtest och uppvärmning. Så när klockan slog 12:45 blev banan full med skidåkare och publiken satte igång att heja och leva om! Vilken härlig stämning det var! Fick gåshud när jag värmde upp och hörde all publik. 

Prologen gick riktigt bra, slutade som 4:a! Sedan i kvartsfinalen så kunde jag hänga med i tempot relativt lätt och på upploppet spurtade jag in mig som etta. Vad ska jag säga om semifinalen då....kom in mot sista kurvan och kände att detta kanske kan räcka till final! Men när jag jobbar mig mot kurvan så tar det tvärstopp, hinner knappt reagera så ligger jag nere i snön. Skidan skär ner igenom den ishinna som bildats på snön och skidan suger fast i den blötare snön under. Så klart var jag besviken efteråt men sprint är sprint och inget lopp är avgjort fören man passerat mållinjen. Det var bara att ladda om för b-finalen! Slutade 9:a i tävlingen och med det är jag supernöljd! 

Inför söndagens sprintstafett åkte jag med Lina runt banan och övande lite växlingar och gick igenom lite taktik. Första varvet gick riktigt bra. Låg bakom och sedan innan växling avancerade jag fram till tät innan jag skickade ut Lina på hennes första varv. Lina växlade i tät åt mig och vi låg med bra. Men sen kom andra fallet för mig denna helg. I kurvan så kom tyskan och ville förbi. Jag hade innerkurva och hon kom på ytter. Blev tajt och hennes ben kom emellan mina och vi åkte rakt in i staketet. Försökte komma upp snabbt och jobba ikapp men det var svårt och blev riktigt stumm. Tyvärr så räckte inte våran tid till final så istället fick vi heja fram Britta Nordgren och Ingrid Vikman i finalen.

Vilken helg detta har varit! Den inspirerar inför fortsättningen och förhoppningsvis så ska jag kunna stå på benen då 

God Jul & Gott Nytt År! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

dec112008

Skellefteå

Skrivet av Mia klockan 22:46

Äntligen är jag på plats för årets första tävling! Mitt knä har blivit bättre och har fått svar på MR:en som jag var ner och gjorde i Stockholm för ett par veckor sedan. Visade att fettväven under senan till lårmuskeln var irriterad..ingen menisk som i förra knät

Tävlingarna i helgen går i Skellefteå och på lördag är det 10 km skate och på söndag är det en klassisk sprint. Jag kommer förmodligen att bara åka sprinten på söndag eftersom jag lyckats med att få en förkylning förra veckan. Så körde mitt första pass idag när jag testade tävlingsbanorna. Men kul ska det bli! Trodde inte att jag skulle kunna tävla före jul men tänk så fort det kan vända!  

I morgon blir det lite skidtestning på morgonen och sen på kvällen laddas det upp för Idol finalen![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

dec032008

Lussebulla och pulkåkning!

Skrivet av Mia klockan 18:41

Vilodag idag så efter frukost klädde jag på mig själv och lilla Julia för lite pulkåkning i snön! Jag fick tyvärr inte plats i Julias lilla rosa pulka så jag stod för dragningen  Hann inte dra henne så långt innan hon låg ner i pulkan och höll på att somna så var tvungen att byta ut pulkan till vagnen istället....Inte lika kul för mig men mycket skönare för Julia kan jag tänka mig. Slippa släpas fram halvt nere i snön. Hon somnade och mina pulkaplaner blev inte som planerat. Parkerade vagnen på bron och lät Julia sova vidare medan jag kände lukten av nybakta lussebullar! Snabbade mig in och där på bordet låg dem. Supergott var det med kall mjölk och en varm lussebulla! 

Det var allt roligt jag har gjort idag! Kanske kan jag göra ett nytt försök med pulkan i morgon då Elijas och Melvin också kommer hit. Alla tre kan ju inte somna på samma gång 

Lussebullshälsningar från mig!  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer