nov242008

Vilken skidhelg!

Skrivet av Mia klockan 22:29

Helgen uppe på Dundret blev en succé, det har säkert ingen missat! Var där och hejade båda dagarna och det var grymt att se Charlottes och Marcus superlopp och spänningen i staffetten värmde upp både händer och fötter! Själv blev man givetvis grymt sugen på att få tävla och känna känslan i spåret i stället för på sidan av det...

Väntar fortfarande på MR svaret och hoppas att det ska komma nu till veckan! Tränar på med benstyrka varannan dag och stakning på skidpassen. Men kan åka vanligt en halv timme på varje skidpass, vilket känns skönt så man inte tappar känslan helt för åkningen  [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov202008

P-vaara

Skrivet av Mia klockan 19:42

Nu är jag hemma i byn efter helgen i Stockholm. Fick göra MR på Sophia Hemmet så nu väntar jag på svar...

Det var full rulle hemma hos syrrans familj. Tre små barn att underhålla...lekte lite med bilar, pusslade ihop pussel, målade med kritor och spelade Wii  . Skönt att få tänka på annat ett tag! Fast det tog på krafterna att hänga med i tempot.

Här hemma är det inte så jättemycket snö. Men jag kan åka skidor på vägarna i byn och på sjöarna. Är mest platt men det är bara bra för min del eftersom jag måste stå och staka en hel del.

Till helgen ska jag åka och kolla WC i Gällivare! Ska bli spännade och roligt att få heja fram alla i spåret! Få känna lite på tävlingspulsen även om min säsong ännu inte börjat, men snart så kanske[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

nov112008

Sol och snötäckta fjäll!

Skrivet av Mia klockan 21:42

Snöfall vid frukost och solsken vid lunch. Vädret slog om helt och blev riktigt fint. Fjällen lös vita mot den blå himlen och solen gjorde det inte sämre med sina strålar! Synd bara att man spenderade tiden inne i gymmet, men hann få lite fina vyer i bilresan till och från Funäsdalen.

TIden går fort när man är på läger och det mesta handlar om att äta, träna och sova! I morgon gör jag mitt sista skidpass här innan jag sätter mig på bussen till Östersund för att sedan på torsdag flyga ner till stockholm och göra en magnet rötgen på mitt knä som inte vill ge sig! Så jag hoppas på det bästa! 

Har ställt in helgens tävlingar eftersom jag bara kan åka en liten stund på skidorna. Känns tråkigt eftersom jag har sett fram emot att få komma igång med säsongen! Men som tur är kommer det fler tävlingar! 
Kommer stanna kvar över helgen i stockholm och hälsa på min syrra och hennes familj! Sen så är mamma och min andra syrra och hennes barn också där och hälsar på så det blir en riktig familjeträff!  Var ett tag sen jag träffade alla så ska bli skönt att få komma bort lite från skidlivet och få lite annat att tänka på... [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

nov092008

Fullt ös i bagarstugan!

Skrivet av Mia klockan 17:46

Just nu befinner jag mig hemma hos Eva Svensson i Östnor. Lägret med nationella elitlaget avslutades på fredag så fick följa med hem till Eva för lite miljöombyte innan nästa läger i Bruks börjar. Dit åker vi i morgon med IFK Mora. Så idag har vi haft en välbehövlig vilodag efter allt snurrande på konstsnöslingorna!

Hunnit göra massa roliga saker fast vi inte varit här så länge. Igår var vi till Orsa på tävling. Eva tävlade och jag fick träna på att vara lite coach ute på banan. Var roligt att se när de tävlade men visst blev man riktigt sugen på att vara med själv och kämpa runt i spåren! På kvällen åkte vi till Mora Parken och kollade på Talangjakten -08 där Evas släkting skulle vara med och sjunga. Helt otroligt vad duktiga alla var! 

Fick en skön sovmorgon idag och efter lite fika så tog vi på oss bagarkläderna och trampade in i bargarstugan där Evas mamma var i full gång med att baka tunnbröd. Smakade på det nygräddade brödet och guu va gott det var! När provsmakningen var avklarad var det min och Evas tur att greppa tag i degen och kavlarna för att se om vi hade någon talang för det....till en början blev bröden inte så jättefina men efter ett  tag såg det ut som att vi inte gjort något annat i våra liv   

Efter brödbaket fick jag en liten sight seeing i byn då vi åkte runt och lämnade lite bröd till Evas grannar och så....blev spännade när vi svängde in på Mora Nisses väg och Eva stannade vid ett gult hus och sa; kom nu ska vi lämna lite bröd till Mora Nisse!

Helgen här i Mora och ÖStnor har varit rolig och skön så nu är jag redo för bruksvallarna igen!


[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

nov062008

STILHEM-loppet!

Skrivet av Mia klockan 20:32

Tidig uppstigning, trötta ögon och vid fruskostbordet kunde man känna spännigen i luften...kanske för att klockan 8:30 skulle starten gå för årets första race på snö. 7 st ställde upp i tjejklassen som kördes över 4 varv på konstsnöslingan. Jag själv skippade tävlingen och körde egna stakintervaller, men fick tävlingskänsla när man såg alla kämpa med nummerlapparna på!

Det var rikigt jämnt mellan tjejerna. Alla 7 st var inom 1 minut och det lovar gott inför tävlinspremiären!

Idag så testade jag att skejta lite innan jag började med intervallerna. Skönt att få lite avlastning för överkroppen men knät gillade inte riktigt det....så blir att staka vidare i spåret...kanske får ställa upp ställa upp i vasaloppet!

Förresten namnet på tävlingen kanske ni undrar över. Det knåpade vi ihop igår kväll när vi satt och gjorde startlista. Fösta bokstaven i förnamnet på alla tävlande så om ni har lite att göra kan ni försöka lista ut vilka som var med[Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 2 Kommentarer

nov052008

Skidor i Bruksvallarna

Skrivet av Mia klockan 15:07

Nu är jag på läger med nationella elitlaget i Bruksvallarna och även om det inte är mycket natursnö så har de fått till en jättebra konstsnö slinga som vi kan snurra runt på med våra skidor. Idag var det riktigt härligt att vara ute och träna. Ny pistade hårda spår och en sol som lyste över oss! Då njuter man!

Har hunnit köra två skidpass här och har blivit mestadels stakning eftersom mitt knä ännu inte är helt fit for fight....så armarna och speciellt magen är rätt möra och träningsverken påminner en att man lever! Är ganska osäkert om jag kommer kunna tävla nästa helg här i Bruks men hoppet finns ännu kvar så kanske får jag stå på starlinjen och känna nervositeten i kroppen

Nu ska jag byta om och fara ut på andra passet. Ska testa åka skidor som vanligt även om knät gör ont för att testa om det kanske blir bättre efter ett tag eller om det bara blir värre. Blir spännade och skönt att få vila mina armar och mage![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer