sep272008

Vilodag!

Skrivet av Mia klockan 20:48

Idag så har jag vilodag så började med att ta en välbehövlig sovmorgon! I veckan har jag fått vara med på tre tuffa sprintdagar här i Östersund med laget, så välkommen hit vila

Vi har kört ett sprintrace där vi delades in i lag och fick i uppgift att försöka åka så fort som möjligt med hela laget in i mål. Var riktigt kul och mellan heaten var det mycket taktik snack som diskuterades in i detalj! Inte ofta som man kör sådana pass, men det är bra för då upptäcker man verkligen vad taktik kan göra! Sen har vi tränat på olika starter och även där finns det saker att slipa på för att tjäna lite tid. Sista passet vi körde var ett rikigt grispass! Max intervaller och sen lite vila och sen upp i backen igen och försöka pressa ur det absolut sista ur kroppen. Trodde jag skulle dö, men som de flesta gångerna klarar man av det! Känslan av att man klarade av det och att kroppen bara skriker utav trötthet är grym!

Förrutom träning den här veckan har jag försökt plugga lite. Inte helt lätt att hitta energi till det. Egentligen vill man bara ta det lungt och varva ner innan det är dags för john blund att komma.

Måste säga GRATTIS till Elijas, min systerson, som blivit storebror till en söt liten kille! Hoppas allt är bra med er!    [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

sep192008

Middag med Eva och Anna

Skrivet av Mia klockan 15:08

Cyklade hem från skolan och mobilen pep till. Hade fått ett sms av Eva där det stod att det var middag hemma hos henne . Åkte dit vid 18-tiden och när dörren öppnades av mig och Anna spred sig de goda dofterna och magen började kurra ännu mera. Mästerkocken Eva hade lagat kyckling i ung med pressad potatis och gino till efterrätt! Låt maten tysta mun var inte precis vad som gällde, utan vi pratade på och skattade gott! Det var rikigt kul att få träffas alla tre och ta igen lite missade samtal.

Idag så har kört mitt första intervallpass efter min förkylning. Blev sjuk efter att jag kommit hem från Torsby och vilade från träningen i ca 1 vecka. Inte alltför roligt men det är sånt som händer och inte mycket man kan göra åt. Men nu är jag på G igen och det var skönt att få köra ur kroppen.

Men nu är det ett nytt pass som gäller så ska äta mellis och sen åka ut och köra klassiskarullskidor!

 [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 0 Kommentarer

sep082008

Skrivet av Mia klockan 17:33

Nu är jag tillbaka i Östersund efter hårda träningsdar i Torsby. Lägret med IFK Mora var riktigt bra. Det var tufft, det var roligt och det gav nya inblickar på träningsmetoder så som morgonsport . Ett stort tack till IFK Mora som ger mig möjlighet att få vara med dem!

Resan hem gick bra, fick sällskap av Eva Svensson fram till första stopet som blev just hemma hos henne och resten av familjen Svensson. Där fick vi en supergod middag med blåbärspaj till efterrätt. Med magarna fulla och Evas bil packad fortsatte vi i varsin bil upp mot Östersund. Låg hack i häl på Eva hela vägen och vi stannade först när vi kommit fram, så med träsmak i baken och stela ben stapplade jag mig upp för trappan och låste upp dörren. Äntligen hemma! 

Idag har jag en välbehövlig vilodag! Började med att cykla ner på stan och in till frissan för att fixa till håret lite nu inför hösten, blev lite nya slingor och en lugg . Sedan lunch på  MR Husman och hem en sväng innan skolväskan åkte på och första föreläsningen började.

Men nu sitter jag hemma i soffan och kollar One Three Hill och laddar batterierna inför nya tag![Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 1 Kommentarer

sep022008

Hej och välkommen till min blogg!

Skrivet av Mia klockan 21:19

Äntligen är hemsidan uppe och jag kan börja blogga!

Just nu är jag hemma hos Anna Simbers familj i Torsby och tar det lungt efter ett långpass i den värmländska träningsmiljön. Har varit här i snart en vecka och har hunnit med massa roliga saker! Tjuvstaratade tävlingssäsongen med Torsby Ski Festival. En tävling som avgjordes både inne i den berömda skidtunneln och ute på sparad snö. Grym publik och en härlig stämning gjorde tävlingen till en succé! Extra roligt var det att Charlotte (1:a), jag (2.a) och Anna (3:a) tog pallplaceringarna! 

Efter ett och annat varv i skidtunneln och på rullskidbanan så passade vi på att ta en fika nere på stan. När bullan och latten var uppslukade åkte vi till Anna och spännde upp Charlottes slackline och testade hur bra lindansöser vi kan bli. Kan meddela att jag gick mer på gräset än på linan 

I morgon blir det nya tag och kanske ett och annat varv inne i skidtunneln och sedan på torsdag kommer IFK Mora hit på träningsläger som jag får vara med på, så ser fram emot en hård och rolig avslutning på veckan! [Facebook] [Google]

Tags:

E-mail | Permalink | Trackback | Post RSSRSS comment feed 3 Kommentarer